vetti Vloženo 21. Září 2009 Sdílet Vloženo 21. Září 2009 Keďže vybavenie vozidla xenónovými svetlometmi sa do osvedčenia o evidencii nevyznačuje, odhalenie nelegálnej montáže je možné len na základe prehliadky príslušných častí vozidla. Zo schvaľovacích predpisov upravujúcich podmienky montáže zariadení na osvetlenie a svetelnú signalizáciu vozidiel vyplýva, že montáž svetlometov so svetelným zdrojom, ktorý má svetelný tok vyšší ako 2000 lúmenov (to sa týka najmä svetlometov s výbojkami), je možná výhradne v kombinácii so schváleným zariadením na čistenie svetlometov a zariadením na automatické nastavovanie sklonu stretávacích svetlometov (statickým alebo dynamickým). Tolko zakony (SK). Cistit svetla treba zevraj preto, lebo svetlo z xenonu sa dost lame a teda ak ma auto spinave svetlo, svetlo nesvieti dopredu (!?) ale selikadetade. Ja mam doslova zas*ane svetla skoro stale, a - je to blbost. Ci je ciste sklo alebo nie. Naklon svetiel podla zatazenia - to uz nejaku logiku ma, ale je rovnako zbytocne, ako ostrekovace svetiel, pokial nie je dynamicke. staticky si to naklonim aj ja, rucne, a lepsie. Dokonca, manualny "doštelovák" naklonu svetiel sa da za priplatok domontovat. A na to aby vas v najvyssej polohe svetiel oslepil nejaky debilko stacia aj klasicke svetla. Xenony su fantasticka vec, ak mate sadu (kvalitnu) nechajte si po ruke originalne ziarovky (H4 alebo H7) - ak odstranite zavadu na mieste, technicak vam nezoberu, aj ked pokute sa asi nevyhnete, ale kto to dobre obkeca, tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolík ASP Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 v konfiguratoru O1 Tour Trumf je tedkon položka Výsuvné integrované ostřikovače světlometů, nevim jestli se to da chapat jako že už to neni ten domeček, ale asi by to mohlo vypadat lip.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Fuuha, to je zaujimave! Nevie niekto, ake ostrekovace pouzivaju? OII, alebo ine? Ako su tam umiestnene/prichytene? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eresto Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 Ja si myslim, ze vysuvacie ostreky tam pojdu bez problemov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 no neviem, tie OII ostreky vraj nemali dost miesta a bolo treba rezat vystuhu. A do toho sa mi nechce, vystuha a spol musia byt povodne (rozumej pevne) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 no neviem, tie OII ostreky vraj nemali dost miesta a bolo treba rezat vystuhu. A do toho sa mi nechce, vystuha a spol musia byt povodne (rozumej pevne) Z O2 tam nejdou jsou dlouhé a trysky svírají ostrý úhel tak že by musely být hodne položené. Já jsem namontil ostřiky z fabky a je to OK ale teť řeším délku doby ostřiku .Protože na O1 nejde nastavit délka ostřiknutí.A stavající relatko sice umožní vyjetí trysek ale už neostříknou,při spojeni na ostro to krásně střikne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 Ahoj Míro, co něco takového http://www.stualarm.cz/produkt/se057-unive...impulzu-2-50-s/ je to sice pálka, ale na srazu v Bohumíně tvrdil Pjerdole, že má nějaký prodlužovač impulsu do 50 kč, kdyžtak mu písni, anebo zkuz něco vyguglit Tady je za 160, http://www.nejnakup.cz/zbozi-cena/prodluzo...mpulzu-31e96b-2 ale nevém, jak dlouho ten impuls prodlouží. U toho prvního si můžeš nastavit délku impulsu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neználek Vloženo 7. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2009 (editace) Na něčem se už pracuje Editováno: 7. Říjen 2009, autor: Neználek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 21. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2009 Videl uz niekto tie nove ostrekovace nazivo? Ake diely su na to pouzite? Etka cisla by bodli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sojka Vloženo 4. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2009 Jezdil jsem dva roky bez ostřiků a ani na technický mi nic neřekli. Je pravda že ani neuměli seřídit xenony Teď jsem ostřiky dodělával a zatím je po elektr. stránce nezapojil a asi to tak zůstane, není čas ani už chuť. Jinak dodělat komplet je docela dost práce.Myslím že když tam dáš pouze ty díly co jsou vidět, tak že fci nikdo kontrolovat nebude. Děláš dobře já je mám a vypnul jsem je (pojistku). Akorát to žere vodu do ostřikovačů. A to že Ti chtěli na STK seřizovat xenony. Zažil jsem technika co za neseřízený světla vyhodil chlapíka co byl předemnou a když mu řekl jestli to muže seřidit tak mu odpověděl ,ať si to nechá seřídit v servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Ahoj lidi, mám všechno pro ostřiku světlometů na O1, kromě těch dvou relátek. Mohl byste sem prosím někdo napsat jejich čísla dle ETKY, ať je můžu jít koupit? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Když jsem dodělával ostřiky, tak jsem potřeboval jenom jediné relé, a to: 6U0 955 535. Další dráty vedou do cyklovače stěračů... Pokud máš obyčejný číslo 377, tak ho musíš vyměnit za hnědý číslo 389. Ten bych měl jeden navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeeBee008 Vloženo 14. Květen 2010 Sdílet Vloženo 14. Květen 2010 vedel by niekdo zhrnut co vsetko sa potrebuje k montazi, ake dielce ? tiez by som chcel dat tie zapustene z fabie, presne tieto: vdaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 15. Květen 2010 Sdílet Vloženo 15. Květen 2010 tyhle tam ale nedostaneš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeeBee008 Vloženo 15. Květen 2010 Sdílet Vloženo 15. Květen 2010 ...ale moznost je vzdy... http://forum.skodahome.cz/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=165136 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 22. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2010 Ahoj, čeká mě dodělání ostřikovačů světel na O1, kde nikdy nebyly. Po mechanické stránce problém nečekám, ale rád bych se zeptal zkušenějších na elektrickou stránku věci. Zatím nemám díly u sebe, tak se možná zeptám špatně, ale je třeba něco z těchto věcí: - tahat odněkud někam nějaké další dráty? pinovat? jsou potřeba nové konektory? - něco kódovat? - měnit relé? - měnit cyklovač? Pokud ano, můžete prosím poskytnout více detailů? Bohužel jsem nenašel nikde žádný instalační manuál, proto se ptám zde. Díky capo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 23. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2010 uz to tu je napsany: tahat draty od motorku ostrikovacu do kabiny, v kabine je potreba rele 6U0 955 535 a cyklovac steracu musi byt 389, pojistkove pouzdro ke kazdy z techto veci potrebujes draty s piny a konektorem nic se kodovat nemusi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jariis Vloženo 15. Březen 2011 Sdílet Vloženo 15. Březen 2011 Zdarec, nechci zakládat nové téma, tak se vám sem vetřu Mám OI před faceliftem bez děr na ostřikovače a chtěl bych si je dodělat. Otázka je, jestli tam můžu dát ostřikovače z faceliftu? V čem je rozdíl face/předface? Plánuju že možná časem přídím facelift nárazník, tak bych nerad kupoval ostřikovače dvakrát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeeBee008 Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 Ahoj, znazim si zapojit relatko 389 ale voci mojej 377 su tam asi 4 pin ktore niesu pouzite, este dalsia vec, kam zapojit hladinomer vodi v 5,5L nadobke? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 30. Březen 2011 Sdílet Vloženo 30. Březen 2011 Drát od senzoru hladiny se zapojuje do budíků, dle schématu. Jinak na cyklovači by mohly být navíc piny a to dva, které jsou na pozici pro senzor deště, ale ty nezapojuj. Jinak když postupuješ podle schématu, je vše jasné. Doufám, že máš DP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeeBee008 Vloženo 30. Březen 2011 Sdílet Vloženo 30. Březen 2011 (editace) hladinomer uz je ok. taky je rozdiel mezdi relatka a co je vlastne DP ? Editováno: 30. Březen 2011, autor: TeeBee008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 31. Březen 2011 Sdílet Vloženo 31. Březen 2011 DP = dílenská příručka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeeBee008 Vloženo 31. Březen 2011 Sdílet Vloženo 31. Březen 2011 (editace) ano, najde sa, prave idem si studovat. Hore si pisal, ze si musel menit rele "6U0 955 535" a to musim dat kam ? Editováno: 31. Březen 2011, autor: TeeBee008 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 31. Březen 2011 Sdílet Vloženo 31. Březen 2011 36-ostřikovače světlometů od května 2001.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skix Vloženo 28. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2011 Ahoj, potřeboval bych poradit jak dodělat ostřikovače světlometů. Po technické stránce (připevnění, nádobka atd) to zvládám. Jen potřebuju poradit ohledně elektrické stránky - mám schéma z DP, ale nějak se v tom moc nechytám. Budu vděčný za rady a návody... Radek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.