Březen 24, 201213 r ONDRERO: :kol-26: Pneuservis ked dotiahne koleso na predpisany moment 120Nm tak na povolenie nepotrebujes metrovu tyc.
Duben 2, 201213 r Pánové sice jsem Fabiatik ale mám na vás otázku ohledně tlaku v pneu. Budu nazouvat 215/40/16 a nějak se nemůžu dopátrat jakej optimální tlak tam hodit. tak nějak jsem tam chtěl hodit 2,6 předek a 2,5 zadek. Váš názor ?
Duben 3, 201213 r Kuci, chci se zeptat...sem tam se mi stane (většinou na dálnici) že mi pípne kontrolka tlaku v pneu.Zastavím na pumpě změřím tlak a vše je v pořádku.Nevíte proč to tak dělá?Vě městě se mi to ještě nestalo, ale vyjedu na dálnici hrknu tam 180 a po nějaké době to pípne.
Duben 3, 201213 r Je to proto ze kolo se ti vic zahreje tim se vic napina a pak dojde k rozdilu v dobe otoceni a pipne ti kontrola tlaku v pneu.
Duben 3, 201213 r Hmm chlapy rozveďte někdo jak to funguje....Myslím ta kontrola tlaku Ozi Toretto Ti trochu naznačil. Sleduje to rozdíl v rychlosti otáčení kol. Jak tak nad tím přemýšlím, tak na stejném principu pracuje i ASR. Ale jak rozlíši jestli je to situace pro ASR nebo kontrolu tlaku, nevím. Pravděpodobně, že rozdíl tlaků je "dlouhodobá" záležitost a do dorovnání tlaků trvalá, kdežto ASR je jen krátkodobá. Takže asi sleduje a pokud je rozdíl v rychlosti otáčení kol konstatní a dlouhodobý, tak to vyhodnotí jako rozdíl tlaků. Upraveno Duben 3, 201213 r od Wojnar
Duben 10, 201213 r Chlapci chcem si dat toto na kolesa ale neviem co na to policajti a hlavne na SVK nematie niekti skusenióst s tym? http://tetaberta.sk/offer/4x-nove-svietiace-led-ventilky-na-kolesa-modre-IDoq3.html
Duben 10, 201213 r Autor A nehledě na to, že to je tuzing jako prase !!! To si dej na nějakýho japončíka a nekurvi octávku !
Duben 10, 201213 r Jako já na auto hodil nějaké lamináty ale za tuzinga to neberu...Toto je ale extrémně tuzerské
Duben 10, 201213 r Když nebudeme brát v potaz vzhled tak ti to asi bude dělat bordel ve větších rychlostech. Utčitě to bude něco vážit a ve větší rychlosti ti asi bude kmitat volant.
Duben 11, 201213 r Mě by zajímalo jak moc těžké ty krytky na ventilky musí být....Já měl docela těžké krytky a ani při velké rychlosti nic zvláštního... A u kdekoho jsem viděl třeba ocelové hrací kostky.... Tak kolik gramů by musela ta čepička mít aby kola rozhodila?
Duben 11, 201213 r Tak už 1 gram by měl být ve větší rychlosti poznat. Jsou na to vzorečky. Dá se to spočítat. odstředivou sílu spočítáš : Fo = m . v2 m je hmotnost tělesa v je obvodová rychlost
Duben 11, 201213 r Nikdo ti neříká aby jsi si to nekoupil. Není nic jednoduššího než vzít izolepu a nějaký závaží 1gram a prostě ho přilepit na ventilek a vyrazit do terénu. Hned poznáš jestli koupit nebo ne.
Duben 12, 201213 r Si vzpomínám...Jednou jsem zažil co dokáže váha navíc na kole.To když jsem měl asi 2 kila přimrzlého sněhu v disku...Jo to se při 90 pěkně rozklepal volant
Srpen 4, 20178 r zdravim mam O1 1.8 20v slx zajimalo by me na kolik nahustit pneu 195/65 r15. na vicku je na 2.0 bez zateze ale v praci mi rikaj at dam 2.3 vsude. vetsinou jezdim sam obcas s pritelkyni a 1.5 letym synkem. kufr prazdny.jde o to aby se zbytecne nesjizdeli a tech 2.0 mi prijde ze je malo.dikyOdesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk
Září 2, 20178 r krutik66: Já jsem si našel optimál 2,3barů. 2 je málo pneumatiky se deformují. 2,5 bar jako když jedeš na balónech. Jinak to tu nikdo zatím neřekl stejně jako že se nekalibrují vyvažovačky kol tak o stavu manometrů na benzínkách ani nemluvím. Jinak ty vysoký tlaky jsou tam uvedeny taky nejenom kvůli nákladu v autě ale výrobce případně počítá s použití u vozíků a přívěsů. To neznamená že máte jezdit na 2,8bar když to jde a o promilech nemluvě :-D
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.