PROCHY603 Vloženo 24. Březen 2012 Sdílet Vloženo 24. Březen 2012 ONDRERO: :kol-26: Pneuservis ked dotiahne koleso na predpisany moment 120Nm tak na povolenie nepotrebujes metrovu tyc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 24. Březen 2012 Sdílet Vloženo 24. Březen 2012 No asi není pneuservis jako pneuservis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 2. Duben 2012 Sdílet Vloženo 2. Duben 2012 Pánové sice jsem Fabiatik ale mám na vás otázku ohledně tlaku v pneu. Budu nazouvat 215/40/16 a nějak se nemůžu dopátrat jakej optimální tlak tam hodit. tak nějak jsem tam chtěl hodit 2,6 předek a 2,5 zadek. Váš názor ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 2. Duben 2012 Sdílet Vloženo 2. Duben 2012 O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitris.K Vloženo 3. Duben 2012 Sdílet Vloženo 3. Duben 2012 Kuci, chci se zeptat...sem tam se mi stane (většinou na dálnici) že mi pípne kontrolka tlaku v pneu.Zastavím na pumpě změřím tlak a vše je v pořádku.Nevíte proč to tak dělá?Vě městě se mi to ještě nestalo, ale vyjedu na dálnici hrknu tam 180 a po nějaké době to pípne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 3. Duben 2012 Sdílet Vloženo 3. Duben 2012 Je to proto ze kolo se ti vic zahreje tim se vic napina a pak dojde k rozdilu v dobe otoceni a pipne ti kontrola tlaku v pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 3. Duben 2012 Sdílet Vloženo 3. Duben 2012 Hmm chlapy rozveďte někdo jak to funguje....Myslím ta kontrola tlaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikaldac Vloženo 3. Duben 2012 Sdílet Vloženo 3. Duben 2012 Foukám na 2,2 až 2,3 všechny čtyři pneumatiky několik let a sjíždění pneu ideální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 3. Duben 2012 Sdílet Vloženo 3. Duben 2012 (editace) Hmm chlapy rozveďte někdo jak to funguje....Myslím ta kontrola tlaku Ozi Toretto Ti trochu naznačil. Sleduje to rozdíl v rychlosti otáčení kol. Jak tak nad tím přemýšlím, tak na stejném principu pracuje i ASR. Ale jak rozlíši jestli je to situace pro ASR nebo kontrolu tlaku, nevím. Pravděpodobně, že rozdíl tlaků je "dlouhodobá" záležitost a do dorovnání tlaků trvalá, kdežto ASR je jen krátkodobá. Takže asi sleduje a pokud je rozdíl v rychlosti otáčení kol konstatní a dlouhodobý, tak to vyhodnotí jako rozdíl tlaků. Editováno: 3. Duben 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Chlapci chcem si dat toto na kolesa ale neviem co na to policajti a hlavne na SVK nematie niekti skusenióst s tym? http://tetaberta.sk/offer/4x-nove-svietiace-led-ventilky-na-kolesa-modre-IDoq3.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 POKUTA ta neminie!!! Alebo zabavenie TP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DonnJarda Vloženo 10. Duben 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 A nehledě na to, že to je tuzing jako prase !!! To si dej na nějakýho japončíka a nekurvi octávku ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Jako já na auto hodil nějaké lamináty ale za tuzinga to neberu...Toto je ale extrémně tuzerské Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 10. Duben 2012 Sdílet Vloženo 10. Duben 2012 Když nebudeme brát v potaz vzhled tak ti to asi bude dělat bordel ve větších rychlostech. Utčitě to bude něco vážit a ve větší rychlosti ti asi bude kmitat volant. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Mě by zajímalo jak moc těžké ty krytky na ventilky musí být....Já měl docela těžké krytky a ani při velké rychlosti nic zvláštního... A u kdekoho jsem viděl třeba ocelové hrací kostky.... Tak kolik gramů by musela ta čepička mít aby kola rozhodila? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Tak už 1 gram by měl být ve větší rychlosti poznat. Jsou na to vzorečky. Dá se to spočítat. odstředivou sílu spočítáš : Fo = m . v2 m je hmotnost tělesa v je obvodová rychlost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Tak uz to nechcem ste ma odhovorili :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coffin Vloženo 11. Duben 2012 Sdílet Vloženo 11. Duben 2012 Nikdo ti neříká aby jsi si to nekoupil. Není nic jednoduššího než vzít izolepu a nějaký závaží 1gram a prostě ho přilepit na ventilek a vyrazit do terénu. Hned poznáš jestli koupit nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 12. Duben 2012 Sdílet Vloženo 12. Duben 2012 Si vzpomínám...Jednou jsem zažil co dokáže váha navíc na kole.To když jsem měl asi 2 kila přimrzlého sněhu v disku...Jo to se při 90 pěkně rozklepal volant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kali - topr Vloženo 11. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2013 Davam to na 2.3 vsechny 4 a zda se mi to ideal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutik66 Vloženo 4. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2017 zdravim mam O1 1.8 20v slx zajimalo by me na kolik nahustit pneu 195/65 r15. na vicku je na 2.0 bez zateze ale v praci mi rikaj at dam 2.3 vsude. vetsinou jezdim sam obcas s pritelkyni a 1.5 letym synkem. kufr prazdny.jde o to aby se zbytecne nesjizdeli a tech 2.0 mi prijde ze je malo.dikyOdesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavkaKorčagin Vloženo 7. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2017 2,4 na všech kolech, po 14-ct let a žádný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DiKey Vloženo 2. Září 2017 Sdílet Vloženo 2. Září 2017 krutik66: Já jsem si našel optimál 2,3barů. 2 je málo pneumatiky se deformují. 2,5 bar jako když jedeš na balónech. Jinak to tu nikdo zatím neřekl stejně jako že se nekalibrují vyvažovačky kol tak o stavu manometrů na benzínkách ani nemluvím. Jinak ty vysoký tlaky jsou tam uvedeny taky nejenom kvůli nákladu v autě ale výrobce případně počítá s použití u vozíků a přívěsů. To neznamená že máte jezdit na 2,8bar když to jde a o promilech nemluvě :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.