Publikováno Leden 13, 201213 r Ahoj, bude to 2 roky co mam nainstalovany LPG system Stag 300-4. S provozem na LPG jsem maximalne spokojeny. Co me ale trapi a pije krev je provoz na benzin. Jak sel cas od montaze: Problemy s provozem na benzin zacaly zhruba po 3/4 roce od montaze LPG. Jedna se o spatne starty, cukavou jizdu, chod na 3 valce, problikavajici indikator vstrikovani, dusici se pri pridani, startovani na 10x apod. Nejdrive muj mechanik menil svicky, vysledek stejny. Po roce jsem dostal typ, ze se ucpavaji vstriky, benz cerpadlo a ostatni zarizeni spojene s benzinovym provozem. Koupil aditivum a obcas najel 100km na benzin. Zlepseni bylo. Po 1.5 roce mi odeslo benz. cerpadlo ( strasne hucelo + neuveritelne ucpane nejakym neidentifikovatelnym nanosem). Od vymeny cerpadla a vycisteni vstriku problemy ustaly. Nyni jsou to 2 mesice od teto opravy, cerpadlo zacina hucet, jizda na benzin je strasna i po pridani aditiva jede na 3 valce, cuka, nejede, dusi se atd. Neustale problikava kontrolka vstrikovani. Uz jsem z toho zoufaly. Kdyby slo nejak udelat to, abych mohl bezpecne startovat na lpg, benzin bych nejradsi zrusil
Leden 13, 201213 r Sou 3 možnosti: 1.) máš benzín v nádrži tak dlouho až se "zkazí" - tankovat míň benzinu, ale častějc 2.) tankuješ děsnej šunt - změnit čerpačku - spolu s možnostríč 1 3.) máš bordel v nádrži, kterej ti prostěza čas voddělá čerpadlo. viz citace: jsem dostal typ, ze se ucpavaji vstriky, benz cerpadlo a ostatni zarizeni spojene s benzinovym provozem. Koupil aditivum a obcas najel 100km na benzin. Zlepseni bylo. Po 1.5 roce mi odeslo benz. cerpadlo ( strasne hucelo + neuveritelne ucpane nejakym neidentifikovatelnym nanosem). Od vymeny cerpadla a vycisteni vstriku problemy ustaly. Nebo všechno dohromady. Zřejmě jezdíš jen na LPG a benzín máš jen na starty. Nebo se pletu? Při výměně čerpadla zte čistili nádrž? Jak často a kde tankuješ? Máš dobrej palivovej filtr? Máš ho tam? Nemáš v nádrži vodu?
Leden 13, 201213 r Autor 1. Snazim se cerpat a zhruba to i vychazi kazde 2 mesice za 300,- Kc. 2. Tankoval jsem na Shellu, ted jinde, rozdil jsem nezjistil (porad spatne) 3. Nechal jsem si namontovat lpg, takze jezdim na plyn. NIkde jsem ani nevycetl, ze se ma jezdit i na benzin. Doufal jsem,ze starty postaci. Netusim kolik je nepsane pravidlo za mesic ujet na benzin? 4. Pri vymene cerpadla se pouze vymenilo cerpadlo. Uz me take napadlo vycistit nadrz a vysat cely obsah benzinu. Ale vubec netusim, jak to udelat? Palivovy filtr auto nema, je soucasti benzinoveho cerpadla. Jestli je v nadrzi voda, tak to netusim jak zjistit.
Leden 13, 201213 r Nepíšeš co máš za motor, ale já na FI 1.4MPi filtr zvlášť mám. Aspoň mi ho už 2x měnili. Nikde není žádný pravidlo, že musíš ujet tolik a tolik KM na benzin. Ale podle toho co píšeš-na LPG tito jede, na benzin ne, že bude marast v nádrži. Nejlepší by bylo nádrž vymontovat a pořádnně vypláchnout a vyčistit.
Leden 13, 201213 r 1. Snazim se cerpat a zhruba to i vychazi kazde 2 mesice za 300,- Kc. a kolik toho proboha najezdíš, že ti stačí za 300 na 2 měsíce ???? jezdím denně a teď přes zimu mi stačí beneli za 200 Kč pouze na týden
Leden 13, 201213 r vyměn benzinový filtr, zkontroluj tlaky, jezdi chvilku na benzin. Mě se systém přepíná na 40C, startuju jen na benzin a hned jak jede na plyn, jezdím na plyn, na benzin vůbec. Max jsou z toho zblblý benzinový mapy. Ale měl sem špatný lambdy, pak regulaci tlaku benzínu plus něco s egrem. Nyní nastartuju, krásnej chod, vše ok jak na benzin i na plyn. Kdybys měl podtlak starej a jezdil 5 let jen na LPG jak jsem to dělal kdysi na formanu, ten na benzin nejel už nikdy, muselo se vyhodit čerpadlo z nádrže, po té filtr i vstřiky a pak to jelo na benzin
Leden 14, 201213 r Autor Najezdim asi 2000km/ mesic, ten benzin na zimu vychazi o trochu vic. Zkusime opet vstriky + cerpadlo a vycistit nadrz + benzin (je tam 20l) .
Leden 14, 201213 r a to ti to přepíná po 10m či co? Jezdím týdně skoro 500km, takže mi to vychází taktéž na 2t km měsíčně, ale rozhodně nevystačím s tím množstvím jako ty
Leden 15, 201213 r cafte, ono to skor vyzera na rozhasene mapy, zacal by som najprv kontrolou nastavenia LPG systemu, ci su vstrekovacie casy pri jazde na benzin aj LPG pri rovnakom pracovnom rezime motora na vystupe benzinovej RJ rovnake, ak nie tak si potom benzinova RJ nevie spravne nastavit zmes pri starte, ked este lambda nepracuje. Inak, mam s mojim 2.0 MPi rekord na 20l benalu nieco cez 11500km, a 3 mesiace, dlhodoby priemer mam 0,26l benz. na stovku, podla tankovania.
Leden 15, 201213 r Tak jak o tu pročítám myslím že se tu neřeší škodovka natoš Fábie ale podle popisu vozového parku má uživatel Fiat Punto ?????? A protože auto na plyn jede bude to chtít jiné fórum
Leden 15, 201213 r To je sice pravda, zde se ovšem řeší problémy ohledně LPG i všeobecně a napříč vozovým parkem. Jsou tu i staří členové fóra, kteří od škodovky dezertovali a zatím nikdo nikoho odsuď nevyháněl. Možná by se zde řešený problém s odkazem na to, že je to Punto měl zdůraznit v názvu tématu.
Leden 15, 201213 r podle toho co tu píšete pro majitele Punta...pokud ti auto přepíná hned, je to asi tím, že ti tam nastavili přepnutí ve volnoběhu(což u Stagu absolutně nedoporučuji) a zaneřáděné vstřiky nebo špatně najetá mapaa jak benzínu tak plynu, pak to rozhodí jak benzínovou mapu, tak i posléze blokuje čerpadlo benzínu(to už dělávala Felicie), navíc,jestli je to Punto které nemá EOBD,musí mít buď emulátor sondy, někdy se dělá i s emulátorem paměti-u některých aut to bez toho nejde.....
Leden 15, 201213 r Autor Mel jsem za to, ze nemusim psat typ auta, mam ho v popisu pod carou, Skoda to ale neni. Na lpg mi to prepina po cca 500m-1 km v zime, v tom problem take nebude. Problem je jak uz jsem psal, ze auto na benzin proste nechce jet ani startovat. Uz kolikrat jsem musel pouzit nouzovy start na lpg, protoze na benzin nechytlo ani po 10x a uz jsem nechtel trapit starter. Pri posledni udrzbe a vymene cerpadla byl pry na benzinovem cerpadle a jeho sitku slem nespecificke hmoty...... ale kde se tam vzal to netusim. Benzin doplnuji kazdy mesic, na benzin jezdim denne cca 2km a porad je to malo? Upraveno Leden 15, 201213 r od novak
Leden 16, 201213 r tak jsi nabral nějaký sajrajt, to neznamená, že když jezdí auto na plyn, musí se na rozjezdy dávat ten nejlacinější benzín....podle výsledků nejkvalitnější benzín je na Benzině(červená) a OMW....
Leden 23, 201213 r Autor Jak uz jsem psal v 1 postu. Az nekdo vymysli system bezproblemoveho startovani a provozu pouze na LPG, tak benzin vyradim uplne. Nesleduju soucasne deni okolo LPG, ale myslim,ze se vyvoj nepohnul dopredu. Naposledy jsem se pred rokem ptal pana, ktery mi montaz lpg delal, zda je reseni provoz pouze na lpg. :-( Benzin mi totiz vubec nic neprinasi. Jen ho kupuju za dvojnasobnou cenu abych udrzoval system, ktery me stejne zrazuje a nebudu ani neminim na nej jezdit. Cpu do nej vic penez nez do LPG. ( cisteni vstriku, benzinove cerpadlo, diagnostika apod.) Nechapu, ze to konstrukteri za tech x let, co se na lpg jezdi nevyresili :-(
Leden 23, 201213 r všechno je to debata o ničem, osobně si myslím, že je to nastavením, pokud sleduješ trošku fora zde tak je to problém vstřiků plynu, budou přidřené, tím pádem po dojezdu se dostane plyn do sání a pak to ráno nestartuje a je rozházená benzínová mapa, nevím co máš za mechanika, ale na toto by měk přijít....pokud najedeš 2000 km za měsíc, je to na 100% vstřikama, prostě chceš za málo peněz hodně muziky, ale zařízení Stag to neumožní, vždycky skončí na vstřikovačích...
Leden 23, 201213 r Mám namontovaný ve fábii stejný systém(stag 300-4),na LPG mi to taky přepíná při 40st. a při montáži mi doporučil vstřikovače HANA 2000 modré (životnost asi 150000 km),co mě překvapilo,tak stejná cena jak s valteky,sice mám najeto jen 5000km,ale bez nejmenšího problému,pokud si vzpomínám tak mně upozornil ,abych v nádrži měl minimálně 1/4 benzínu,protože i když jede auto na plyn,tak benzínové čerpadlo pořád jede a ten benzín co se vrací z benzínové soustavy ho chladí.
Leden 23, 201213 r Autor karel.lpg Ted jsem dal auto na opravu benz. vstriku + benzinu a vsemozne vycisteni apod. Minule to pomohlo. Kdyz mi auto cukalo loni, tak jsem s tim samozrejme byl na lpg revizi, rekli mi, ze vse je v poradku a doporucili mi aditivum do benzinu na cisteni benz. vstriku. Take to pomohlo. Ted uz je situace takova, ze ani cela lahvicka nepomuze. Jeste bych chtel zduraznit, ze auto jede spatne na benzin porad, nejenom pri nastartovani. Je jedno, jestli jedu 1 km nebo 50 km, skube a dusi se stejne. Rano jelo asi jen na 2 valce. Proto porad nemuzu pochopit co s tim maji spolecneho plynove vstriky. Ze jsou hlucnejsi nez od montaze to je pravda, ze maji najeto 30 000 take. Ale jak uz jsem psal, toto mi zaclo delat asi 1/2- 3/4 roku po montazi, kdy bylo najeto asi 10 000km. Upraveno Leden 23, 201213 r od novak
Leden 23, 201213 r to klidně může dělat....měl jsem tu auta, co měli přidřené vstřiky už při 8 tisících...pokud je vstřik vadný, může propoutět plyn, rozhází benzínovou mapu a pak auto nestartuje....pokud jede blbě na benzín pořád tak začni tankovat pořádný benzín(Benzina,OMW), a tak, aby nebyl v nádrži déle jak 2 měsíce, tak po 10 litrech...záleží taky na tom, jak se vstřiky čistily, kolik % každý po vyčistění dává, pokud je mezi nimi tak 15% rozdíl, už to musí elektronika dohánět ostatními vstřiky a nefunguje to jak má...
Leden 23, 201213 r při montáži mi doporučil vstřikovače HANA 2000 modré (životnost asi 150000 km),co mě překvapilo, Chlape na tebe si dám vočko, neb furt přemýšlím nad Hanama při montáži, cenový rozdíl oproti Valtek 30 je něco málo přes cca 2000tis. S tou životností bych to chtěl vidět, nevěřím tomu moc, vzhledem k ceně vstřikovače jako kusu, ale kdyby to bylo 80 000km, v poměrné ceně vstřikovače by to bylo slušné a rozumné. Asi tady odzkouším 2-3 auta tento rok s těmato vstřikovačema, ale budu zkoušet i Lovato. Největším propadákem a s lítostí nad lidmi, kterým jsem to dal do aut jsou Valtek34. Upraveno Leden 23, 201213 r od PauLofWoCC
Leden 23, 201213 r nevím, neznám....Paule, tuhle jsem tam dával do Peugeota 406 toho Staga s Hanama, jsou to přesně okopírované Keiheny, takže se uvidí, co je to za kvalitu)????), ale cenově to je pak skoro na min. rozdíl od BRC....takže???? oosobně bych dal BRC než poláka...
Leden 24, 201213 r Autor Tak po totalnim vycisteni od nadrze az po vstriky jede auto na benzin jak ma. Opet slemy v benzinu - ucpane cerpadlo, ucpane vstriky, ucpana lista atd. Nechapu kde se berou a ze ostatnim lpg ckarum to problemy nedela. Navic moje auto nema palivovy filtr ( ma pouze integrovany na cerpadle-vetsi dirky), takze se bordel dostane az do vstriku. Vyreseno dodatecnou montazi papiroveho filtru. Jsem zvedav, jak dlouho toto reseni vydrzi. Jsem sice rad, ale kazde 3 mesice tuto proceduru nechci opakovat. :-( A hlavne to leze do penez. Upraveno Leden 24, 201213 r od novak
Leden 25, 201213 r To je divne ze nikde neni zadny filtr, to octavia ci fabia ma u nadrze papir.filtr, tak pred vstrikama v tlakovem ventilu pro obeh paliva - tam je sejtko, a pak kazdy vstrik ma dalsi sejtko.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.