icosom Vloženo 7. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2017 (editace) Volant je doma,airbag na ceste takže montáž bude už iba na budúci týždeň. Zháňam ešte informácie a podľa všetkého ešte budem musieť dokúpiť tento vyššie spomínaný káblik: https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/3t0971584-zvazok-elektricky-pre-airbag-oe-18073.html Uvidím po demonte airbagu ako to bude vyzerať,myslím na to že ja na svojom terajšom mám ľavú stranu tlačidiel,tak z toho súdim,že možno by tam ten kábel mohol byť.... Editováno: 7. Červenec 2017, autor: icosom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
icosom Vloženo 13. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2017 Tak je po výmene...obe strany tlačidiel funkčné,podsvietené...káblik som musel meniť,airbag samozrejme tiež.Ale oplatilo sa ,posúďte sami... 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leo6 Vloženo 24. leden 2018 Sdílet Vloženo 24. leden 2018 Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám fabinu 2012 a rád bych tam novější volant, který se dává od roku 2015 a je o post výše, pasovat by měl, mám pár nabídek na kožeý volant s multifunkcí, já mám bez, všude píšou vč. kabeláže, půjde to tedy jen vyměnit volant z okty 3 rs vč. kabeláže do mojí fabie? Nebo musím dokoupit svazek co je u kolegy nademnou? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 19. Duben 2020 Sdílet Vloženo 19. Duben 2020 Ahoj,nevíte někdo jestli by šel vyměnit volant ve Fabii 2 vyrobená 7.2013 za volant z O3 z roku 2015 dcera ho má poškozený od prstýnku. Mám možnost koupit ten z O3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 20. Duben 2020 Sdílet Vloženo 20. Duben 2020 Ahoj,jestli myslíš ten co máš na první fotografii,tak přesně ten mám ve fabii 2 z výroby,včetně ovládání rádia a HF na levé straně. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 20. Duben 2020 Sdílet Vloženo 20. Duben 2020 Ano první foto je volant který mohu koupit,druhá fotka je dcery auto a volant který je poškozený od prstýnku. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radovan Adamec Vloženo 23. Červen 2020 Sdílet Vloženo 23. Červen 2020 Vlastním Škodu Roomster 1.2 TSI, rv. konec 2010. Mám tam volant bez multifunkce. Chtěl bych kožený s multifunkcí. Je na Vysočině někdo, kdo by jej mohl sehnat a namontovat? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 25. Červen 2020 Sdílet Vloženo 25. Červen 2020 Ak dobre chápem, máš už Roomstra po facelifte. Ak máš záujem, mám jeden 4-ramenný kožený volant s multifunkciou bez airbagu na predaj. Je z mojej Fabie II. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radovan Adamec Vloženo 25. Červen 2020 Sdílet Vloženo 25. Červen 2020 (editace) Děkuji za nabídku, ale potřebuji také někoho, kdo to namontuje a nakóduje. V certifikovaném servisu to dělat nechtějí a já se do toho pouštět nechci :-) Editováno: 25. Červen 2020, autor: Radovan Adamec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 On 1/24/2018 at 6:53 PM, Leo6 said: Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám fabinu 2012 a rád bych tam novější volant, který se dává od roku 2015 a je o post výše, pasovat by měl, mám pár nabídek na kožeý volant s multifunkcí, já mám bez, všude píšou vč. kabeláže, půjde to tedy jen vyměnit volant z okty 3 rs vč. kabeláže do mojí fabie? Nebo musím dokoupit svazek co je u kolegy nademnou? Díky Tak novější volant (se stříbrným znakem) se dává už od konce roku 2013... Problém s výměnou staršího se zeleným znakem, je, že má i jiný airbag, takže byste musel sehnat komplet. Nevím, jak obyčejný volant bez multifunkce, ale volatny s multifunkcí mají i odlišné kabelové svazky, které nejsou vzájemně kompatibilní. Navíc, pokud byste chtěl zapojit i tu multifunkci, tak jednak se musí dodělat kabely od podvolantové svorkovnice dál a jednak volant z Octavie RS asi bude mít tlačítka na obou stranách, což Fabie 2 nikdy neměla (ta měla vždy jen tlačítka vlevo) a standartním postupem podle dílenské příručky si ho asi jen tak nezapojíte... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Tlačítka na pravej strane sa dajú rozchodiť. Mám volant z O2 RS aj radením pre DSG a viacmenej to funguje komplet. Niekedy sa stáva, že musím použiť namiesto tlačítka na vrátenie do hlavného menu tlačítko na páčke stieračov, ale evidentne to ide nakódovať. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas9992 Vloženo 19. Únor 2021 Sdílet Vloženo 19. Únor 2021 Ahojte, lze vymenit na Roomsteru pred face (r. 2007) volant s airbagem na facelift volant a bag (r.2009)? Je tam nejaky rozdil v konektoru airbagu nebo jiny problem, ktery by vymenu znemoznil? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CaprioPom Vloženo 1. Květen 2021 Sdílet Vloženo 1. Květen 2021 (editace) Ahoj, mám Fabii 2 facelift rok 2012 s čtyřramenným volantem bez multifunkce. Chtěl bych nějaký novější trojramenný. Našel jsem si 2018 s novějším typem airbagu. Je možné ho dát do mého auta? Bude fungovat multifunkce a třeba vyhřívání volantu? Rádio mám základní Blues. Předem díky. Editováno: 1. Květen 2021, autor: CaprioPom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CaprioPom Vloženo 2. Květen 2021 Sdílet Vloženo 2. Květen 2021 (editace) Ahoj, koupil jsem si tedy tříramenný volant s multifunkcí z konce roku 2018 a airbag 2020 do Fabie facelift 2012. Teď mám bez multifunkcí. Prvně jsem počítal s tím, že mi bezproblémově bude fungovat airbag i klakson, ale co tak čtu tak má plno lidí problém s tím klaksonem. Zítra chci vyměnit volanty. Chci se tedy zeptat, bude mi fungovat klakson? Kabely z airbagu vedou dva z toho jeden se zapojuje do volantu (nejspíš na multifunkce). Číslo dílu kabelu z airbagu je: 5E0 971 584 A, který je kompatibilní s Fabii od roku 2011. Dále se chci zeptat na multifunkce, někdo píše, že je potřeba podvolantová jednotka, někdo píše že ta není, že je až od facelift a někdo zase že není vůbec atp. Co je tedy potřeba pro funkční multifunkční tlačítka? Stačí jen nějaký kroužek mezi airbagem a volantem? Nebo jiná řídící jednotka? Předem moc díky za pomoc. Editováno: 21. Květen 2021, autor: CaprioPom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CaprioPom Vloženo 22. Květen 2021 Sdílet Vloženo 22. Květen 2021 Tak volant vyměněný, klakson funguje. Ohledně tlačítek, jak je tedy zprovozním? Někde jsem četl, že stačí jen natahat nějaké kabely do BCM jednotky a budou fungovat, co je na tom pravdy a jak na to? Předem moc díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CaprioPom Vloženo 25. Květen 2021 Sdílet Vloženo 25. Květen 2021 Vedel by tedy nekdo? Chtel bych to mit hotove co nejdrive. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CaprioPom Vloženo 1. Červen 2021 Sdílet Vloženo 1. Červen 2021 Ví teda někdo nebo se mám obrátit jinam? Chtěl bych to mít co nejdříve hotové a na netu mi to moc nejde najít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 6. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2022 @CaprioPomKámo, sorry że po víc jak roce ale tlačítka tady na tom volantu jen tak nerozhodiš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 59 Vloženo 22. Březen 2023 Sdílet Vloženo 22. Březen 2023 Dobrý den narazil jsem na foru na příspěvek ohledně výměny volantu za volant s multifunkcí.Na foru říká každý něco jiného prosím o radu mám Fabii 2 rv2011 1.4,63kw rádio čína potřeboval bych aby tlačítka uměly ovládat rádio a telefon zvednutí a položení.Mám možnost zakoupit volant s multifunkcí a tlačítkami na obou stranách zakoupil bych káblík s propojením tlačítek na mém kroužku jsou osazeny v konektoru 3dráty airbag a klakson na kroužku je vidět 6 pinů.Dotaz zní stačí vyměnit, nebo je potřeba dalších úprav a pokud dalších nemáte kontakt na někoho kdo by za úplatu provedl?Značkové servisy mi ani nejsou schopny říct co bych potřeboval .Děkuji moc za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.