Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Volant je doma,airbag na ceste takže montáž bude už iba na budúci týždeň. Zháňam ešte informácie a podľa všetkého ešte budem musieť dokúpiť  tento vyššie spomínaný káblik:

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/3t0971584-zvazok-elektricky-pre-airbag-oe-18073.html

Uvidím po demonte airbagu ako to bude vyzerať,myslím na to že ja na svojom terajšom mám ľavú stranu tlačidiel,tak z toho súdim,že možno by tam ten kábel mohol byť....

20170707_150108.jpg

20170707_150113.jpg

20170707_150117.jpg

20170707_154408.jpg

Editováno: , autor: icosom
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám fabinu 2012 a rád bych tam novější volant, který se dává od roku 2015 a je o post výše, pasovat by měl, mám pár nabídek na kožeý volant s multifunkcí, já mám bez, všude píšou vč. kabeláže, půjde to tedy jen vyměnit volant z okty 3 rs vč. kabeláže do mojí fabie? Nebo musím dokoupit svazek co je u kolegy nademnou? Díky

• o 2 roky později...
Vloženo

Ahoj,nevíte někdo jestli by šel vyměnit volant ve Fabii 2 vyrobená 7.2013 za volant z O3 z roku 2015

dcera ho má poškozený od prstýnku.

Mám možnost koupit ten z O3

volant.jpeg

Photo_2019618358_8.jpg

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ak dobre chápem, máš už Roomstra po facelifte. Ak máš záujem, mám jeden 4-ramenný kožený volant s multifunkciou bez airbagu na predaj. Je z mojej Fabie II.

Vloženo (editace)

Děkuji za nabídku, ale potřebuji také někoho, kdo to namontuje a nakóduje. V certifikovaném servisu to dělat nechtějí a já se do toho pouštět nechci :-)

Editováno: , autor: Radovan Adamec
  • o 5 měsíců později...
Vloženo
On 1/24/2018 at 6:53 PM, Leo6 said:

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám fabinu 2012 a rád bych tam novější volant, který se dává od roku 2015 a je o post výše, pasovat by měl, mám pár nabídek na kožeý volant s multifunkcí, já mám bez, všude píšou vč. kabeláže, půjde to tedy jen vyměnit volant z okty 3 rs vč. kabeláže do mojí fabie? Nebo musím dokoupit svazek co je u kolegy nademnou? Díky

Tak novější volant (se stříbrným znakem) se dává už od konce roku 2013... Problém s výměnou staršího se zeleným znakem, je, že má i jiný airbag, takže byste musel sehnat komplet. Nevím, jak obyčejný volant bez multifunkce, ale volatny s multifunkcí mají i odlišné kabelové svazky, které nejsou vzájemně kompatibilní. Navíc, pokud byste chtěl zapojit i tu multifunkci, tak jednak se musí dodělat kabely od podvolantové svorkovnice dál a jednak volant z Octavie RS asi bude mít tlačítka na obou stranách, což Fabie 2 nikdy neměla (ta měla vždy jen tlačítka vlevo) a standartním postupem podle dílenské příručky si ho asi jen tak nezapojíte...

Vloženo

Tlačítka na pravej strane sa dajú rozchodiť. Mám volant z O2 RS aj radením pre DSG a viacmenej to funguje komplet. Niekedy sa stáva, že musím použiť namiesto tlačítka na vrátenie do hlavného menu tlačítko na páčke stieračov, ale evidentne to ide nakódovať.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahojte, lze vymenit na Roomsteru pred face (r. 2007) volant s airbagem na facelift volant a bag (r.2009)? Je tam nejaky rozdil v konektoru airbagu nebo jiny problem, ktery by vymenu znemoznil? Diky

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Ahoj, mám Fabii 2 facelift rok 2012 s čtyřramenným volantem bez multifunkce. Chtěl bych nějaký novější trojramenný. Našel jsem si 2018 s novějším typem airbagu. Je možné ho dát do mého auta? Bude fungovat multifunkce a třeba vyhřívání volantu? Rádio mám základní Blues. Předem díky.

Editováno: , autor: CaprioPom
Vloženo (editace)

Ahoj,

koupil jsem si tedy tříramenný volant s multifunkcí z konce roku 2018 a airbag 2020 do Fabie facelift 2012. Teď mám bez multifunkcí.

Prvně jsem počítal s tím, že mi bezproblémově bude fungovat airbag i klakson, ale co tak čtu tak má plno lidí problém s tím klaksonem.

Zítra chci vyměnit volanty. Chci se tedy zeptat, bude mi fungovat klakson? Kabely z airbagu vedou dva z toho jeden se zapojuje do volantu (nejspíš na multifunkce). Číslo dílu kabelu z airbagu je: 5E0 971 584 A, který je kompatibilní s Fabii od roku 2011.

Dále se chci zeptat na multifunkce, někdo píše, že je potřeba podvolantová jednotka, někdo píše že ta není, že je až od facelift a někdo zase že není vůbec atp. Co je tedy potřeba pro funkční multifunkční tlačítka? Stačí jen nějaký kroužek mezi airbagem a volantem? Nebo jiná řídící jednotka?

Předem moc díky za pomoc.

FDC41F4F-2A82-4943-ADDF-78B57DC5777C.jpeg

Editováno: , autor: CaprioPom
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Tak volant vyměněný, klakson funguje. Ohledně tlačítek, jak je tedy zprovozním? Někde jsem četl, že stačí jen natahat nějaké kabely do BCM jednotky a budou fungovat, co je na tom pravdy a jak na to? Předem moc díky za pomoc.

• o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Dobrý den narazil jsem na foru na  příspěvek ohledně výměny volantu za volant s multifunkcí.Na foru říká každý něco jiného prosím o radu mám Fabii 2 rv2011 1.4,63kw rádio čína potřeboval bych aby tlačítka uměly ovládat rádio a telefon  zvednutí a položení.Mám možnost zakoupit volant s multifunkcí a tlačítkami na obou stranách zakoupil bych káblík s propojením tlačítek na mém kroužku jsou osazeny v konektoru 3dráty airbag a klakson na kroužku je vidět 6 pinů.Dotaz zní stačí vyměnit, nebo je potřeba dalších úprav a pokud dalších nemáte kontakt na někoho kdo by za úplatu provedl?Značkové servisy mi ani nejsou schopny říct co bych potřeboval .Děkuji moc za pomoc

• o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...