_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) Kluci, delší dobu přemýšlím nad rozdílem mezi žárovkou v mlhových světlech a běžnou žárovkou pro denní svícení. OII facelift má denní svícení vedle mlhovek v nárazníku. Mi se toto řešení nejen líbí, ale zároveň značně šetří žárovky (xenony) běžných světel - a poněvadž bych si rád pořídil nějaké lépe svítící (např. Osram cool blue - máte nějaké fotky, zkušenosti?), rád bych mlhovky právě na toto denní svícení využil. Momentálně mám automatické rozsvěcování světel, nicméně nemám originálního light-asistenta, bude to zajištěno asi nějakou krabičkou (při otočení ovladače na polohu zapnutých světel se mi jen rozsvítí palubka). Je tedy možno nějak toto zapojení změnit a na poloze "0" svítit mlhovkami (zadní světla mohou i nemusí svítit, na tom nesejde) a na poloze "světla" svítit běžnými světly, to vše za předpokladu, že budou mlhovky i nadále fungovat dohromady s hlavními světly v případě mlhy? Svítivost mlhovky a běžné žárovky mi přijde shodná, vtom by snad nemusel být problém (?) Předem díky Editováno: 27. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Origo denní svíceni na OII po faceliftu, je řešeno druhou žárovjou v mlhových světlech, u nás svícení přímo mlhovkama, předělanýma na denní svicení, hodnotí PČR pokutou 2000 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) to je docela zvláštní, neb na funkci to de facto nemá vliv.. U faceliftu také denní svícení + mlhovku nezapneš, lze to pouze se zapnutými světly.. Riskovat tedy nebudu, když řeší i tuto prkotinu, moje zažloutlá, průměrně svítící světla však příliš velký dojem nedělají Editováno: 27. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 A hlavně si nedávej do mlhovek žádné cool blue žárovky, páč je za mhly půjdeš rozkopat. Do mlhy je vhodnější právě jakékoliv světlo do žluta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2012 no, ne, já chci dát cool blue do hlavních světel a mlhovky právě nechat tak, jak jsou. Mlhovky jako denní svícení bych využil především pro kratší životnost těch cool blue (a dalších lépe svítících) žárovek v hlavních světlech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Dodej si tam ty čtyř diodove světla pro denní svícení, někdo tady někde dal dobrý návrh jak je zabudovat do mřížky A pokud chceš dobré žárovky do normalních světel tak je tady český Osram a jejích night breaker plus h7, svítí do běla mají 90% větrší svítivost, ale bohužel menší životnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) no, právě o tu životnost jde, já měsíčně najezdím 5 tisíc kilometrů, čili světla svítí pořád - proto jsem přemýšlel nad těmi mlhovkami. Nad LED-kami jsem také přemýšlel, ale nechci je - je to kýčovité, kdykoli vyjedeš za hranice a vidíš v protisměru auto s neoriginálními LED, jedná se o Čecha.. Dal bych si LED do otvorů na RS nárazníku, ale do běžného to vypadá blbě Editováno: 27. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) Vydržely mi cca 50 000 km. Ale za deště v šeru, když se stmíva, už zachranily nejednoho neosvětleného ciklistu. Editováno: 27. leden 2012, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 .... ale nechci je - je to kýčovité, kdykoli vyjedeš za hranice a vidíš v protisměru auto s neoriginálními LED, jedná se o Čecha.... :kol-47: Ani nevíš jak Ti rozumím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) 50 000km, to docela jde - je tedy znát rozdíl ve svítivosti? Je to docela levná záležitost, spíše samotná výměna je u OII trošku složitější. Přesto mi přijde škoda s nimi plýtvat i ve dne, ale toto asi nevyřeším... PS: vzhledem k očividné intenzitě světla se raději zeptám - jsou u nás schválené? Editováno: 27. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Na OI se to svícení mlhovkama v hlavních světlech da obkecat, ale u OII to docela kontrolují, ale jak kde, možná si to neuvědomí že to jsou mlhovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 27. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. leden 2012 (editace) no, riskovat raději asi nebudu, přeci jen jezdím hodně, o to větší je pravděpodobnost, že mně chytí... Když jsme u tématu: obrysová světla (parkovačky) bych možná měnil také. Žádné modré paskvily nechci, chci buďto opravdu bílou (neb originály jsou zažloutlé), nebo by byla pěkná oranžová (ta asi není schválená). Nevíte někdo, kde to sehnat? (Např. e-shop). Nevím, jakou patici pro parkovačky vyžaduje OII Editováno: 27. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 27. leden 2012 Sdílet Vloženo 27. leden 2012 Jestli chceš hezký bílý obrysky tak uživatelžovka žárovka - Superfatty. Má led. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Nemáš nějaký odkaz? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 http://www.motordiag.cz/produkty/LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Děkuji - takže tuto: http://www.motordiag.cz/produkt/led194-smd nebo tuto: http://www.motordiag.cz/produkt/led194-4a Tuším, že jsem kdysi někde viděl fotku OII s oranž. parkovačkami a bylo to moc hezké, otázkou je, zda to je nelegální, či nikoli.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Ale dají se koupit i levnějí, ale na úkor kvality. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 levněji? nad tím jsem ani nepřemýšlel, 107Kč za žárovku není žádná hrůza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Na to že normálni obrysovka stojí 5 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 v poměru je to samozřejmě drahé, ale jinak 107Kč není moc Pořád jen nevím, jakou barvu zvolit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 28. leden 2012 Sdílet Vloženo 28. leden 2012 Samozřejmě bílou, ať to dobře vypada k žárovkam a ne jak cirkus Humberto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. leden 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2012 (editace) :'> Dobrá - tak díky moc za rady, až se k tomu dostanu a přehodím je, hodím foto Editováno: 28. leden 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.