Březen 26, 201510 r Ahoj lidi. Chtěl bych se zeptat. mám superba a když dupnu na brzdu nebo si jen lehce pribrzdim tak auto brzdí hezky ale když sundam nohu z brzdoveho pedálů tak jde pomalu nahoru.(pomalu se vrací). Čím to může být? díky za odpověď.
Březen 26, 201510 r Je toho více, čím by to mohlo být:1.přeplňená nádobka brzdovkou až po víčko (nemá se kam vracet brzdovka a není tam vzduch) - odsát k maximu 2.stará brzdovka - vyměnit 3.seknuté brzdové válečky na třmenech - přegumičkovat opravnou sadou 4.zadřené plovoucí třmeny (to, v čem plovoucí třmeny jezdí) - rozhýbat a promazat nebo repasovat (bývá součást větší opravné sady) ať mě někdo když tak doplní...
Duben 2, 201510 r Supe porad mi vymenil som tu brzdovu kapalinu ako si vravel ale aj tak to nepomohlo zadne brzdiace prasatka aj s piestikmi mam nove a to auto stale nechce brzdit tak ako ma. Auto zacne brzdit niekde az v polovicke stlacenia pedalu ,ale vracia sa pekne a ani uz netvrdne len proste nema brzdiaci ucinok stopercent ale sesdesiat percent a mam aj nove kotuce asik dva mesiace a mam znacky kotucou a aj platniciek Zimmerman. A este podotknem ze ked si vyhodim rychlost a zacnem pomalicky brzdit tak pocujem nejake cudne suchanie a brzdy pistia jak svina aniekdy tak aj nieco praskne ale to niekedy a tak neviem co mam teraz robit ci vymenit brzdovy valec alebo tamdomevku aletandemovku som menil asik pred polrokm ale pouzitu som menil nie novu
Duben 2, 201510 r Jo, takže brzdí, ale až od poloviny? 1.Párkrát jsem se setkal s puchřelými brzdovymi hadičkami, které se při sešlápnutí brzd doslova nafoukly a sebraly tlak z pedálu. 2.vyběhané čepy na plovoucích třemenech (vpředu ty dvě 6ky imbusy), kdy brzdová destička není kolmo ke kotouči a při brždění se jakoby šprajcne a zčásti se propadne brzdový pedál. Nebo bývají ty čepy často zarezlé. Když jsouz třeba vpředu zrezlé, jde více tlaku dozadu a projeví se to špatným brzdným účinkem a zadek dostává na prdel Při rozebrání se musí čepy pohybovat dovnitř a ven, ale nesmí mít vůli Pokud je tohle všechno v pohodě a máš pořádně odvzdušněno, už mě napadá jen hlavní brzdový válec Upraveno Duben 2, 201510 r od SUP1
Duben 2, 201510 r A pak mě napadá ještě špatný výber kotoučů a destiček. Ideální kombinace kotouče a brzdy je obojí od jednoho výrobce (např.obojí origo,TRW,ATE,v horším případě třeba Ferrodo) I tak musím říct, že brzdy na S1 jsou opravdu špatně vymyšlené, resp.velmi poddimenzované a je to stálý problém všech S1
Duben 2, 201510 r No uvidime a ja som mal predtym kotuce a aj platicky bremba s nimi som bol spokojny brzdili ako mali a teraz som skusil zimmermany pretoze mi to tu radili naforu a ze su ajlacnejsie no uvidime ale urcite teraz viem ze brmbe ovela lepsie mali brzdnu drahu ako tieto ziimmermany no ok na jar skusim sa na to pozriet a uvidim kde bude chby zatim dikes
Duben 3, 201510 r ahoj. dnes jsem stříkačkou nasál párkrát brzdící kapalinu z nádobky a ještě jsem měl trochu brzdovky v té malé nádržce jak se otevírá šroubovákem. po nastartování se mi rozblikala kontrolka ruční brzdy a párkrát to zapípalo a pořád to svítilo. Tak jsem zase trošku kapaliny (nové) dolil a stále to blikalo a pískalo. když jsem to jel vyzkoušet jak to brzdí tak už brzdový pedál šel rychleji nahoru než předtím a potom zhasla i kontrolka. je to normální nebo je někde chyba? ta původní kapalina co jsem odsál je taková zelená to už bude chtít asi vymenit co? tu novou co jsem tam nalil DOT 4 je hezky žlutá. díky za odpověď.
Duben 3, 201510 r V nádobce je čidlo výšky hladiny. Jak jsi odsál, tak samozřejmě nahlásilo málo brzdové kapaliny, na autě bez maxidotu se to projeví blikáním kontrolky brzd. Takže vše v pořádku Jinak neotvírej nádržku šroubovákem, ale normálně víčkem, to tě napadla fakt blbina
Duben 5, 201510 r Podělím se s Vámi o zajímavý poznatek. V tom posilovači se opravdu sráží voda, byla to konstrukční chyba do roku 2005, pak ho předělali a už to nezlobi. Když jsem ten svůj vyndal, tak byl úplně plný. Pokud jezdíte delší dobu s takhle "brzdícím" autem, tak se s Vámi rozloučí brzdová pumpa. Zjištěno vlastní zkušeností..
Duben 5, 201510 r Brzdovku samozřejmě vyměnit. Zelenou jsem ještě neviděl. Brzdová kapalina je hygroskopiská - to zn.že přijíma vodu, a to i vzdušnou vlhkost. Proto se doporučuje ji pravidelně měnit Jakmile se do ní voda dostane, už není nestlačitelná (základní vlastnost brzdové kapaliny) a může se i toto projevit propadajícím pedálem. Dále může korodovat (díky vodě) brzdový systém a to i zevnitř. Projevuje se to většinou zatuhlými/zarezlými brzdovými pístky na třmenech
Duben 5, 201510 r ahoj jen se ještě zeptám zda si mužů brzdovou kapalinu vyměnit sám doma nebo musím do servisu.nemáš nějaký návod jak nato?díky
Prosinec 24, 20168 r Zdravím, na foru VW jsem nenašel odpověď tak zkouším tady, když je to technicky totožné auto: u mého VW Passat 2.0TDI, CFFB, 2012, automat - DSG je nutno při startování mít sešlápnutý brzdový pedál, k čemuž mě nabádá maxidot hláškou sešlápněte brzdový pedál, bohužel se mi stává, když je auto několik dní odstaveno na ulici, že brzdový pedál je tvrdý nedá se sešlápnout a tudiž vozidlo nestartuje. Nevím zda je to závada brzd, nebo automatu DSG. Většinou statčí pak jemně brzdový pedal nohou poklepat, pedal se uvolní - převodovka pozná, že je brzdový pedál sešlápnut a elektronika dovolí nastartovat. Nemáte zkušennosti s touto závadou, zda je to problém brzd (např. vadný spínač brzdových světel, který by měl nějakou spojistost s DSG, nebo podtlaková hadice, posilovač) nebo je to porucha v DSG? Kdyby auto bylo v manuálu tak asi by problém nebyl, ale bohužel u DSG je nutné pro nastartování mít sešlapnutý brzdový pedal, bez sešlápnutí to hold ani neškytne.
Prosinec 24, 20168 r Trochu mně mate tvá formulace "poklepat a pedal se uvolní", ale předpokládám, že "problém" bude v netěsnosti podtlakového posilovače (nebo podtlakové hadice do něj nebo zpětného ventilu v hadici). Z posilovače jednoduše časem ujde podtlak, ten pak neposiluje a to vyvolá dojem tvrdého pedálu. Silou by pedál měl jít šešlápnout, jde o to, že díky posilovači jsi zvyklý na menší sílu. Pokud k tomu dojde až po několika dnech, tak by to snad ani nenazval závadou.
Červen 9, 20178 r V 5. 4. 2015 na 8:23, HonzikP napsal: Podělím se s Vámi o zajímavý poznatek. V tom posilovači se opravdu sráží voda, byla to konstrukční chyba do roku 2005, pak ho předělali a už to nezlobi. Když jsem ten svůj vyndal, tak byl úplně plný. Pokud jezdíte delší dobu s takhle "brzdícím" autem, tak se s Vámi rozloučí brzdová pumpa. Zjištěno vlastní zkušeností.. Superb mi také nebrzdí, ale spíš jen zpomaluje. Mám rok 2003, takže předpokládám že bude problém v posilovači. Co si mám představit jako "brzdovou pumpu"? Jak posilovač demontovat, "vylít" a namontovat zpět bez toho abych něco poškodil? (Na brzdové soustavě jsem se vždycky bál něco dělat, do hydrauliky tolik nevidím)
Červen 14, 20178 r Brzdová pumpa je ta věc za posilovačem. Posilovač je trošku jako ježek v kleci, určitě pokud ho vyndáš, tak ho vyměň, protože ta voda se tam srazí zase.
Červen 14, 20178 r Tohle ale nebude brzdový válec. Může to být více věcí od posilovače až po zatuhlá vodítka na třmenech
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.