octavioo Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 cawte chlapi chcem sa vas skusenych spitať či ma kdosi skusenosti s octaviou 1.6 75kw , r.v. 2001 , na volnobeh vobec nefuka teply vzduch až ked pridam do viššich otačok , alebo idem na rychlosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 8. Únor 2012 Sdílet Vloženo 8. Únor 2012 Asi to není vina motorizace. Podle mně výměník má větší hydrodynamický odpor než vodní okruh v motoru a pokud jede motor na volnoběh tak se okruh uzavře spíš přes motor a slabý tlak čerpadla při volnoběžných otáčkách nestačí protlačit dostatečné množství teplé vody výměníkem a studený vzduch (v tomhle období je opradu studený) stačí výměník ochladit. Zvýšením otáček se zvýši i výkon pumpy a ta protlačí vodu i výměníkem. Posledně jsem si toho všiml na svém autě taky. Voda 90 °C, popojíždím v koloně a najednou studený vzduch. Jen mírné zvýšení otáček a už šel vzduch teplý. Jsou dvě možné příčiny: 1. Omleté lopatky čerpadla a to tak nevytvoří dostatečný oběh. Ale jinak mi voda jak vystoupá na 90°C pěkně drží a ani náhodou nemá snahu stoupat, čili oběh je dostečný. 2. Venku je FAKT!!! kosa. Všinl jsem si toho až letos v zimě a auto mám druhou zimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 10. Únor 2012 Sdílet Vloženo 10. Únor 2012 Někdy to dělá,když je o malinko nižší hladina v expansce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavioo Vloženo 11. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2012 hmm mne to robi ako som auto kupil , a terazked su dost velke mrazy ma to dosť sere , mechanik mi powedal vodna pumpa kebi bola zla bi sa auto prehrievalo , termostat bi zas nevihnal tepltu taku ako ma stalu n 90 , vimenili sme aj vičko nadržky a už fakt newiem , Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Kdys ho koupil? Tyhle mrazy jsou teď extrémní. Vodní pumpa nemusí být nutně omletá komplet, ale částečně. Radiátor pokud to není jeho vlastnost, může být taky přicpaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavioo Vloženo 12. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 kupil som ju vlete , no dam ešťe raz pozreť tu vodnu pumpu , a ten radiator no newem , to je moc roboti uvidim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.