Přejít na obsah

Platnost STK

Jehla23

Doporučené příspěvky

Ahoj, na začátku února mi skončila STK, ale četl jsem na internetu i tady na fóru a říkal mi to i kamarád, že můžu jezdit ještě do konce měsíce. Je to tak stále nebo se to změnilo? Díky moc.

Na STK mám jet před tímto víkendem, ale není to zatím jistý jinak až příští týden. Mám na tento víkend domluveno, že pojedu autem tak se chci ujistit, jestli mám nechat auto doma nebo jet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nene, skončila mi 6.2.2012. jen jsem si toho všiml asi před týdnem :D od té doby s autem nejezdím, tak budu doufat, že to stihnu v pátek..dobře, alespoň vím jak to je. Někdo psali to co píšeš ty a někde zase něco jiného, chtěl jsem to vědět jistě.

Odkaz ke komentáři

STK platí do data napsanýho ve velkým techničáku, pokud ale je auto "mladší" 4 let, nemá ještě "emisní osvědčení" (= ten červenej papír s razítkem emisní kontroly, který se navíc vůbec nemusí vozit v autě - ale na požádání musí být předloženo za účelem kontroly...) s datem.. Ani jeden z uvedených dokladů nemusí být povinně přítomen v autě během jízdy. Takže pokud se někdo nepodívá na datum uvedení do provozu na "malým techničáku" nebo pokud máš duplikát, platnost STK pozná jen podle procvaknutýho měsíce a roku na známce na RZ/SPZ. Tudíž lze dojezdit bez velkýho rizika "dopadení orgánem" až do konce kalendářního měsíce... Samozřejmě s tím, že pokud se dotyčnej stane i nevinným účastníkem dopravní nehody... atd přesně to co popisuje Kibi.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...