Přejít na obsah

horni ulozeni tlumice

dalas

Doporučené příspěvky

ahoj vespolek,

-odeslo horni ulozeni tlumice na prave strane, aspon si myslim, pri vypnutem motoru a otaceni volantem lupe u tlumice a kdyz mam nastartovano, tak to tam zacina vrzat, mohl by se mi nekdo podivat do dilenske prirucky, jestli se musi delat geometrie a jestli by se melo udelat rovnou i druhy ulozeni, povezu to do skodovky na garanci, tak aby ze me zase nedelali noumu,

-tece mi olej pod tandemovym cerpadlem, dle infa by tam melo byt kovove tesneni, sundaval jste uz nekdo tandem? jestli je to nejaky vopruz na pul dne

-menil jsem napinak + klinovy remen, po case se ted stava, ze pri startu si remen piskne, ale ne vzdy, je tam ten s gumovym povrchem, znacku nevim, zkusil bych sehnat ten s tim latkovym povrchem, jestli by to pomohlo, napinak je tam original a remen s sebou nijak neskube, jedine co jsem zjistil pri vymene remene, ze volnobezka na altiku sice funguje dobre, ale pri toceni rukou lehce piska, tak nevim, jestli je na odchodu,

diky

tak si odpovim sam

horni ulozeni vymeneno na obou stranach, geometrie se nedelala

tesneni pod tandemem vymeneno

volnobezka na alternatoru vymenena

diky vsem za ucast

Editováno: , autor: dalas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Horní uložení na Škoda Superb II je takovýhle cajk viz ten odkaz. Dává se nahoru nad tlumič a s řízením se nic nedělá, takže geoška být nemusí. Prostě se to jen vytáhne a vymění nic víc nic míň.

Obecně se to projevuje tak, že to při točení volantem lupe jak skáče pružina. Vždycky je lepší to vyměnit, protože může prdnout pružina a škoda je pak následně ještě o pružinu větší.

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři

• o 7 měsíců později...
  • o 1 rok později...

asi pred mesicem,jsem obcas zacal slyset pri otoceni volantem,v nizkych rychlostech,nebo na miste,jak kdyby malinko vydavalo nejaky zvuk servo.Dnes jsem pri parkovani zasechl cvaknuti,lupnuti,zkusil jsem to vickrat a delalo to z leve strany,tak uz jsem tusil to ulozeni,nebo tedy spis lozisko,nevim jak to tam je pohromade.

No zastavil jsem cestou ve Skodovce a pan si to poslech,servo rikal ok,pak to luplo a uz mi to potvrdil,rikal,ze i to servo co ja predtim slysel se zacalo ozyvat uz asi jak zacal trosku odpor pri zataceni.Rikam auto 90tis/km celkem brzy..,ale pry odchazi.Uz jsem mimo zaruku,stari necele 3,5roku.

Ptal jsem se na cenu,za obe strany a na pripadnou kulanci. Dopredu neslibi,zada se az pri zakazce,tak nevim komplet ocenil na cca 6,3tis.

To se mi zda dost.Z meho laickeho nazoru je asi suche lozisko,tak myslim,ze staci obe vymenit.

Nebo se pletu a na vymenu toho byva vic? Na kolik tak vidite realnou cenu v beznem kvalitnim servise,je to stejne? Ja jeste nez mi rekl cenu,odhadl tak 4tis tech 6 a neco uz mi proste prislo dost.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...