Přejít na obsah

Podvozky JOM, TA TECHNIX, SUPERSPORT, FK AUTOMOTIVE - zkušenosti, rady, tipy, problémy


M.i.r.a.s._

Doporučené příspěvky

Koukám že se stále řeší jaký podvozek na Škodky, samozřejmě že se nemá cenu bavit o renomovaných značkách u kterých je dána kvalita, spolehlivost ale také větší cena. Tyto dané značky by jsi koupil každý, ale né každý na to má, i když opět všichni víme, že na daných věcech se nemá šetřit a podvozek je jeden z nic. Ale jsou lidé, kteří buď nemají jinou možnost ( rodina má přednost, né ideální výplata ) nebo s vozidlem tak často nejezdí, nebo nechtějí dát tolik peněz za daný podvozek a spokojí se s danou menší kvalitou daných podvozků JOM, TA TECHNIX, SUPERSPORT, FK AUTOMOTIVE popřípadě dalších. Jak pevně nastavených, tak výškově nebo i tuhostně stavitelných.

Celkem dost lidí tyto podvozky na Škodky dává a dost lidí o tom třeba uvažuje, že si nějaký tento podvozek pořídí.

Proto by jsem chtěl poprosit dané kolegy kteří mají co dočinění s těmito podvozky o jejich názory, rady, zkušenosti, problémy, ztrasti a útrapy.

Nechci tímto někoho urazit nebo naštvat, že o těchto podvozkách vůbec mluvím. Pokud ano tak se předem omlouvám. Jde mi jen o to, že jsou kolegové, kteří dané podvozky mají a jsou s nimi třeba spokojeni a nebo neopak nespokojeni. Nechci ani dělat nějakou reklamu nebo někoho přesvědčovat to opravdu ne!

Pokud by někdo psal, bylo by dobré napsat co je to za podvozek, popřípadě jaké snízění, pro jaký daný typ Octavie, jak je spokojen a další věci.

Editováno: , autor: M.i.r.a.s._
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám oct I 1.6 74Kw. \\\Měl jsem podvozek výškově stavitelný od výrobce JOM. Byl jsem s ním naprosto spokojený, péra držely a tlumiče netekly. Měl jsem ho skoro dva roky a bez problémů jízdní vlastnosti peckový pravda jezdila v létě na 245/40/R18 a naprostá zpokojenost. Až do doby kdy mě jeden idiot vytlačil za silnice a letěl jsem přes škarpu do pole a zpět na silnici, to nevydržel jeden z předních tlumičů a ohnul se těsne nad okem těhlice, pak byla ještě tyčka s čepem, rameno, poloosa, řidičova sedačka chladiče atd.... Podvozek TA Technix jezdí na něm E36 a zatím údajně taky spokojenost a vw golf 4 taktéž. Pravda je také na jakou dobu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, heleť co jsem se tak bavil s kámošema...

Podvozek jako takovej tak špatnej není,ale smrtící je pro něj zima.Materiál není tak kvalitní a hrozně rychle to od soli jde do kopru....

Jak už jsem psal...od strojařského oka to není až tak špatné...Holt je to jen vyrobené za děsného fofru a z méně kvalitního materiálu.

Proto to stojí tak málo..Né že by to špatně fungovalo ale protože jsou daleko menší výrobní náklady...

Zatím mám otestováno pouze týden,ale zatím drží a snad ještě chvíli bude...Musel jsem akorát vyrobit podložky pod zadní pružiny.

To snížení bylo na mě až moc...zase nechci být LOWRIDER :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiez som sa rozhodoval ci lacnu variantu ako jom alebo ta technix alebo nieco drahsie ako weitec alebo lowtec ale asi pojdem tiez do lacnejsej varianty pretoze mesacne urobim ani nie 2 tisic kilakov. je aj nejaky rozdiel medzi jomom a tackom? ci je to to iste? ten ta technix som videl o nieco drahsie na eshopoch...neviete mi este povedat ci mi stelovak vyriesi problem ked skrtam koleso o podblatnik? zadne tlmice dost klesnu ked tam sadne co i len jeden clovek tak ak to nevyriesi stelovak musim predat kolesa ci je nejake ine riesenie este??

to odrero: odkial si kupoval podvozok ??u vas vyjdu lacnejsie a kedze som stale v Zline kupim ho asi u vas..dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja jezdim na V-maxxu. Uz mam na nem cca 12tkm a porad ok.

vyskove stavitelne : http://www.v-maxx.cz/vmaxx/eshop/2-1-Vyskove-stavitelne-podvozky/616-3-Skoda-Octavia-I

vyskove a tuhostne stavitelne : http://www.v-maxx.cz/vmaxx/eshop/3-1-Tuhostne-stavitelne-podvozky/666-3-Skoda-Octavia-I

ja mam jen vyskove stavitelny a spokojenost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já jsem pořídil hlavně ze zvědavosti stavitelnej podvozek JOM, ale na OII. Mám ho na autě asi 3 týdny a jezdí se mi na něm výborně, co se týče tvrdosti, tak on není ani tak tvrdej, ale auto jako by trochu ztuhne a je pevnější než na sériovém podvozku, který se houpe, takže tvrdost a tuhost pro mě ideální. Původně jsem měl vybranej nějakej dražší, ale když čtu ty diskuse, že se řeší asi jenom 4 značky a zbytek je prej na ho..., aniž by ty ostatní značky někdo vyzkoušel, tak jsem se rozhodl vyzkoušet podvozek JOM. Uvidíme jaký bude po delším užívání, teď je na hodnocení ještě brzy.

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

millhauz: máš porovnání i s jiným stavitelným podvozkem? já měl ta technix ten mipřišel jak beton... byl namě dost tvrdý.. teďmám jen weitec pružiny -35 ale ve předu bych to chtěl víc dolů, tk přemýlím nad stavitelným..

Nemam. Mam porovnani jen s origo a pak s Seat Leon Cupra R rv. 2009 a prijde mi ta tvrdost nastejno. Vsak neni problem poridit si i tuhostne stavitelnou verzi. Je snad o 2-3 tisice drazsi a muzes si to nastavit jak potrebujes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná OT, ale jaký je váš názor na to, koupit od někoho starší podvozek ? Dá se nějak odhadnou opotřebení nebo poškození ?

Nikdy jsem nad tím neuvažoval ale když koukám že se prodávají jeté za cca 5tis kč tak kdyby to aspoň rok dva vydrželo tak proč ne. Je jasný, že záleží jak se k tomu předchozí majitel choval, ale myslíte že nějaká ta " garantovaná " minimálné životnost tam bude ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za ty prachy ten JOM taky zvazuju... :-)

007: ty si mel ten sport paketovej podvozek, ze jo? jak ti prijde tvrdost? daval si to nejak niz nez si mel, nebo to mas tak nejak cca stejne? diky

Neměl, měl jsem úplně sériovej. Oproti němu je ten JOM takový pevnější, trochu tvrdší je třeba na kostkách a na příčných nerovnostech, ale to mě nevadí. Podvozek mám 1cm od maximálního snížení a maximální snížení je asi 6cm.

Když tady čtu, že o něm taky uvažujete, tak tady mám pro vás mojí zkušenost s výběrem typu podle motorizace.

Mám 1.9TDI sice chipnutou na výkon 2.0TDI, ale váhově je to prostě 1.9TDI. Na OII se prodávají 2 typy, 1.typ je pro benzinové motorizace a 1.9TDI bez DSG (čili můj případ, ale...) a 2.typ je pro 2.0TDI, RS a 1.9TDI s DSG. Takže jsem logicky vybral tu 1.variantu, v dílně ho mechanici nahodili na auto a jezdil jsem bez problémů necelý den, k večeru to začalo. Při sebemenším náklonu, přejezdu drobné nerovnosti a když jelo v autě víc lidí, tak to byla katastrofa a co se dělo? Strašné dunivé zvuky a rány od přední nápravy, tak jsem zajel do dílny, kluci se na to podívali a zjistili, že přední pružiny se zmáčknou a o sebe dřou a že prostě neunesou váhu předku. Ono nám to přišlo divný už při instalace, protože předek byl vyšroubovanej úplně nahoru a auto vypadalo, jako teď, když je stočenej 1cm od maximálního snížení. Takže následovala hádka s prodejcem, ptal jsem se, jak je to možný, že podle popisu to souhlasí, ale ty pružiny prostě tu váhu předku neunesou a chtěl jsem, aby mi poslali pružiny pro 2.0TDI, nakonec jsme se domluvili. Už 2 dny to mám přehozené a je to v pořádku. Když jsem viděl ty pružiny co jsme vyndali, tak jsou oproti těm na 2.0TDI o hodně slabší a o kousek kratší a byly pěkně odřené. Tohle je moje zkušenost a možná i rada pro ostatní. Nevím jestli se to děje normálně nebo jsem chytil nějakou špatnou sadu. Každopádně mám 1.9TDI bez DSG, ale bezproblémově fungují pružiny jenom z 2.0TDI.

Zadní pružiny jsou na všechny motorizace a karosářské verze stejné a ty jsou bezproblémové.

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...