Přejít na obsah

Problém s hadickou na privod nafty

Doporučené příspěvky

Zdravím, mam takýto problém.... vlastním škodu fabia 1,4 tdi PD 55 kw rok vyroby 2003.... dnes mi praskla gumena hadicka na privod nafty k motoru, tesne pred motorom..... chcem sa spytat kolko barov ma vydrzat takato hadicka a ci je ju jednoducho zohnat alebo je potrebne kupit nejaku original škoda....

dakujem za pochopenie....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

zdravim také, právě včera se mi stalo to samé po dojetí jsem zjistil že v motorovém prostoru uniká nafta (mam 1,4 TDI 59kW 2007,100tkm) a to docela dost takže odtahovka a do servisu. Vypadá to nejspíše na nějákou tu hadičku. V mém okolí je jedna fabka které už se to také stalo. Je tohle častější problém u těchto aut ? 

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Takže: dostal jsem se na odpověď po delší době, výsledek je takový že hadička byla vyměněna v neorigo servise všechno v pohodě. Pak mi ale auto žačalo špatně startovat( vlastně nenastartovalo) hledal jsem chybu u baterie a žhavicích svíček. Dnes v práci jsem nenastartoval vůbec. Koukl se na to jeden kolega ( bývalí automechanik) a všiml si že hadčka je povolená že nafta kape a že se tam dostal vduch, vyměnil hadičku a jinou lépe přidělal a já nastartoval.

Z toho ale vedou otázky: 

1, vadí zavzdušnění motoru nebo ne ? (motor byl evidentě zavzdušněn)

2, má cenu měnit hadičku v origo servise ?

3, dá se toto uplatnit jako skrytá vada při koupi ? ( na vůz je poskytována roční záruka na skryté vady)

4, jak nejlépe vyčistit motorový prostor od nafty? :-D :-D

5, Jen tak změní se vibrace při výměně rozvodů s vodní pumpou atd atd ? 

Děkuji za odpověď a přeji hezký den  :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Vibrace vytváří motor. Na volnoběh jdou do pedálů a řadicí páky, mírně i do volantu. Při jízdě ( hlavně nad 2000 otáček) v páce nejsou pedál pořád a volant vůbec. Je to prostě jen konstrukcí motoru nebo se dají něják ztlumit ? 

K tomu mytí, vadí něják voda elektroinstalaci která je v motoru ? 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...