Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj všem,potřebuji radu....

mám 1.8 TSI 7dsg a cca v 38000km se mi rozvitila kontrolka EPC, jel sem do Tukasu,kde vyloučily chybu brzdového spínače a našli chybu v HRDLE ŠKRTÍCÍ KLAPKY. Bohužel už mi propadla záruka tak sem klapku musel koupit a nechat vyměnit.Zhruba do 3 dnů se znova rozvístila kontrolka EPC,s tím, že je to opět hrdlo škrtící klapky....znova výměna, vymazali chybu at zkusím jezdit dál......

moje poznámka: (když se mi EPC rozsvítí, zastavím a vypnu motor,chvili počkám zase nastartuju EPC už se nerozvítí nebo po chvili zhasne,jedu dál,ale nefunguje tempomat)

O pár dní později jedu znova se svítícím EPC rovnou do servisu.Zkusili ještě přePinovat elektroinstalaci.

Jezdil sem 1000km a znova kontrolka,jedu do nejbližšího servisu a chyba hlasí HRDLO šktící klapky.....Zatím nikdo si s tím neví rady a zárověn jsem ubezpečován že o nic nejde a že se nic nemůže stát.

V servise se snaží vyměnit to co to hlasí,asi je to logický, ale v mém případě to nikam nevede.Auto je r.v. 12/2008. poslední rok prakticky nejezdím.

Moc díky za odpovědi zkušenosti rady eventuelně profík kdo by mi to dal do kupy???

děkuji moc

Editováno: , autor: Zippoz
Vloženo (editace)

Auto reaguje na plynový pedál?? Špatně nebo vůbec??? Zkontrolovat zda jsou u klapky motoru PINy pocínované nebo jen lisované.

Editováno: , autor: ferda25
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Přesně tenhle stejnej problém mám s 2.0 TSI 147kw (Passat). Auto se zastavilo a nešlo nastartovat. Odtah do Tukasu, identifikace vadného jednoho vstřiku. V tu chvíli jsem si řikal to je blbost, nicméně diagnostika pravila vyměnit vstřik tak jsem nepolemizoval. Cena 15.000 kč včetně nový baterky která nepřežila moje snahy o startování. Bohužel za 2 měsíce se to opakovalo, tentokrát jen kontrolka EPC nouzový režim, max rychlost 30 km/hod (na dálnici lahůdka). Nechal jsem to odtáhnout do ISR průhonice a tam vyčistili škrtící klapku. Tak jsem zvědav jak to bude pokračovat, ale jsem přesvědčen že ten vyměněnej vstřik byly vyhozený peníze

• o 1 rok později...
Vloženo

Auto reaguje na plynový pedál?? Špatně nebo vůbec??? Zkontrolovat zda jsou u klapky motoru PINy pocínované nebo jen lisované.

Ahoj máme na SII 1,8TSI s DSG stejný problem s klapkou. Chyba EPC. Mohl by jsi mi objasnit jak to je s těma pinama. Zda se jedná o pini skrtící klapky, nebo dutinky kabeláže ? Zda piny mají byt na povrchu pocínované, nebo myšleno letované cínem? Byla nějak vadná serie klapek s lisovanýma pinama. Lze pouhým pohledem na konektor , nebo klapku poznat zda je pin letovaný, nebo lisovaný? Bojim se že bez kuchani klapky asi ne co? Děkuji Tomáš.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...