pet59k Vloženo 17. Červen 2012 Sdílet Vloženo 17. Červen 2012 (editace) Mám manuální klimu v Octavii 2011. Včera při 28 °C ve stínu jsem změřil teplotu ve středních průduších: volnoběh, ventilátor na 4. rychlost - 13 °C volnoběh, ventilátor na 1. rychlost - 6 °C zvýšené otáčky, ventilátor na 4. rychlost - 9 °C zvýšené otáčky, ventilátor na 1. rychlost - 4 °C Zdá se mi, že to málo chladí zvlášť při jízdě po městě nebo při vychlazování vyhřátého auta. Před tím jsem měl OI s klimatronikem a tam při nastavení na "low" to roztočilo ventilátor na max. a chladilo při stejné venkovní teplotě na volnoběch na 5 °C. A to bylo auto z roku 1999. Prosím, jakou máte zkušenost s výkonem klimy v OII? Editováno: 17. Červen 2012, autor: pet59k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 17. Červen 2012 Sdílet Vloženo 17. Červen 2012 Mám stejný dojem, domácí OII 2.0tdi s Climaticem (model 2007) chladí subjektivně líp než nová OII1.6 tdi s manuálem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 18. Červen 2012 Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 Však ty rozdíly teplot díky otáčkám ventilátoru jsou úplně normální. A to že to kdysik chladilo i na volnoběh lépe bych přisuzoval ekologii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet59k Vloženo 18. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 Asi ekologie: OI má o 200g chladiva víc. Ale říkal jsem si, že pokud to chladí takhle nic moc teď, co bude v létě až bude hodně přes 30 °C. Rozdíl oproti OI je taky v tom, že tam běžely ventilátory hned po zapnutít klimy, i když byly chladiče studené. U OII spínají později, až když je kondenzátor teplý. Spíš mi šlo o to, jestli je tohle normální stav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 18. Červen 2012 Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 S chlazením jsem neměl nikdy problém, ani když mi PP ukazoval 38.5°C. Určitě bych se nebál, že je klima nějak poddimenzovaná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rhmailer Vloženo 18. Červen 2012 Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 tiez mam O2 2011, manualnu klimu a subjektivne to chladi horsie ako vo Fabii 1 s poloautomatickou klimou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sideA Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Oproti O1 je u mne rozdil znacny (O2-2009 climatic). V O1 jsem mel zachvili jak v mrazaku. U dvojky to je nejaky chciply - to plati i pro topeni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet59k Vloženo 21. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 Tak díky za reakce. Zřejmě normální stav. No, tak jsem přišel na první věc, v čem je OII horší než OI. Co se dá dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 (editace) Není to o "O I versus O II ale O I versus O II od určitého MR", já sem ještě v poho Editováno: 21. Červen 2012, autor: šulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepik90 Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 Musim rict svuj naroz na climatronic. Popravde mi prijde ze chladi malo. Proto jsem se objednal na komtrolu cely klimy. Vyslo to cca na 1500,- vycistili. Doplnili chladici smes a dalsi malickosti. Rikali ze to bylo malym mnostvi chladic kapaliny. Prijde m to ted uz lepsi ale znam i lepsi klimu nez u moji OII. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 28. Červen 2012 Sdílet Vloženo 28. Červen 2012 Jde Pepo o to jestli Ti to chladivo neutíká. Já kvůli tomu měnil chladič klimy. Teď mám nový z faceliftu (bez horní plastové zátky-tou to utíkalo (celé chladivo za rok)). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiser Vloženo 2. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2012 Kluci malinko odbočím, klimu mám doplněnou, chladivo neutíká, ale i tak v těhle hycech chladím naplno a není to ono. Zvláštní je že když zapnu na climatronicu chlazení tak mi dost dlouho fouká horký vzduch-po nějakých 2-3 minutách teprve jde z průduchu vzduch chladný. Jinak po cca 20 min jízdy s naplno puštěnou klimou teprve pozoruji že je v autě tak jak bych si představoval. Říkám si nemůže to být třeba ventilátorem???? Pač s firemní fabi,VW Caddy a i superbu mě prostě pod kapotou hučí a hučí. Což se u mě nějak moc neděje. Který ventilátor patří klimě?? A má při zapnuté klimě jet pořád??? Ješte jedna věc,poznatek v OI mě chlazení dokonale chladilo palubovku,což bylo myslím si dobré řešení. teď v OII ať jedu jak dlouho chci tak palubovku pořád ohříva slunce a je teplá! Možná proto OI jakoby chladily líp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 2. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2012 Tak já mám MR 06 s climaticem a nemůžu si stěžovat, třeba včera v tom hicu sem to dal naplno a radši sem ubral protože to bylo opravdu moc a s angínou se mi marodit nechce Horkej vzduch mi jde jen chvilku když to stojí dlouho na slunci a k těm větrákům sem nedávno něco četl tak sem ti to našel: "Správná funkce ventilátorů OII 1,9 tdi 77kW" Vždy se točí oba' date=' řídící jednotka je ve velkém.Jednoduchý test funkčnosti: pustit klimatizaci, oba se začnou točit na minimální otáčky. Pokud se netočí malý - chyba je v něm (možná jen uhlíky), pokud se netočí oba - vadná řídící jednotka ve vekém (mění se celý větrák), pokud se točí jen malý, řídící jednotka v pořádku ale odešel motor větráku (uhlíky jdou vyměnit). Pozor! Řídící jednotka nedetekuje chybu typu větrák se netočí i když to po něm chci ! Pokud se o kondici větráků nezajímate aktivně, jejich nefukčnost se projeví až přehříváním motoru, případně vysokým tlakem v klimatizaci! VAGem lze v "kontrole akčních členů" řídící jednotky motoru, vynuceně spustit větráky.[/quote'] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doval Vloženo 29. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2013 Ja mam rovnaky problem s Climaticom. V lete 35°C a viac, teplota nastavena nadoraz dolava na najvacsi chlad, ventilator na 3 (viac nedavam, pretoze uz aj ta trojka je prilis hlucna). Musim prejst polku mesta so stiahnutymi oknami, lebo prvych 5 minut to fuka tropicky vzduch, potom vlazny a az po 20 minutach mam aky-taky chlad. Kvapalinu mam v poriadku, vzdy novy a cisty filter, vsetko je funkcne ako ma byt. Nizsi vykon chladenia prisudzujem tomu, ze to nie je Mercedes, ale Skoda. Ale potom vzdy pri plateni v servise sa citim, akoby som platil za Mercedes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 30. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2013 Takže já mám tedy v tom případě Mercedes :'> Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2013 Asi tak, anebo to má Doval porouchané. Já bych tipoval tu druhou možnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sideA Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Doval myslim ze aj ty mas nejake ,,kurvitko" v systeme ako ja. Ja mam k tomu este bonus ze v zime mi to kuri - topi jen na max., o polohu nizsie ide iba vlazny vzduch = chlad alebo teplo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Kuci,jak je to s min telotou aby se sepla klima ? U O1 to byly 3 stupne myslim,ne ? jak je to o O2 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 V manuálu se píše:Chlazení může pracovat jen tehdy, jsou-li splněny následující podmínky:- nastartovaný motor,- vnější teplota nad cca +2 °C,- AC zapnuto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maros Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Dikec. Hledal jsem to všude ale manual mne teda vůbec nenapadnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. leden 2014 Sdílet Vloženo 1. leden 2014 Ale nekde jsem cetl, ze to pozdeji menili, aby se spinala i pri nizsi teplote. Kvuli mlzeni oken. Nevim co je na tom pravdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.