Přejít na obsah

Výkon klimatizace OII vs OI


pet59k

Doporučené příspěvky

Mám manuální klimu v Octavii 2011. Včera při 28 °C ve stínu jsem změřil teplotu ve středních průduších:

volnoběh, ventilátor na 4. rychlost - 13 °C

volnoběh, ventilátor na 1. rychlost - 6 °C

zvýšené otáčky, ventilátor na 4. rychlost - 9 °C

zvýšené otáčky, ventilátor na 1. rychlost - 4 °C

Zdá se mi, že to málo chladí zvlášť při jízdě po městě nebo při vychlazování vyhřátého auta. Před tím jsem měl OI s klimatronikem a tam při nastavení na "low" to roztočilo ventilátor na max. a chladilo při stejné venkovní teplotě na volnoběch na 5 °C. A to bylo auto z roku 1999.

Prosím, jakou máte zkušenost s výkonem klimy v OII?

Editováno: , autor: pet59k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi ekologie: OI má o 200g chladiva víc. Ale říkal jsem si, že pokud to chladí takhle nic moc teď, co bude v létě až bude hodně přes 30 °C. Rozdíl oproti OI je taky v tom, že tam běžely ventilátory hned po zapnutít klimy, i když byly chladiče studené. U OII spínají později, až když je kondenzátor teplý. Spíš mi šlo o to, jestli je tohle normální stav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musim rict svuj naroz na climatronic. Popravde mi prijde ze chladi malo. Proto jsem se objednal na komtrolu cely klimy. Vyslo to cca na 1500,- vycistili. Doplnili chladici smes a dalsi malickosti. Rikali ze to bylo malym mnostvi chladic kapaliny. Prijde m to ted uz lepsi ale znam i lepsi klimu nez u moji OII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci malinko odbočím, klimu mám doplněnou, chladivo neutíká, ale i tak v těhle hycech chladím naplno a není to ono. Zvláštní je že když zapnu na climatronicu chlazení tak mi dost dlouho fouká horký vzduch-po nějakých 2-3 minutách teprve jde z průduchu vzduch chladný. Jinak po cca 20 min jízdy s naplno puštěnou klimou teprve pozoruji že je v autě tak jak bych si představoval. Říkám si nemůže to být třeba ventilátorem???? Pač s firemní fabi,VW Caddy a i superbu mě prostě pod kapotou hučí a hučí. Což se u mě nějak moc neděje. Který ventilátor patří klimě?? A má při zapnuté klimě jet pořád???

Ješte jedna věc,poznatek v OI mě chlazení dokonale chladilo palubovku,což bylo myslím si dobré řešení. teď v OII ať jedu jak dlouho chci tak palubovku pořád ohříva slunce a je teplá! Možná proto OI jakoby chladily líp.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já mám MR 06 s climaticem a nemůžu si stěžovat, třeba včera v tom hicu sem to dal naplno a radši sem ubral protože to bylo opravdu moc a s angínou se mi marodit nechce :D Horkej vzduch mi jde jen chvilku když to stojí dlouho na slunci a k těm větrákům sem nedávno něco četl tak sem ti to našel:

"Správná funkce ventilátorů OII 1,9 tdi 77kW"

Vždy se točí oba' date=' řídící jednotka je ve velkém.

Jednoduchý test funkčnosti:

pustit klimatizaci, oba se začnou točit na minimální otáčky.

Pokud se netočí malý - chyba je v něm (možná jen uhlíky),

pokud se netočí oba - vadná řídící jednotka ve vekém (mění se celý větrák),

pokud se točí jen malý, řídící jednotka v pořádku ale odešel motor větráku (uhlíky jdou vyměnit).

Pozor! Řídící jednotka nedetekuje chybu typu větrák se netočí i když to po něm chci ! Pokud se o kondici větráků nezajímate aktivně, jejich nefukčnost se projeví až přehříváním motoru, případně vysokým tlakem v klimatizaci!

VAGem lze v "kontrole akčních členů" řídící jednotky motoru, vynuceně spustit větráky.[/quote']

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ja mam rovnaky problem s Climaticom.

 

V lete 35°C a viac, teplota nastavena nadoraz dolava na najvacsi chlad, ventilator na 3 (viac nedavam, pretoze uz aj ta trojka je prilis hlucna). Musim prejst polku mesta so stiahnutymi oknami, lebo prvych 5 minut to fuka tropicky vzduch, potom vlazny a az po 20 minutach mam aky-taky chlad.

 

Kvapalinu mam v poriadku, vzdy novy a cisty filter, vsetko je funkcne ako ma byt. Nizsi vykon chladenia prisudzujem tomu, ze to nie je Mercedes, ale Skoda. Ale potom vzdy pri plateni v servise sa citim, akoby som platil za Mercedes :kol-29:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...