Přejít na obsah

CZ pro jízdu do zahraničí?


fiser

Doporučené příspěvky

Pokud nemáš už tu novou RZ s modrým pruhem a označením CZ, tak bys v případě cesty do zahraničí měl mít naplepenou samostanou nálepku CZ. Nevim na kolik to řeší nebo neřeší policie co se EU týče, ale co vím z doslechu, tak třeba v Chorvatsku za to byli schopní klidně solit, takže tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I pokud je na značce modrý pruh EU s označením CZ a jedeš mimo EU, tak musíš mít normovanou nálepku CZ na zadku auta. Normovaná je ta velká, černé písmo na bílém podkladu a bez ničeho navíc, každá jiná je neplatná.

Na druhou stranu, vždy ji vozím jen v autě, kdyby někde byl problém, abych ji mohl nandat a nikdy to ještě nebylo potřeba. Ale třeba v Chorvatsku můžou dělat problémy, ale tak právě tu jsem a taky ji na autě nemám. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby to bylo srovnane kluci , pokud mate nove spz z modrym pruhem a euro hvězdou tak pro členske staty normalizovane ovalne logo cz nepotřebujete.

Pokud cestujete mimo eu tak normalizovane ovalne logo cz je potřeba.

Stejně tak pokud mate stary typ spz , teda bez modreho proužku a cestujete mimo čr potřebujete normalizovane ovalne logo cz taky . ;)

Editováno: , autor: jozzi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No, chtěl jsem napsat, že "to bych se s nimi hádal", ale pak mi došlo, že to by asi nebylo jen tak. :D Každopádně jsou v EU (jestli se nic nezměnilo), takže proužek stačí, jezdím tam často a ani mě zatím nenapadlo uvažovat nad oválnou CZ nálepkou. Na druhou stranu jsem tam ještě s policií přímo do styku nepřišel, jen mi obhlíželi auto na odpočívadle, ale nic víc...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak právě před chvíli říkali v Motožurnálu na Riadiožurnálu, že do Maďarska je třeba mít i ten ovál s CZ.

Modrý pruh na RZ jim NESTAČÍ!!!!

Ano,říkal to tam nějaký borec z ÚAMK. Zajímavé,že na svých stránkách to tam ale nemají http://www.uamk.cz/i...=85&a=z&z=6&k=8 Njn,Maďaři... :kol-28: Však ti Hunové ani nejsou Evropani,tak se nedivte,že neuznávají eurohujerský modrý proužek na RZ. :D Ale to by nám tady mohly nejspíš říct nějací kolegové ze Slovenska,co jezdí do Maďarska,jestli to mezinárodní označení po nich někdy někdo vyžadoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem ze Slovenska, ale do Maďarska jezdím a jak jsem psal, nikdy nikdo nic nevyžadoval. Je tedy pravda, že z mé zkušenosti to vypadá, že pokud má člověk zaplacenou dálnici, tak policii nezajímá, jen si mě omrkli na parkovišti, projeli RZ jestli je v systému a zas jeli dál. Ani mě nenapadlo, že bych tam měl mít tu nálepku. Nemám ji na autě ani když jedu do Chorvatska a tam by být měla. :) A taky zatím nic - jak na hranicích, tak při bouračce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cituji z článku:

"Dnes už bílý ovál s černými písmeny jako DDR, YU, CS nebo SU na autech kromě veteránů neuvidíte. Pokud se vydáte do Maďarska, mělo by vaše auto zdobit oválné označení s písmeny CZ.

V rámci Maďarska je stále povinné mít vzadu na vozidle vyznačenou zemi původu registrační značky,“ upozorňuje Filip Hoffmann z ÚAMK, že jen s modrým proužkem na registrační značce se maďarská policie nespokojí.

S dopravními policisty v Maďarsku bych nedoporučoval přijít do konfliktu. Ukecat se nedají,“ varuje náš budapešťský zpravodaj Gregor Martin Papucsek. A do konfliktu s policií se můžete dostat i jako chodci"

@Pawouk:

jj, taky jsem to tam chtěl hned najít, bo na stránkách Motožurnálu ten článek ještě nebyl a na ÚAMK o oválu ani slovo. Naopak, že stačí modrý pruh.

Nicméně si myslím, že je to jen buzerace a lidová tvořivost samotných policistů, páč když má platit v rámci EU modrý proužek a ovál je zrušen tak to má snad platit všude, i v Maďarsku.

Ale, jak říkám, lepší je foukat na studené a řešit to jako ben06 :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...