Jizera-CZ Vloženo 9. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2012 Ahoj, na úvod bych rád podotknul, že mám Fábii s tímto motorem jen pár měsíců a stále si spolu nějak moc nerozumíme oproti ostatním vozům, co jsem kdy řídil a řídím. Rád bych znal Vaše doporučení jak ho nejlépe využívat, případně jak si nejlépe zvyknout na tento motor. Jezdím od mládí podle sluchu, na otáčkoměr se moc nedívám a když už, tak se přistihnu, že jej držím v otáčkách od 2000 až 2500/min. Při řazení nahoru až kolem 3000/min. Vím, že to není moc dobré, ale na druhou stranu nesnáším když motor "moc řve". Takže co s tím? Někdy mě to připadá, že snad jezdím na spotřebu, ale opak bude pravdou a podtáčením to zkrátka schlamstne víc, než si myslím. Denně jezdím náklaďákem i obyčejným VW Transportérem v zaměstnání a řekl bych, že jsem se tím dost zkazil, protože když přesednu do mojí Fábie, připadám si jak v autoškole Určitě v tom má malý podíl ten elektronický plyn se zpožděním, ale rád bych tomu už konečně přišel na kloub. Moje otázky tedy zní: - Jak nejlépe využít charakteristiku tohoto motoru z pohledu otáček a rychlosti a z toho vycházející normální spotřeby PHM? - Jak si zvyknout na ten el. plyn se zpožděním? (toto je spíše řečnická otázka ) Budu moc rád za Vaše zkušenosti a rady. J-CZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 9. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2012 Jestli jezdíš od mládí, tak je zbytečné něco radit. Prostě jezdi a jezdi a zvykneš si i na fabku. Jako na každé jiné auto. Zbytečně to nevytáčet ani nepodtáčet a semtam mrknout na palubní počítač. Takovou odpověď jsi ale asi nechtěl slyšet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0007 Vloženo 9. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2012 Ahoj, jezdil jsem stejne, 2 - 2500 ot. Rozjezdy jen pohnout aute par metru a uz dvojka. Pri razeni vyssich rychlosti ke 3000. Motor 55kW, BKY, kombi. Vetsinou sam, mimo mesto, dlouhodoba spotreba 5,1l/100km podle tankovani a km. Servisak tvrdil, ze je to spatne. Motor se musi roztacet i pres 3500. Zkusil jsem to, ale to jsme uz jezdil v peti lidech. Auto ozivlo, spotreba 6 - 6,2l na 100. Vsechno parada. Ted zase jezdim sam a nechtic se navracim k puvodnimu stylu jizdy. Kdyz to totiz tocim, pripadam si jak pirat. Auto skube pri razeni (nemohu vychtat otacky - spojka), pri ubrani plynu, a jezdi to na zdejsi cesty rychle. A nevim co s tim. Babo rad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 10. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2012 Mám fábii mod. roku 05 a zde zpoždění plynu skoro nepozoruji. Motor má max. krouťák na cca 3900 ot/min, ale snese v pohodě i jízdu kole 2 tis. Jinak jde o to si na auto zvyknout a pak se sním jezdí myslím dobře. Mně to taky chvíli trvalo, když jsem přešel z fáčka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jizera-CZ Vloženo 10. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2012 Zatím díky moc za Vaše odpovědi Já bych se normálně na tyhle věci na fóru neptal, zvyknutí si na jakékoliv auto mě trvá většinou pár dní, ale tohle už je pár měsíců a s Fábií si pořád nějak nepadáme do noty... Například rozjezd do kopce s jakýmkoliv autem, klasika jen s citem na spojce a plynu. S Fábií? projistotu zatažená ručka a hodně plynu, fakt jak v autoškole Třeba něco dělám špatně, proto jsem se ptal. Co se týče krouťáku atd, tak jsem si sehnal graf pro můj motor, takže příští nádrž zkusím být na ten otáčkoměr ostřejší a uvidím, jak se mě to odrazí na PHM a na celkovém dojmu z jízdy. Zajímalo by mě také (vím, závisí to na hodně okolnostech) ale tak průměrně....při kterých otáčkách a rychlostech řadíte stupně s tímto typem motoru Vy? Třeba jen pro srovnání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.