Přejít na obsah

Nesvítí tachometr


Stejv

Doporučené příspěvky

Čau, nesvítí v autě polovina tachometru od 90km/hod výš, povedlo se mi to rozšroubovat a kouknout se tam, jenže tam sou na tištěnym spoji napájený malé diodky který to podsvicujou, nevíte jestli se musí vyměnit skoro celej tachometr, nebo jestli se to dá nějak opravit?

Editováno: , autor: Stejv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpoveď je síce správna,ale nie úplná. To že je vadná niektorá LED môže byť pravda,ale nemusí, LED sú zapojené v sérií po 3 kusy cez odpory. Takže kľudne môže byť vadný niektorý predradný odpor. Chce to zobrať merák a merať, čo je vadné, či LED,alebo niektorý odpor. predpokladám, že LED asi nie. Okrem toho ak nesvieti horná polovica, môže byť kľudne niekde studený spoj...hľadať merákom po vetvách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

takže oproti Felicii, kde jsou ještě obyčejné žárovičky, by ty LED diody u Fabie I měly mít delší životnost, co jsem slyšel, tak u Felicií ty žárovičky podsvícení přístrojové desky praskají prý dost často. Předpokládám, že ta Fabie I má tedy LED diody i u kontrolek na přístrojové desce, např. kontrolka zapnutých potkávacích světel atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To znamená komplet budíky, ovládanie elektrických okien, zrkadiel, ovládanie kúrenia, spínač svetiel, ovládanie sklonu svetlometov, ovládanie jasu prístrojovky....a ak si dáš namiesto stropného svetla svetlo zo Superba, tak aj tam sú diódy....denné svietenie z RS prehodené do Fabie I cez kabeláž hmloviek, tiež LED:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...