Přejít na obsah

Výměna oleje v servisu cena

Richter  Josef

Doporučené příspěvky

Co bych za do dal kdybych to uměl :-) ....s IT nemám problém, ale do výměny oleje a filtrů si netroufnu...to nechám na profíkách...má otázka, ale byla taky trochu jiná, stačí mě jenom říci ano nebo ne....nechci zde opravdu rozjíždět debatu a postačím si s jednoduchou odpovědí...

Dík

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teď sem napíšu svoji zkušenost, uvidíš Pepo, že jsi na tom ještě dobře.

Před měsícem jsem si nechal dělat v servisu TOP Blansko (autosalon Škoda) servisní prohlídku a jediné, co jsem po nich chtěl, bylo mechanické zkontrolování spodku auta a celkově motoru. oleje, svíčky, vzduchový, palivový, pylový filtr a naplnění klimatizace jsem měl udělaný, protože jsem auto teď koupil a udělal jsem raději vše znovu i přes to, že má auto komplet servisní historii.

Cena servisu: 4200,-

myslel jsem, že mě klepne, bylo zaúčtováno pouze toto:

- výměna brzdové kapaliny

- servisní prohlídka

- manžeta na levém kole (stará byla povolená či co, ale tuk v ní stále byl - preventivně)

- zařazení do evidence (přešvihl jsem interval o pár měsíců, zjevně se majiteli nechtělo utrácet za origo značkový servis, když měl toto auto jako náhradní)

takže mi jen vyměnili brzdovku a manžetu.....

jak udělali servisní prohlídku mi není jasný! převodovka je navlhlá od oleje dole, nikdo se nevrzušoval a nepátral po příčině (šmejdi - kvůli tomu jsem to hlavně dělal) a jak kvalitní mohla být, posuďte sami - oddělal jsem kryt pod stěrači abych se kouknul na baterii a co jsem neviděl, bylo po dešti a v odtokových kanálech asi 3 cm vody. Takže jsem čistil a čistil, až jsem to krásně vyčistil.. Samozřejmě v protokole o servisce hrdě odškrnuto políčko : vyčitění odtokových kanálků...

Obraz ať si udělá každý sám, určitě tam servisovat auto nebudu a když, tak budu stát mechanikovi za prdelí, jsou to moje peníze a já jejich zákazník, tak se budou snažit. kdyby mě nezáleželo na prodloužení záruky na neprorezivění (všichni víme jak u supů vypadá zadní kufr, i já už mám bublinky kolem spz osvětlení, to je MR 2007 prosím!) vůbec bych tam nejezdil, stejně jsem si pak vše raději zkontroloval sám :(

Odkaz ke komentáři

jj pro servis normální cena a dokonce si troufám říct,že i jedna z těch slušnějších pokud vemu v potaz že palivový filtr cca 900kč,vzduchový cca 250kč,olejový cca 200kč,olej 6litrů cca 1500kč a klimatizace se plní od 600-900kč.Vychází mi tedy cena za materiál 3500-3700kč.Zbytek je cena práce a to je slušné.Už se tu zažila i cena za výměnu oleje 5000kč včetně materiálu takže nejsi-li zdatný nezoufej není to tak hrozné.

Podotýkám,že ceny byly jako nástřel a rozhodně to nebyly internetové ceny( to jen pro případ,kdyby někdo chtěl napsat,že cena za filtry je nižší)

Odkaz ke komentáři

Bohužel, jsme v Česku a tady to tak holt je, že pokud mechanikovi (co mechanikovi- to bejvávalo), takže spíš výměnáři nestojíš za prde.í, tak Tě okrade úplně na všem! Byl jsem vloni v obdobné situaci a hledal jsem servis kde můžu být na dílně a v Pze a okolí jsem našel nejbližší v Auto-Zítka Sukorady, ale stálo mi to za těch cca 15O km celkem. Celou dobu jsem byl u vozu, vše se mnou mechanik konsultoval a žádné nesmysly mi neůčtovali - mohu opravdu vřele doporučit. Je pravdou, že majitel byl tak v mém věku, čili více jak 6 křížků a tak si hledí každého zákazníka a "svůj podnik vartuje od rána do večera", holt si musí vážit každého zákazníka, je to vesnice a hlavně blízko M.Bolky a tam je autorizáků jak na.ráno! Někde ve vlákně o servisech jsem vloni popsal celý průbeh i s fakturací. Prostě hledat a to jako jehlu v kupce sena!

Jinak pro Pepu Richtra, myslím, že pokud je to tak jak jsi psal, tak to by bylo vcelku O.K.

Odkaz ke komentáři

• o 7 měsíců později...

zrovna se teď chystám na výměnu oleje a všech filtrů kolem toho.Mám spočítánu cenu na cca 2200kč.Všechny filtry bosch a olej jsem zvolil Mobil 1 3000+ Vše nakoupím u Seba.Žhaviče měnit nebudu,ale cena u seba je cca 300kč/ks podle značky samozřejmě.

Odkaz ke komentáři

MarcusV má asi nejlepší olej. Já liji Shell AV-L jen proto, že ho mám za 180,- kč/l. Edge mám za 160,- , ale vodu jsem do motoru dával dost dlouho :-)

brc.majkl - evidentně má lepší aditiva, jelikož nemá tak rapidní degradaci. No vlastně ze všech olejů nejpomalejší. Takže když Edge je prý na konci života, Mobil má ještě 40% života - takový duracel králíček :-D

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...