Richter Josef Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 (editace) Dobrý den, mám prosím dotaz jestli je cena 4 500,00 Kč přiměřená za výměnu oleje + olejový filtr + vzduchový +palivový filtr + doplnění klimatizace. Děkuji předem za odpověď Editováno: 31. Červenec 2012, autor: Richter Josef Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Kdyby jsi si to udělal sám tak se krásně vejdeš do 2 tisíc a máš to hotové za 30 minut i s kávou a cigaretou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richter Josef Vloženo 31. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 (editace) Co bych za do dal kdybych to uměl :-) ....s IT nemám problém, ale do výměny oleje a filtrů si netroufnu...to nechám na profíkách...má otázka, ale byla taky trochu jiná, stačí mě jenom říci ano nebo ne....nechci zde opravdu rozjíždět debatu a postačím si s jednoduchou odpovědí... Dík Editováno: 6. Srpen 2012, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 V servisu je to běžná cena. Příště se koukni sem Opravdu na tom nic není a ušetříš nějaké peníze. Tohle je tak jednoduché jako když tankuješ jen si k tomu lehneš. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richter Josef Vloženo 31. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 (editace) Dík žraloku, toto mě stačilo a jsem rád, že si mě zodpověděl mou otázku že je to běžná cena.....nic víc jsem nepotřeboval vědět..dokonce jsem si prohlédl tu výměnu a příště to asi zkusím :-) nevypadá to zase tak hrozně Editováno: 6. Srpen 2012, autor: žralok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 jasný, tahle cena je na servis normální 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 31. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2012 Pokud je to cena vc. materialu, tak je to asi OK. Pokud je to ciste za praci, tak je to dost husty. I ja s levnym olejem a "home" operaci se nedostanu pod 2000,- Nejdrazsi je pritom to doplneni klimatizace, protoze to si udelat sam nemuzu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 teď sem napíšu svoji zkušenost, uvidíš Pepo, že jsi na tom ještě dobře. Před měsícem jsem si nechal dělat v servisu TOP Blansko (autosalon Škoda) servisní prohlídku a jediné, co jsem po nich chtěl, bylo mechanické zkontrolování spodku auta a celkově motoru. oleje, svíčky, vzduchový, palivový, pylový filtr a naplnění klimatizace jsem měl udělaný, protože jsem auto teď koupil a udělal jsem raději vše znovu i přes to, že má auto komplet servisní historii. Cena servisu: 4200,- myslel jsem, že mě klepne, bylo zaúčtováno pouze toto: - výměna brzdové kapaliny - servisní prohlídka - manžeta na levém kole (stará byla povolená či co, ale tuk v ní stále byl - preventivně) - zařazení do evidence (přešvihl jsem interval o pár měsíců, zjevně se majiteli nechtělo utrácet za origo značkový servis, když měl toto auto jako náhradní) takže mi jen vyměnili brzdovku a manžetu..... jak udělali servisní prohlídku mi není jasný! převodovka je navlhlá od oleje dole, nikdo se nevrzušoval a nepátral po příčině (šmejdi - kvůli tomu jsem to hlavně dělal) a jak kvalitní mohla být, posuďte sami - oddělal jsem kryt pod stěrači abych se kouknul na baterii a co jsem neviděl, bylo po dešti a v odtokových kanálech asi 3 cm vody. Takže jsem čistil a čistil, až jsem to krásně vyčistil.. Samozřejmě v protokole o servisce hrdě odškrnuto políčko : vyčitění odtokových kanálků... Obraz ať si udělá každý sám, určitě tam servisovat auto nebudu a když, tak budu stát mechanikovi za prdelí, jsou to moje peníze a já jejich zákazník, tak se budou snažit. kdyby mě nezáleželo na prodloužení záruky na neprorezivění (všichni víme jak u supů vypadá zadní kufr, i já už mám bublinky kolem spz osvětlení, to je MR 2007 prosím!) vůbec bych tam nejezdil, stejně jsem si pak vše raději zkontroloval sám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 jj pro servis normální cena a dokonce si troufám říct,že i jedna z těch slušnějších pokud vemu v potaz že palivový filtr cca 900kč,vzduchový cca 250kč,olejový cca 200kč,olej 6litrů cca 1500kč a klimatizace se plní od 600-900kč.Vychází mi tedy cena za materiál 3500-3700kč.Zbytek je cena práce a to je slušné.Už se tu zažila i cena za výměnu oleje 5000kč včetně materiálu takže nejsi-li zdatný nezoufej není to tak hrozné. Podotýkám,že ceny byly jako nástřel a rozhodně to nebyly internetové ceny( to jen pro případ,kdyby někdo chtěl napsat,že cena za filtry je nižší) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 1. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 Bohužel, jsme v Česku a tady to tak holt je, že pokud mechanikovi (co mechanikovi- to bejvávalo), takže spíš výměnáři nestojíš za prde.í, tak Tě okrade úplně na všem! Byl jsem vloni v obdobné situaci a hledal jsem servis kde můžu být na dílně a v Pze a okolí jsem našel nejbližší v Auto-Zítka Sukorady, ale stálo mi to za těch cca 15O km celkem. Celou dobu jsem byl u vozu, vše se mnou mechanik konsultoval a žádné nesmysly mi neůčtovali - mohu opravdu vřele doporučit. Je pravdou, že majitel byl tak v mém věku, čili více jak 6 křížků a tak si hledí každého zákazníka a "svůj podnik vartuje od rána do večera", holt si musí vážit každého zákazníka, je to vesnice a hlavně blízko M.Bolky a tam je autorizáků jak na.ráno! Někde ve vlákně o servisech jsem vloni popsal celý průbeh i s fakturací. Prostě hledat a to jako jehlu v kupce sena! Jinak pro Pepu Richtra, myslím, že pokud je to tak jak jsi psal, tak to by bylo vcelku O.K. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richter Josef Vloženo 1. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2012 Děkuji všem za odpovědi ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drizzy Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Diky musím změnit mechanika jinak nevím . Ještě tak btw vik že tohle patří jinam ale na kolik vyjde komplet výměna oleje + filtry prostě malej servis díky . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Materiál 2.500-3.000,-Kč + práce. Olej, vzduchový, pylový, olejový a naftový filtr. Pak záleží, jestli chceš udělat i žhaviče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drizzy Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Všechno i zhavice takže to je tak 5 nebo 7 táců co ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Tak nějak. http://www.autosluzby-kranat.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 zrovna se teď chystám na výměnu oleje a všech filtrů kolem toho.Mám spočítánu cenu na cca 2200kč.Všechny filtry bosch a olej jsem zvolil Mobil 1 3000+ Vše nakoupím u Seba.Žhaviče měnit nebudu,ale cena u seba je cca 300kč/ks podle značky samozřejmě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Drizzy: Se zastav zamnou skáknem za SEBEM pro matroš a u mě to vymňímě a příště už to zvládneš sám :-) Hmmm ? :-) Takový mini sraz určitě bych ještě jednoho člena supí bandy sehnal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 To Vick: Víťo, chváím volbu oleje. Myslím, že to někde už zmiňoval Johan, že Mobil je jasnou jedničkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Já mám mobil na volání, sms, internet a navigaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Karle ten olej jsem zvolil na radu kamaráda hned jak jsem kdysi koupil supa a rozhodl jsem se na přechod na kratší interval výměny.Od té doby beru jen tuto značku.Nestěžuju si a cena je taky dobrá.Už se těším až se na to vrhnu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Kluci kolik tento olej znacky mobil stoji cca? Davam do auta 5w30 castrol edge, tento je take 5w30, nebo jakou ma specifikaci? Mam sice benzin, ale to by vadit nemelo dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarcusV Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Pro beňo (1.8T) mi byl doporučen Mobil ESP 5w-30 a nemůžu si na něj stěžovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Tak ja si na castrol taky nestezuju, jen me zajima, o co je mobil lepsi, jestli se to da pausalne rict Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Přesně tak. Buď máš paušál nebo dobíjecí kartu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 MarcusV má asi nejlepší olej. Já liji Shell AV-L jen proto, že ho mám za 180,- kč/l. Edge mám za 160,- , ale vodu jsem do motoru dával dost dlouho :-) brc.majkl - evidentně má lepší aditiva, jelikož nemá tak rapidní degradaci. No vlastně ze všech olejů nejpomalejší. Takže když Edge je prý na konci života, Mobil má ještě 40% života - takový duracel králíček :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.