Přejít na obsah

Bubny a jejich životnost


Vassek

Doporučené příspěvky

Zdravím, nenašel jsem podobné téma, tak zkusím založit své. Snad mě neukamenujete :D Včera kolem půlnoci jsem jel asi 40 km po okrskách domů. Párkrát jsem musel dost zašlápnout brzdu(protijedoucí auta, kočka, zajíc, srna). Když jsem se po posledním dobrždění rozjel, po chvilce začal od zadní nápravy vycházet divný zvuk, jako by se do kola namotal kus drátu nebo něčeho podobného, jenže jenom když jsem nebrzdil. Zastavil jsem, prozkoumal kola i podvozek a jel jsem dál. Dělalo to pořád. Znovu jsem to zkontroloval a znovu jsem nic nenašel. Pak jsem najel na státní silnici, kde už nebylo tolik zatáček a překážek, takže nebylo třeba brzdit a po chvíli ten zvuk ustal. Dneska se mi už nic takového neprojevilo. Šlo to od zadní nápravy. Mám FII FL 1.2TSI 63kW a najeto necelých 16000... Myslím že zas takový záhul nedostávají. Je ten zvuk normální při zahřátí na určitou teplotu, nebo začly odcházet? Jestli končí, rovnou koupím nápravu s kotouči, na tohle nemám nervy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bubnové brzdy vydrží dlouho, já mám na Fabce 113000 km a bubny stále původní :) takže v klidu :) zřejmě nějaký bordel, který se tam dostal, tak to chvilku blblo, než se to vytřepalo případně udřelo a zmizelo :) pokud to brzdí, tak bych neřešil a nebo to hodit na záruku, ale nevím nevím, páč teď se závada už neprojeví :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 99% se ti dostal nejaky kaminek, nebo vetvicka podkryci plech a chvilku trvalo, nez se vyklepal. Vubec nic se nedeje. To se (uznaval casteji na predku) stalo asi kazdymu z nas. :kol-47: Je to stejna zavada, jako kdyz ti auto posere ptak. Kvuli tomu do servisu taky nejezdis ne? :kol-46:

BTW: vlakno k zamene bubnu za kotouce tady je. Bylo v exterieru, presunul sem ho sem. Pokud se skutecne rozhodnes k vymene, tak se ptej tam.

Dal je tady taky vlakno k reznuti bubnu, kde se to taky mohlo resit. :kol-28:

Necham to tady par dni a pak to sloucim.

Editováno: , autor: Blacky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem mluvil s kámošem, který dělá mechanika v aut. servisu, a ten říkal, že se to občas stává, dokud ty brzdy nezareznou :D Prý se tam vysunuly nějaké části a chvilku jim trvalo než se zase vrátily. Takže mě celkem uklidnil...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...