Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny, chci se zeptat na takovou drobnost. Plánuju, montáž parkovacích senzorů i s led displayem a jde mi o to, jestli když umístím led display na horní hranu vnitřního zpětného zrcátka, tak jestli můžu táhnout kabel od toho led displaye vrchem podél předního okna až k sloupku u řidiče, dále pod horní kraj tohoto sloupku a poté vrchem nade dveřmi, kdy po odchlípnutí těsnící gumy schovám kabel na kraj pod tapec střechy a následně jej tímto krajem protáhnu až do zadní části auta.

Jde mi o to, jestli by to náhodou nevadilo v případe, že by došlo k vystřelení airbagu právě z toho sloupku u řidiče, když by byl kabel pouze pod horním okrajem sloupku a dále vedl po okraji tapecu střechy. Nevím jak to vypadá, když je tento airbag vystřelen.

Děkuji za radu a popřípadě pokud máte někdo odkaz na foto, jak vypadá tento airbag po vystřelení budu rád.

Vloženo

Ahoj, kdyz bude pod hornim okrajem sloupku, tak by to melo byt OK, airbag "vystreli" dolu, po cele delce obou dveri. Airag ma tvar zaclony, ktera nafouknutim odchlipne stropnici na krajich a dolu se vytvaruje ... D

Vloženo

Takže pokud kabel vede poté dál kolem horní hrany dveří 1-2 cm pod tapecem střechy dále směrem do zadu, tak by to taky mělo být O.K. Nebo se pletu???

Vloženo

vůbec neřeš podobné otázky. Kolem bagů už z výroby vede svazek drátů. Stačí tedy, když ten nový připojíš k tomu svazku. Tak jsem to udělal s parkovacím senzorem + anténou pro FM + anténou pro GPS i já.. ;)

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

hlavně nepřekřížit pytel, dost častá chyba a co jsem zkoušel bouchnout stropák, přes kterej jde kabel, tak slabší trát to trhne a ten vyšvihne ven, pokud je drát silnější, tak se bag nerozevře tak, jak by měl.

Editováno: , autor: rolbař
Vloženo (editace)

no napadlo, to by ses bohužel divil, ono totiž protažení kabelu do stropnice jde dost špatně v místě zaústění A sloupku do střechy

Editováno: , autor: rolbař
  • o 2 týdny později...
Vloženo

pytel = airbag (tedy v této souvislosti :D)

nepřekřížit pytel = drát musíš vést rovnoběžně s airbagem a nesmíš jej v žádném místě tím drátek překřížit ;)

Vloženo

tak najdeš to v uživatelské příručce.. ale jinak je v A a C-sloupcích (máš-li hlavové), v B-sloupcích asi budou taky (uchycené), to jsou jediné sloupky, které jsem rozebrané ještě neměl :kol-32:

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...