Václav Š. Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 Nikde jsem to nenašel, ale kdyby se to tady už někde rozebíralo, tak mě prosím nasměrujte. Chystám se měnit olej na Felicii 1,6 MPI. Moc (no vlastně vůbec) tomu nerozumím, tak potřebuji poradit jaký. Jezdím skoro pořád, trasy dlouhé 50 km absolvuji dvakrát denně. Jezdím celoročně, najeto téměř 150 000 km. A ještě prosím, jaké množství ho bude třeba. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ancovka Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 Já měl tento motor v oktávce a dával jsem tam 10W 40. Dávat plnou syntetiku je blbost, zvlášť když motor má tolik najeto.Značka oleje je na tobě, já osobně do oktávky dával Mogul, teď do fábči dávám shell . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 (editace) http://eshop.paramo.cz/produkty/MazaciPlany.aspx Dal bych Mogul Extreme 10W-40 a je ho tam 3,5 litru. Editováno: 5. Prosinec 2008, autor: KaJe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 6. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2008 Jo, tak já ten Mogul vezmu. A ještě se zeptám, je nutné měnit také olejový filtr? Vím, že když měnili olej při garančce, měnili ho vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthes Vloženo 6. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2008 Pokud nevymenis filtr je to jako by si tam nechal starej olej a novej vylil do kanalu, skoda penez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 6. Prosinec 2008 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2008 OK. Jdu objednávat. Dík všem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 20. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2012 (editace) Čau, Hledal jsem něco, ale nenašl potřebné tak se chcu zeptat majitelů 1.6 tek jak často mění olej a jestli se jim něják výrazně ztrácí? Já mám feldu tak skoro rok, a olej se tam měnil v létě myslím i filtr, olaj tam mám Divinol Multilight 10W-40 teď mě sem tam problikla v zatáčkách kontrolka tak jsem mrknul a měrka je suchá.. ještě bych dodal, že jsem dolíval zbytek co jsem měl doma cca čtvrt litru. Nevím jak moc žerou 1.6 oleje Tak bych poprosil o stručné názory díky. Ještě bych dodal jen na felicii najedu tak 6500 - 8000Km což není tak hodně.. Editováno: 20. Srpen 2012, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 Olej doporučuji měnit po 10 000 km. Ja ho tam relativně málo a dost se hřeje - takže rychle stárne. S olejem pod minimem rozhodně nejezdi - olejová pumpa si pak sem tam cucne vzduch a výsledkem je po čase nutnost výměny olničních ložisek, nebo rovnou generální oprava motoru. Podle toho, kolik má motor najeto celkem se dá hledat, kde olej mizí. Obvykle za spotřebu oleje mohou ztvrdlé simerinky na ventilových vodítkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 21. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2012 No koukal sem a nevím kudyma by olej mizel, do chlazení,kapaliny,těsnění pod hlavou asi ne, pod autem nebívá ani kapka stojím skoro furt doma na zámkové... Je možné, že to více uniká prostě se spálenou směsí ven přes ,,výfu" když to napíšu takhle laicky?? Motor má najeto podle tachomtru přes 162tis Km. Píšeš : doporučuji po 10 000 km, ale já sem teď najel tak cca 6800 a mám ,,vyolejováno takže ..?? Dle mě se musí olej ztrácen něják šetrně bez ,,důkazů" Teď ho budu měnit sám takže to budu moct víc sledovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 Jednak záleží kolik ho tam bylo hned po výměně. Třeba Tě mírně ošidili a nalili jen po spodní rysku (jen spekuluji) nebo nalili po horní, ale už nepočítali co si veme filtr. A pak, řekněme, že při těhle najetých kilometrech ten litr oleje na 7 tkm nemusí být až tak moc. Když se sejdou obě možnosti...... No, však uvidíš. Vyměň si olej sám, určitě ho dej správné množství a sleduj. Opravy bych začal u těch jednodušších - gufera na ventilech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 22. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2012 No většinu oprav mi dělá známej a ten je dost poctivej, takže určitě ho bylo dobré množství, Každopádně dnes sem ho vyměnil já, olej a filtr, takže budu sledovat jaké množství a v jakém časovém úseku se ho ztratí.. potom případně podniku další opatření, díky .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atnarfus Vloženo 24. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2012 1.6ka v zásadě olej nežere, když je v dobrém stavu. Mám dvě Felicie s 1.6AEE. Jedna vezme tak půl litru na 10 000km a druhá sežere 0.3 litru na 1000 km. Ta druhá je dovezená z Německa, podle odřených spon na hadici u termostatu odhaduji že jí germán uvařil a jestli to bylo extra pako, tak spálil gufera na ventilech, případně zapekl kroužky. Motor jezdí normálně, olej stojí pár korun, tak to neřeším. Mít na to náladu, tak zkusím dát nová gufera na ventilech. Ekonomicky se ale nevyplatí ani výměna těch gufer, natož výměna pístních kroužků. Na 1000 km to sežere olej za třicet korun a to auto stejně nemá žádnou velkou budoucnost. U starších motorů už gufera netěsní stářím, ani nikdo nemusel motoru ubližovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 chtěl bych se zeptat, čím může být způsobeno, že u své Feldy 1,6 mám motorový olej po ujetí několika tisíc km tmavší, má hnědočernou barvu a otec má u Fabie 1,4 MPi olej po stejném kilometrovém proběhu krásně průhledný, vypadá jak nový, i při výměně asi po 13 tis. km vypadá jak nový. Podotýkám, že u obou aut je olej 10W-40 od stejné značky. Čím to může být? Může už být motor u mojí Feldy v horším stavu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 Porovnáváš dva různé motory. Ta 1.6 ve feldě je tak 20 let starší motor než ve ten fábce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 ...a otec má u Fabie 1,4 MPi olej po stejném kilometrovém proběhu krásně průhledný, vypadá jak nový, i při výměně asi po 13 tis. km vypadá jak nový. Já osobně měním u Fabie 1,4 MPI olej po 10 tis. km a je pěkně černý. Ani si neumím představit motor, ze kterého bys vypustil po 13 tis. km olej jako nový. Možná tě otec jen tak dráždí - jeden olej vypustí a jiný ti ukáže, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 otec mě nedráždí, protože jednou jsem byl u té výměny oleje a ten vypuštěný olej byl i po 13 tis. km jako nový, také si to neumím vysvětlit, jeho motor je asi jediný, u kterého jsem viděl takto čistý olej. Nemůže to být třeba tím, že ten motor má najeto jen 89000 km? Kvůli čemu může mít na čistotu oleje vliv i konstrukce motoru? Třeba kvůli tomu, že motor 1,6 AEE má menší objem olejové vany než 1,4 MPi a tím pádem se olej více hřeje a rychleji se opotřebovává? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 1,6-ka má jednak menší olejovou náplň a jednak vede výfukový svod blízko motoru a hlavně blízko pod olejovou vanou, takže olej se víc ohřívá z obou důvodů. A pochopitelně i rychleji stárne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 (editace) Taky sem vypouštěl z mé feldy cca po 7tis km černější... to je asi přirozené vzhledem ke stáří a nejetých km.. mám přes 160 K. (Navíc podle mě tu 1.6 nikdo moc nešetřil a já ji taky dám častěji za ,,ušiska"). Editováno: 11. leden 2013, autor: Toom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.