Miras Novák Vloženo 6. Září 2012 Vloženo 6. Září 2012 (editace) Ahoj, mám problém s větrákem u chladiče. Chladící kapalina se mi přehřívá, zapojil jsem si to napřímo na spínač kabelem a když se to přehřejvalo tak jsem cvaklnul a větrák se začal točit. Chtěl jsem ale aby se to pouštělo automaticky. Zkusil jsem vyměnit termospínač větráku u chladiče, ale pořád nic nespíná a netočí se nad 90stunpňů. Kde by mohl být zakopanej pes ? Díky Editováno: 6. Září 2012, autor: Miras Novák Citovat
ben06 Vloženo 6. Září 2012 Vloženo 6. Září 2012 termospínač zapíná při 97°C tolerance je +2/-3°C, když ti tam jde šťáva tak je vadný snímač, zkouška sepnutí ve vařící vodě ti nic neříká? spinač se tu řešil x krát hledej Citovat
Wojnar Vloženo 7. Září 2012 Vloženo 7. Září 2012 Dále, může být spínač OK a je přerušený některý drát. Takže, možná ještě než začneš koupat spínač ve vařící lázní, odpoj od něj dráty a spoj je. Větrák by se měl roztočit. Tak vyloučíš případně přerušený některý z drátů. Citovat
Miras Novák Vloženo 7. Září 2012 Autor Vloženo 7. Září 2012 (editace) ano takto jsem to měl zapojené doteď, takhle se točí Editováno: 7. Září 2012, autor: Miras Novák Citovat
Felicius Vloženo 8. Září 2012 Vloženo 8. Září 2012 Zdarec, trošku to chápu. Spínač na chladiči jsi vyměnil za nový a dva drátky máš vytažené z konektoru od termospínače na vypínač ve voze. Problém je v tom, že snímač, co měří teplotu, kterou vidíš na budíku, je umístěn u termostatu. Takže problém může být i v něm, popřípadě může být vadné i těsnění pod hlavou, čemuž bych se ani nedivil, když se Ti to stále přehřívá. Neztrácí se Ti chladící kapalina? Čus-bus, Felicius! Citovat
Tonda-B Vloženo 8. Září 2012 Vloženo 8. Září 2012 Stačí že víčko vyrovnávací nádobky nedrží tlak a chlazení se začne vařit dřív než spínač ventilátor spustí. Nezapomeň, že spínač měří v chladiči, ale nejteplejší je chladící náplň v hlavě. Citovat
Felicius Vloženo 9. Září 2012 Vloženo 9. Září 2012 Přesně tak, Tondo-B, jenom Tě malinko poopravím, že spínač ventilátoru neměří teplotu, ale spíná po dosažení teploty 97°C plus mínus nějaké drobné. Tedy spínač je umístěn v chladiči a snímač teploty je umístěn v termostatu, což je u hlavy válců. Takže bych usuzoval, že problém bude někde v cirkulaci chladící kapaliny. A příčin může být spousta... Citovat
Ballas Vloženo 11. Únor 2014 Vloženo 11. Únor 2014 Čau, já mám tokovej problem, že když spojím dráty s čídla na chladiči na tvrdo na větrák tak se netočí. ale vetilator je funkční. A myslím si že na termospínači by mělo být 12 voltu což tam není.. Od kuď ten kabel vede? Díky Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.