Přejít na obsah

Větrák chladiče

Miras Novák

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám problém s větrákem u chladiče. Chladící kapalina se mi přehřívá, zapojil jsem si to napřímo na spínač kabelem a když se to přehřejvalo tak jsem cvaklnul a větrák se začal točit. Chtěl jsem ale aby se to pouštělo automaticky. Zkusil jsem vyměnit termospínač větráku u chladiče, ale pořád nic nespíná a netočí se nad 90stunpňů.

Kde by mohl být zakopanej pes ?

Díky

Editováno: , autor: Miras Novák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dále, může být spínač OK a je přerušený některý drát.

Takže, možná ještě než začneš koupat spínač ve vařící lázní, odpoj od něj dráty a spoj je. Větrák by se měl roztočit. Tak vyloučíš případně přerušený některý z drátů.

Odkaz ke komentáři

Zdarec, trošku to chápu. Spínač na chladiči jsi vyměnil za nový a dva drátky máš vytažené z konektoru od termospínače na vypínač ve voze. Problém je v tom, že snímač, co měří teplotu, kterou vidíš na budíku, je umístěn u termostatu. Takže problém může být i v něm, popřípadě může být vadné i těsnění pod hlavou, čemuž bych se ani nedivil, když se Ti to stále přehřívá. Neztrácí se Ti chladící kapalina? Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, Tondo-B, jenom Tě malinko poopravím, že spínač ventilátoru neměří teplotu, ale spíná po dosažení teploty 97°C plus mínus nějaké drobné. Tedy spínač je umístěn v chladiči a snímač teploty je umístěn v termostatu, což je u hlavy válců. Takže bych usuzoval, že problém bude někde v cirkulaci chladící kapaliny. A příčin může být spousta...

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Čau, já mám tokovej problem, že když spojím dráty s čídla na chladiči na tvrdo na větrák tak se netočí. ale vetilator je funkční. A myslím si že na termospínači by mělo být 12 voltu což tam není.. Od kuď ten kabel vede? Díky :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...