miro_pd Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 potrebujem vymenit tlmice, lebo uz vrzgaju. zaujimalo by ma , ake by boli najvhodnejsie (znacka,typ) . posledne , neviem aka to bola znacka nevydrzali moc dlho. boli plynove. je lepsie kupit plynove alebo olejove ? jazdim vela po meste i po dialniciach. nemusi to byt sportove, skor pohodlnejsie. oplati sa vymenit i pruziny ? mam najazdene 260 000 a su tam stale originalne. dalsi problem desne mi skripa pri brzdeni, sa mi zda ze to ide od zadu ale nemusi. mam ich dat vymenit ? lebo predne som menil nie tak dlho je tomu. auto zatial brzdi velmi dobre. auto je rok vyroby 2005 a mam najazdene uz hodne. mal by som dat este na nieco pozor, alebo dat nieco extra dat skontrolovat/vymenit ? dakujem za odpovede Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) Tlumiče dej Bilstein.Dobrá kvalita. Zadní brzdy by ti skřípat myslím neměly,budou to asi přední. Editováno: 22. Září 2012, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro_pd Vloženo 22. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2012 olejove alebo plynove ? a co tie struny ,popripade ine nieco ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 Bilsteiny jsou plynokapalinové a o maličko tvrdší než origo,tak bych pružiny neřešil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 dalsi problem desne mi skripa pri brzdeni, sa mi zda ze to ide od zadu ale nemusi. mam ich dat vymenit ? jasne,že môžu škrípať..zhodiť kolesá a vizuálne skontrolovať poprípade výmena potrebujem vymenit tlmice, lebo uz vrzgaju. vieš určite,že to robia tlmiče??...čo tak stabilizátor alebo lôžka ramien Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miro_pd Vloženo 23. Září 2012 Autor Sdílet Vloženo 23. Září 2012 no to netusim, ale ked zatlacim kufor dole, tak to vrzga. i zadok sa mi zda dost dole polozeny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Taky si myslím,že to může být uložení stabilizátoru,nebo lůžka ramen. Prostříkni nějakým olejem ve spreji,nebo vazelínou ve spreji to gumové uložení stabilizátoru a pak stím předkem auta zahoupej,jestli to bude ještě vrzat. jestli jo,tak pak i lůžka ramen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medo81 Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 cawte, chcem menit tlmice na Fabiu I 1.2 HTP (2003), na jednej stranke (vid. link) som nasiel tlmice predne aj zadne myslim ze aj za dobru cenu, ale v popise pise ze je to pre fabiu 1.2, 1.4 1.9. Nemalo by sa to podla motora rozlisovat? Predne tlmice: http://www.depoauto.sk/product_info.php/cPath/419_671_2268/products_id/5806?osCsid=u1jemqvp2r8t6hr4hnfognvff1 Zadne tlmice: http://www.depoauto.sk/product_info.php/cPath/419_671_2268/products_id/5807?osCsid=u1jemqvp2r8t6hr4hnfognvff1 A co k tomu este vsetko potrebujem na vymenu? Dorazy? Ulozenie? Este nieco? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Bilstein motorizace nerozlišuje. U HTP počítej s tvrdší charakteristikou (hlavně v zimě). Dorazy, uložení + axiální ložiska vpředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medo81 Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 vies mi poradit aj ktore by boli dobre tie veci ? nasiel som viac druhov zo vsetkeho a neviem ktore su dobre k tym tlmicom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 24. Září 2012 Sdílet Vloženo 24. Září 2012 Na Fabii by mělo být vše (snad kromě RS) stejné pro všechny motorizace. Můžu ti vypsat čísla dílů (řešil jsem to loni): předek: 6N0412331E uložení 6N0412249C axiální ložisko 6N0412303A doraz zadek: 1J0513353G uložení 6Q0512131B doraz Já nebral origo díly, ale Febi. Axiální ložisko nejlépe SKF (mě přišlo ve Febi krabičce právě SKF). Vyhnul bych se Číně (Vika atd). Mrkni třeba na www.cc-autodily.cz. Mám dojem, že tam líp vychází i ty tlumiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira xj Vloženo 16. leden 2013 Sdílet Vloženo 16. leden 2013 Tlumiče Bilstein byl asi muj největší omyl jaký jsem na autě udělal. Stálo mě to hromadu času a lítání po servisech. Už mě na auto nesmí. Fábia 1.9 TDI,krátká. Po výměně auto uskákané jak koza,byl cíti každý kamínek a jak bylo zmiňováno - v zimě naprosto jak šutr. Další co ,tak jak se teplota přiblížila nule,tak začali neuvěřitelně klepat. Klepali už jako nové.,ale v létě je to míň slyšet. Najel jsem s nima 150 000km a včera klepání ustalo - vyměnil jsem je za Sachs, je po klepání a komfort je podstatně lepší. V servisu co jezdím jsem se jim o tom zmínil ,a také už nedávají bilstein ,právě z toho důvodu že klepou. Klepání se ozývalo jakoby z horního uložení tlumičů - na obou stranách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 Už jsem se s tím taky setkal To klepání v horním uložení bylo chybnou montáží. Bylo to nějaké vzpříčené. Možná při montáži nějak předepnuté nebo co já vím. Povolili jsme horní uložení, porovnali znovu dotáhli a klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 A klepe to vpředu nebo vzadu? Mně klepe zadek při přejezdu menších nerovností a jen při nízkých teplotách. Ale to je asi opravdu vlastnost Bilsteinů (dělá to tu více lidem na fóru). Nemusí klepat přímo tlumiče, ale vlivem vyšší tuhosti se rozklepe náprava. Na předku jsem klepání nezaregistroval. Pokud jde o tuhost, tak každému vyhovuje něco jiného. Je fakt, že v zimě to tužší je, ale do opravdu tuhého podvozku to má ještě daleko. O co to je méně komfortní na menších nerovnostech, o to lépe to zdolává delší terénní vlny a zatáčky - auto se tolik neprohupuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 Klepe to vzadu pístnice tlumiče se opírá o to horní hliníkové uložení a z toho je to klepání S kolegou jsme to podrobně zkoušeli tak dlouho až jsme na to přišli. Pokud by něco klepalo na Fabii vepředu tak jsou to zpravidla kosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 No super, Pepo! Takže jste povolili ty dva šrouby na uložení a zkoušeli to usadit? Matici přímo na pístnici jste nepovolovali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 20. leden 2013 Sdílet Vloženo 20. leden 2013 Povolili jsme i matici na pistnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 Pepo děkuji, už mi to neklepe! Přišlo mi, že to klepe zezadu zprava. Povolil jsem akorát dva šrouby na uložení, heverem přizvedl nápravu (za buben), usadil a dotáhl uložení. A je po klepání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. Únor 2013 Sdílet Vloženo 5. Únor 2013 Jak snadné a přitom nadáváme na tlumiče Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.