Fajerak Vloženo 11. Březen 2020 Sdílet Vloženo 11. Březen 2020 AnHy: Dnes jsem to zrovna dělal. "O"kroužky jsem nechal původní (při vytahování se nikde nesekly-tak že v pohodě),a síťka se vyšroubuje-vypere.Prostě žádný problém. Práce tak na 30minut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AnHi Vloženo 12. Březen 2020 Sdílet Vloženo 12. Březen 2020 před 12 hodinami, Fajerak napsal: AnHy: Dnes jsem to zrovna dělal. "O"kroužky jsem nechal původní (při vytahování se nikde nesekly-tak že v pohodě),a síťka se vyšroubuje-vypere.Prostě žádný problém. Práce tak na 30minut. Dik za info, sitko nevyzera az tak zle. Ako vyzeral otvor kde je zasunuta pumpa, boli tam tie hlieny (olej + brusivo zo spojky). Kolko km bol nabehanych od posledneho cistenia sitka? Moja jedina skusenost s haldexom bola vymena cerpadla pri 50tkm (sitko vyzeralo podobne), haldex filter som nemenil nikdy, aktualne 100tkm haldex ok. Chcem sa opytat ci niekto menil haldex filter kvoli realnej chybe alebo len preventivne? Dik za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Březen 2020 Sdílet Vloženo 12. Březen 2020 odpájať netreba , gumičky tiež staré prežijú ak to dobre očistíš a namažeš ... filter na 4 generáciu sa už zohnať dá a vymenil by som ho určite , ten istý bordel čo je na sitku čerpadla je aj v ňom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 12. Březen 2020 Sdílet Vloženo 12. Březen 2020 Samozřejmě obal okolo čerpadla musíš také vyčistit.Najeto cca. 100000. Haldex filtr byl trochu víc zapraný tak sem ho také vyměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 10. Duben 2020 Sdílet Vloženo 10. Duben 2020 Fajerak, kde si bral ten filtr s víčkem a na kolik tě přišel ? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 11. Duben 2020 Sdílet Vloženo 11. Duben 2020 Tady: https://awdcarparts.com/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 3. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2020 Tak jsem se taky konečně dokopal a vyměnil filtr, vyčistil sítko čerpadla a dal nový olej. Celkem to proběhlo v pohodě, ve filtru nějaké "tukové shluky" byly, sítko zasrané tak ze třetiny. Filtr jsem nakonec bral od tohoto slovenského dodavatele, dodání OK. https://4x4parte.com/cs/d/2003085-haldex-filter-4generacie-vw-group-1000014/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 Olej jsi dal originál? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 Raději jo, ale ta horská přirážka oproti FEBI je citelná, skoro dvojnásobek. Jelikož na Yetim nyní není tak velký nájezd tak jsem to zkousnul. Plánuji v příštím roce vyměnit oleje v diferenciálech vpředu a vzadu a další rok i v převodovce, zvažuji že koupím lacinější olej (pokuď zase nevyměknu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 Jste blázni vy,kteří dáváte jiné oleje než originál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 (editace) No zatím jsem tu odvahu neměl, fórum čtu už roky a vím, že každý zasvěcený od náhrad odrazuje (myslím olej do převodovky), ale to si fakt FEBI vezme na bedra průser s nekvalitním olejem ? Co garážníci ? Olej do převodovky do mé kokty je 1600 litr, vejde se tam 2,4 litru. Editováno: 4. Červenec 2020, autor: Sudetak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 Já mám v převodovce FEBI (rozdíl od orig.není znát) v mototechně mi známá řekla že to berou všichni(tak že těch převodovek na šrot by bylo mraky).Mi to zatím slouží jako proplach a dál se uvidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 FEBI je na trhu dlouho a kupoval jsem v této značce i řadu dílů, ale u těch olejů si nejsem jistý. Rozhodoval jsem se podle cc-autodily, kde měli pouze originál a febi na dotaz, obrat mají velký, takže to co jde na odbyt je i skladem. Jelikož se to mění po letech ... Babo raď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 5. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2020 Do manuálu bych Febi zkousl,ale určitě né automat.I diferáky můžou mít jiné specifikace než běžně dostupný olej. Jinak než Febi,raději nějakou opravdu firmu,která si dělá svoje oleje.Febi není výrobcem olejů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 5. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2020 S tím automatem s tebou plně souhlasím,tam bych už neriskoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery.27 Vloženo 8. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2020 V 10. 9. 2015 na 16:21, Fajerak napsal: Nemá tu někdo schéma na výměnu oleje v haldexu-4gen.(jedná se mi o postup jak na to). Video Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery.27 Vloženo 8. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2020 V 12. 3. 2020 na 11:13, AnHi napsal: Dik za info, sitko nevyzera az tak zle. Ako vyzeral otvor kde je zasunuta pumpa, boli tam tie hlieny (olej + brusivo zo spojky). Kolko km bol nabehanych od posledneho cistenia sitka? Moja jedina skusenost s haldexom bola vymena cerpadla pri 50tkm (sitko vyzeralo podobne), haldex filter som nemenil nikdy, aktualne 100tkm haldex ok. Chcem sa opytat ci niekto menil haldex filter kvoli realnej chybe alebo len preventivne? Dik za odpoved. Video 240 000 najeto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 9. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2020 Preventivně co 60 000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jery.27 Vloženo 9. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2020 V 4. 7. 2020 na 19:13, cosby napsal: Jste blázni vy,kteří dáváte jiné oleje než originál. ?tak snad olejová norma určuje jakej olej tam prijde ! Co so Si predstavujes pod slovem original? Jako ze si skoda nekde dela olej? Nebo brzdice ktery bere od ate ,ale muzes si koupit prebaleny ate v bedne od skody ?atd atd vemes olej febi odpovidaji ci normu tak to ho tam ve skodovce nalejou a nereknou nic, tak nikoho nestras a nedelej znej blazna. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 10. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2020 Souhlasím s tebou,slovo "ORIGINÁL" dnes v uvozovkách neexistuje. Německé"originály"jsou vyrýběné v Číně,Indii atd. A ještě na krabičku napíšou - made in Germany. Všichni víme že to néni až tak v pořádku ( veřejné klamání zákazníka) ale kdo z vás si byl někde stěžovat??? A ohledně toho oleje: upřímně!-kdo z vás mi zaručí že olej pod názvem "originál" tomu názvu aj odpovídá. Pokud si to fakt někdo myslí-tak potom slovo "bysnys" mu vůbec nic neříká! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 20. Duben 2023 Sdílet Vloženo 20. Duben 2023 V 29. 10. 2018 na 21:52, thmf napsal: Cez Vcds vôjdeš do 4x4, veberieš akčňé členy a dáš prečerpať olej. Celý filter ti krásne samo vypľuje vonku. Je tento postup správně? Zapneš čerpadlo a filtr se povytlačí ven. Tím se ti roztěsní vstup a výstup oleje mezi filtrem a domkem filtru. Tím uděláš bipass filtru a bordel, který je před filtrem tlačìš ne do filtru, ale rovnou dál do systému. Je to tak dobře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 12. Srpna Sdílet Vloženo 12. Srpna Zdar vsem, co budete cist toto jiz starsi vlakno… ja byt vama, kaslu na skodovku servis. Maji jen vymenu oleje v haldexu v prirucce. Neresi cerpadlo a sitko (filtr chcete-li). Mam na yetine II generace haldex IV a vymena oleje byla jiz podruhe. Prvni skodovka, po druhe dlouholety mechanik. Ten mi udelal pekny snimek cerpadla. Holt pri vymene cistit prostor cerpadla, pokud to myslis s autem vazne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 12. Srpna Sdílet Vloženo 12. Srpna Doplnim…najezd 213t km. Pokud to nikdo necistil, toz tohle je od roku 2014. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 21. Srpna Sdílet Vloženo 21. Srpna Takovej bordel sem tam neměl, ale ani zdaleka tolik najeto nemám 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.