Joe1980 Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Zdravim mam yetiho TDI 4x4 rv 2009, dnes som snim bol na prehlaidke po 60000 km, menili mi v Haldexe len olej, mal sa menit aj filter?Nasiel som na nete par info, že je bezudržbovy a že na Haldexe 4. gen. sa nemeni, je to pravda?Dakujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 máš to OK inak aký to máš MR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe1980 Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 je vyrobeny 8/2009, takže filter sa nemení však? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 (edited) nie...u IV.generácie sa nemení takže vo VIN čísle máš z prava ôsme písmeno A..je to tak? Edited September 24, 2012 by libero1071 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe1980 Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Ano je to tak je tam pis. A... preco sa pytas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 A-čko znamená MR 2010... no čo viem,tak od MR 2010 je zmenený interval výmeny oleja v Haldexe....namiesto 60t km sú to 3 roky,bez ohľadu na nabehané km Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sranki Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Tak to preto mi tak skoro menili olej v Haldexe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 no vidíš to,čo sa všetko nedozvieš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavidSK Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Kto jazdí viac, neuškodí Haldexu vymeniť olej každých 60 tis km, hoci aj každý rok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajerak Posted September 10, 2015 Share Posted September 10, 2015 Nemá tu někdo schéma na výměnu oleje v haldexu-4gen.(jedná se mi o postup jak na to). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thmf Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 (edited) Zdravím. Aj keď je filter bezúdržbovy od roku 2009, tak napriek tomu sa dá vymeniť. Ja osobne som ho mal zahlienený. Nedal sa vôbec prečistiť. Je presne na opačnej strane oproti napúšťacím a vypúšťacím otvorom na haldex a diferencial. Od šrubuješ 2 šrobiky naňom. Cez Vcds vôjdeš do 4x4, veberieš akčňé členy a dáš prečerpať olej. Celý filter ti krásne samo vypľuje vonku. Tu je napr ten filter aj keď vo Vw a Škodovke tvrdia, že neexistuje. Tu je link na Filter haldex Edited October 29, 2018 by thmf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Taky se nato chystám, dík za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
italik Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Ale Haldex 5 už ho asi nemá, nebo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajerak Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Ten filtr je na haldexu 4gen.? Že jsem si ho tam ani nevšiml? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thmf Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 Je tam na pravej strane. Vo Vw sa so mnou hádali, že tam nie je možná výmena. Jediná ich pomoc bola tá, že mi ponúkli nový haldex za 1400e. Ďakujem neprosím. Tu nájdeš napríklad celú sadu aj s filtrom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajerak Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 Teda za kus plastu a pár gumiček chtějí takové peníze? Po kolika kilometrech nájezdu jsi ho měnil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thmf Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Tak tak. Pri kúpe 4x4 som si bol vedomý zvýšených nákladov. Mal som tam hnusný hlien, tak som to preplachol. Filter vyzeral tak, že by ho tam už ani Fico nebol dal. Menil som kompletku, ale takisto môžeš len filter vymeniť, samotný je lacnejší. Menil som po 40t km, pri 180t km. Dal som na zlý pocit a nečakal na 60t km. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
to0001 Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 Zdravím. Dnes jsem měnil olej i filtr 4 generace Haldex. Celkem pohoda až na cenu filtru?.))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted November 10, 2018 Share Posted November 10, 2018 čo plačete zase ? koncern ho dal ako doživotný a nikde ofiko sa objednať nedá , to že to pár ludí objednáva zo švédska je fajn ale málokto tých 70eur do toho dá ... rusi tam dopasovali už aj iné filtre z volva, ja som si objednal origo ... najdôležitejšie mieste je aj tak sitko na čerpadle a priestor okolo neho kde je najviac usadeného šlemu z oleja aj pri malých nájazdoch , takže objednať opravnú sadu , dva imbusy dole a vyčistiť poriadne , potom má možno význam meniť filter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted November 11, 2018 Share Posted November 11, 2018 (edited) Suri a jaké je číslo origo filtru, chci ho též objednat, resp. i to číslo opravné sady by de hodilo Edited November 11, 2018 by Sudetak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suri. Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 nemá to číslo , https://www.google.sk/search?q=haldex+filter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiI6ti4iNbeAhVqCMAKHdONAZwQ_AUIDigB&biw=1280&bih=861#imgrc=ZeHkRDewp-gQ_M:&spf=1542273477442 sada je 0AY598305 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted November 15, 2018 Share Posted November 15, 2018 Děkuji pěkně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ota Rákosník Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 Nemáte někdo vypozorováno jaký proud by mělo odebírat čerpadlo Haldexu IV? Po výměně filtru a oleje jsem tam měl hodnoty kolem 2,5-3A. Při vytlačování filtru (spouštění čerpadla přes diagnostiku) tam bylo kolem 1,7A. Tak se chci jen zeptat zda je to normální stav rozdílu čerpadlo na prázdno a pod zatížením. Nerad bych ho poslal do elektrikářského nebe. Diagnostika žádnou poruchu nehlásí (zatím). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnHi Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Chystam sa na vymenu haldex oleja. Chcem sa opytat ci je treba pouzit nove o -kruzky na cerpadlo po jeho demontazi a ci sa da cerpadlo iba povysunut/pootocit tak aby sa dala demontovat a ocistit sietka/filter na cerpadle bez demontaze kabla/odpojenia konektora id riadiacej jednotky haldexu? Dakujem za odpoved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 To by nejspíš věděl Suri. je to profík od škodovky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts