Publikováno Říjen 17, 201212 r Zdravím, Mám OII před face. potřebuji poradit jak dokončit základní nastavení ESP. Měnil jsem podvolantovou jednotku a kroužek kvůli MF volantu (taky předface) Nyní mám jednotku 1K0 953 549 B a kroužek 1K0 959 653. To by mělo spolu fungovat. Zkoušel jsme základní nastavení jen kroužku a nic tak jsme spustil celé základní nastavení ESP. Nyní mi svítí ABS - v diag píše jízdní test aktivován. Vše funguje MF, ESP, ABS. Otázka zní jak tedy dokončit ten jízdní test? Zkoušel jsme spoustu návodů na internetu ale neúspěšně. Prováděl jsem: 1. nastartovat motor 2. rychle stisknout brzdu - rozbliká se ESP - tento krok jsem zkoušel i vynechat 3. zatočit volantem úplně doprava a pak doleva ( zkoušel jsem i obráceně) 4. srovnat volant do roviny ujet cca 20m do 20km/h 5. zkontrolovat v měřených hodnotách hodnotu snímače natočené volantu ( v rozmezí -1,5 - 1,5) 6. bezpečnostní přístup 40168 7. zakladní nastavení - skupiny 060 - start 8. v druhém okénku je OK a pak hodnota -1,5 - 1,5 9. ukončím komunikaci, vypnu diag a vypnu klíček. ale po zapnutí klíčku a ujetí pár metrů zhasne ESP, ale ABS stále svítí. CO TEDY DĚLÁM ŠPATNĚ??? MÁM PROVÉST JEŠTĚ NĚCO? MÁM UDĚLAT ZÁKLADNÍ NASDTAVENÍ VŠECH SNÍMAČŮ? V JAKÉM POŘADÍ?
Říjen 18, 201212 r co píše pamět závad ? jízdní test: odpojená diag nastartovat zmáčnout brzdu - zhasne kontrolka jet kousek rovně pak projet levou zatáčku pak pravou srovnat a vše by mělo zhasnout toto za předpokladu že je kroužek atd v pořádku
Říjen 18, 201212 r Autor V chybách je pouze "jizdní test aktivován" Kroužek a jednotka je z vozu kde vše fungovalo.
Říjen 18, 201212 r Autor VYŘEŠENO. Takže vše podle návodu nahoře a poté: Návod na dokončení " Jízdní test aktivován " 1. Nastartovat 2. Sešlápnout brzdu - rozblíká se ESP 3. Jet rovně 20m 4. prutce doleva až na doraz, udělat kolečko, pak do prava udělat kolečko 5. kontrolky zhasnou
Listopad 2, 201212 r Taky už jsem test dokončil.. bránilo mi v tom špátné ložisko kola ktere ukazovalo jine hodnoty nez ostatni 3 kola... a ja se trapil jak blázen.. Upraveno Listopad 4, 201212 r od BiGGy
Září 7, 201510 r zdravím, abs se mi nastavilo, ale eps ne a ne rozchodit, když nastartuji a šlápnu na brzdu nic se nestane esp stále svítí ale neblikne... tak nevím jestli není chyba někde jinde... vag: 01435 - snimac tlaku brzdy (G201) 005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni 01423 - snimac pricneho zrychleni (G200) 005 - zadne; nebo spatne zakladni nastaveni / prizpusobeni
Září 8, 20159 r potrebujem radu neviem ukončiť jazdný test esp bol som už aj v škoda servise, všetky hodnoty boli OK akurát podvolantový krúžok ukazoval 4 sutpne odchýlku doporučili mi geometriu že potom sa bude dať dokončiť ten test. Aj to som dal urobiť a na môj údiv po geometrii nie je volant v stredovej polohe ale asi 6 stupnov do lava kde VAG ukazuje 0 nastavenie podvolantového krúžku.Pravdepodobne pred kúpou sa tam niekto v tom hrabal a urobil geometriu s volantom tak aby bol v stredovej polohe. nebol by som to zistil počím by som nebol šikovný a neaktivoval ten poondiati testu.Bude sa dať ukončiť ten test aj keď je ten volant o 6 stupnov do lava ale diagnostika ukazuje v tejto polohe nulovú hodnotu podvolantového krúžku.Už ma to stálo dosť nervov a prachov tešim sa zakažú radu.
Září 9, 20159 r To ti jako geometrii delali tak, ze pripojili diagnostiku, nastavili podle ni 0, zablokovali volant a teprve delali geometrii? Mne teda vzdy proste dali volant rovne a uz to stelovali.
Září 9, 20159 r vypadá tak pretože v rovnej polohe volantu ukazoval na diagnostike ten podvolantový krúžok odchýlku, teraz je kus cca 6 stupňov doľava a na diagnostike ukazuje O. Ono to skoro nie je ani poznať len ten p...... test ESP nie a nie ukončiť.
Září 17, 20159 r vyriešené pomohla blbá náhoda predbiehal som a na môj údiv kontrolka ABS zhasla paráda test ukončený
Říjen 25, 20159 r Ahoj jsem majitel škody octavia (týden) 1.9 tdi, 77kw, r.v. 2007 a mám tento problém podle diagnostiky 00493 - ESP-snimacova jednotka (G419) 014 - defekt na přístrojovce nic nesvítí ani ABS ani ESP, chyba nejde smazat, ABS nefunguje podle toho co jsem zkoušel se rozjet a zabrzdit auto jelo smykem (na trávě) bez činnosti ABS. Nesetkal se nikdo s touto závadou, ještě se zeptám kde je umístěná snímačová jednotka G419 je někde pod sedadlem řidiče nebo pod přístrojovkou? Tady je výpis z vagu Adresa 03: ABS brzdy Labely: SVO\1K0-614-517-MK60-F.lbl Řídící jednotka SW: 1K0 614 517 AC HW: 1K0 614 517 AC Díl: ESP FRONT MK60-AT 0102 Revize: 00H14001 Kódování: 0037505 Dílna #: WSC 73430 790 00000 VCID: 68DBBC9322E3 1 Fault Found: 00493 - ESP-snimacova jednotka (G419) 014 - defekt Děkuji za každou radu Martin
Říjen 26, 20159 r snímačová jednotka je pod sedadlem spolujezdce při zapnutí zapalování kontrolky esp abs svítí ?
Říjen 26, 20159 r Ano při zapnutí zapalování kontrolky svítí a potom normálně zhasnou, když nastartuji i při jízdě nesvítí nic.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.