Přejít na obsah

Použití rok starého oleje


Bricktop

Doporučené příspěvky

Pokud byl v origo neprůhledný flašce, tak proč ne. pokud byl jen v PETce vod kyselky na sluníčku, tak to moc vhodný není.

Nebo myslíš, že když koupíš novej, tak že bude úplně čerstvej -max měsíc starej??

Byl v původním obalu v místnosti, kde je většinou pořád tma. Jde o to, že už byla flaška jednou otevřena a je poloprázdná, takže je v ní vzduch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a když máš flašu na dolejvání taky ju máš rok votevřenou. nebo volej v sudech v servisu.

V současným působišti máme volej ve 200 litovým sudu a v pohodě (máme i labarku co to zkoumala - olej RUBIA) V bejvalým působišti zme měli 1000 litrovej barel (viz foto) a volej se nekazil. A to měl víko furt votevřený ať to líp teče.

post-5139-0-20995600-1351178440_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oleji nejvíc škodí vysoká teplota (tepelná degradace = karbonizace) - a s ní spojená přítomnost kyslíku (přístup vzduchu). Další vlivy jsou například chemická aktivita povrchů, se kterými je olej ve styku - to je zase podmíněno teplotou (při nízkých teplotách je chemická aktivita minimální, s rostoucí teplotou se chemická aktivita zvyšuje) nebo vliv kondenzační vlhkosti. Vždy aktivita degradačních procesů narůstá s teplotou a s přítomností kyslíku a dalších chemických reaktantů.

Takže pokud je olej jen v klidu v láhvi, kde se teplota ani zdaleka nedostane nad mez tepelné degradace a nad jeho hladinou nedochází k časté obměně vzduchu (to samé platí i pro 200l bečku nebo onen vyobrazený 1000 litrový plastový tank), vydrží bez výrazných změn v kvalitě NĚKOLIK LET.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...