žralok Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 Jsem na to móóóc zvědavej. Mail najdeš v podpisu na stránkách. Jen řeknu, že kromě šíbru, lednice, sklopné sedačky spolujezdce a vyhřívaných trysek ostřikovačů mám na svém supu FULL výbavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vassek Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 Tak to já taky, nedonutilo mě to vlézt tátovi pod auto a podívat se... Jestli to teda neni trochu raritka a máš pravdu, tak v CARPOINTu v K. Varech asi něco zažijou. Naúčtovali si při serv. prohlídce olej do haldexky a další kraviny okolo čtyřkolky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 Tak to nemusíš ani čekat. Myslím, že mě by jsi mohl věřit to co píšu. Trochu se v tom vyznám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vassek Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 Víš jak se to říká, důvěřuj, ale prověřuj. Čili si v tý kejdě co je venku o víkendu lehnu pod auto a jak tam neuvidim kardanku, myslim že budou mít hoši co vysvětlovat. Ono nejde o to že by podělali jenom nás, ale myslim že ve firmě to neni jediná škodovka co tam jezdí, takže bych se ani nedivil kdyby to nebylo poprvé. Ale co, velký firmy se přece oj*bávat můžou, ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter Smolka Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 aj ja budem mať prvu zimu na fabii combi mk1 ..a tiež by ma zaujimalo ako to sedi na snehu .. mam nove Continental TS800 185/60 mesiac stare (DOT4012).. predtym swift sedan 1.6 165/65 Goodyear UG7+ a jazdilo sa mi velmi dobre ... tak snad to bude tiež dobre .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiri92 Vloženo 5. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2012 Ani pod to auto nelehej, zbytečně se ušpiníš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 6. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2012 Jak byla teď ta první sněhová přeháňka (u nás asi 15cm sněhu), tak i když sice oba na letních, ale neměl jsem s fabií šanci. I když je to jenom blbej haldex, furt to funguje a na tom autě je to dost znát... A to je ta síla toho, když člověk něčemu věří. Teď když se dozví, že to není 4x4, tak bude klouzat v každé zatáčce. Jinak ano, Superb I nikdy nebyl 4x4, překvapilo mě to, měl jsem Passata a ten s motorem 2,8 V6 jinak než 4x4 (Torsen) nebyl, Superb ano. Tady je tabulka motorů a hnaných náprav - http://www.autorevue.cz/skoda-superb-28-v6-to-nejlepsi-kompaktni-test_3/ch-20167#articleStart . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 6. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2012 Už jsem toho tady četl habaděj, někdy k pláči, někdy k zasmání! Ale obhajovat takovou hloupost, když při prověřování může ihned (študent) použít "googl", tak to už je opravdu na pováženu "zda vyměnit doktora, či jej požádat o jiné prášky na hlavu"! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vassek Vloženo 6. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2012 tak pardón, páni vševědoucí, ale vsadim se že i vy nevíte úplně všechno a někdy se holt člověk sekne. Já se tu s nikým do krve nehádal. Holt zrovna superby mě zas tak nezajímají. Přišlo mi ale celkem reálné že tam ta čtyřkola je, na tu dobu nejvyšší a nejlépe vybavený model. A když se dávala i do oktávek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 6. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2012 No já jsem zvědavý jak to obhájí v tom servisu........ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 zjistil jsem, že Fabia drží na zasněžené a zledovatělé vozovce lépe než třeba Felicia, s Fabii můžu jet klidně i vyšší rychlostí a nemá žádnou tendenci ke smyku, naopak s Felicií musím jezdit nižší rychlostí, jinak hrozí nebezpečí smyku. Geometrie je u obou aut dobrá, u obou aut jsou samozřejmě všechny 4 pneumatiky zimní. Čím to může být, že ta Felicie má na zasněžené vozovce vyšší tendenci ke smyku než Fabia? Je to její vlastnost nebo je na autě nějaká závada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 A nebude to tím, že Fabia je modernější? Má jiný podvozek a má jinou váhu. Fábie už taky může mít pomocnou elektroniku podvozku. To je jako kdyby jsi srovnával Octavii a Superba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 ta Fabia, se kterou jsem jezdil, je 1,4 MPi a neměla žádnou pomocnou elektroniku podvozku a oproti Felicii combi 1,6 MPi je asi o 55 kg těžší, takže to není zas takový rozdíl. Může to být třeba tím, že Felicie může mít horší tlumiče? Konstrukce podvozku hraje i v tomto případě roli? Myslel jsem, že konstrukce podvozku má vliv hlavně na náklon v zatáčkách. Máte někdo s Felicií podobné zkušenosti při jízdě na zasněžené vozovce? Také má vaše Felicie na zasněžené vozovce tendenci jít do smyku v porovnání s jinými auty? Docela mě štve, když vidím, že někdo jede na sněhu vyšší rychlostí bez problémů a já musím jet o dost pomaleji a i tak má Felicie tendenci jít do smyku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 A pneumatiky jsi měl shodné když jsi to porovnával? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 Presne ako píše Voice, treba porovnávať na rovnakom pneu. Ďalej je dôležité aby tlmiče boli v dobrom stave, inak to vôbec nemá zmysel riešiť. :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
modrafelda96 Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 u Fabie byly nějaké srbské pneumatiky, tuším že značky Trayal a u Felicie byly na přední nápravě pneu Debica a vzadu pneu Barum. Mají Felicie opravdu horší stabilitu na zasněžené vozovce než Fabie? Myslím třeba kvůli starší konstrukci podvozku atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 17. leden 2013 Sdílet Vloženo 17. leden 2013 Je horší, má úplně jiný podvozek. Uvědom si, že porovnáváš 2 rozdílná auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 A hlavně feli je krabice s těžištěm relativně vysoko, zatímco fábulije má těžiště posazený o poznání níž, každá mají jinou zadní nápravu atd - to všecko má vliv na podélnou i příčnou stabilitu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 Jak jsem psal, nelze porovnat. Až tam budou stejné gumy, a za stejných podmínek vyzkoušet. Já mám třeba zkušenost , že mi favorit seděl v zimě líp než tet roomster, ale je to furt jenom dohad, gumy jsem tam stejné neměl, tudíž to nemůžu objektivně posoudit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 Tak ja tu koznost neco porovnat mam 3 auta Oll , Fll ,Fel , vsehny tri na polariskach , nejlip sedi okta , a felina je nejlepsi na hrani , k utrhnuti prdele neni potrebna ani rucka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 Voice - napsal jsi sice další důvod ohledně stejných pneumatik ale pořád je tady to nejdůležitější, že nemůže porovnávat úplně jiná auta. To jsou otázky vhodné do školy do 1. třídy. Zkuste mi vysvětlit, proč jablko chutná jinak než hruška, když oboje je ovoce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. leden 2013 Sdílet Vloženo 18. leden 2013 Je to HOOOODNĚ o gumách - na formanu jsem měl jakýsi protektory Obnova 165/70 R13 a nebyl problém ho v zimě otočit tak, že udělal "hodiny i s kyvadlem a kukačkou" = o 360°dokola. O šáde ani nemluvím, tam se šlo točit na plynu dokola jak kolotoč. Na Drobkovi mám aktuálně Vredesteiny SnowTrac 3 195/55 R15 a mám problém ho i na ručku "urvat" o 180°.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.