Pavlas-Cer Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 Zdravím všechny fanoušky a majitele malé škodovky, měl bych na Vás možná netradiční dotaz. Jde nějak pouhým okem a pohledem do motorového prostoru rozeznat, zda-li je pod kapotou motor s výkonem 44kW resp. 55kW? Jsou nějak rozdílně umístěny nádržky kapalin atd.? Kupuji 55kW Citigo, možná to bude znít divně, zkrátka chtěl bych mít jistotu, že to bude opravdu 55kW verze. :-) Vím, pro klid duše mohu vzít auto na brzdu, navíc, výkon bude mít zapsán v servisce, ošidit mě nemohou, ale přece jen, jestli to jde nějak rozlišit, budu rád za případné rady. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 (editace) Tady je obrázek obou motorů - můžeš hledat rozdíly - (já tam vidím jinak zbarvená víčka od nádržky s brzdovou kapalinou ): http://forum.skodaho...ost__p__1584456 Jedině snad někde najít štítek s kódem motoru, 44 kW = CHYA, 55 kW = CHYB. EDIT - Tak na těchto fotkách je to zase obráceně (barva víčka) 44 kW 55 kW Editováno: 30. Listopad 2012, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 30. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 (editace) Zkusím nahlédnout na ten štítek. Jen nevím, v kterých místech zhruba hledat. Popřípadě diagnostika, jestli to tam někde nevyčte.. Ale tak ošálit mě snad neošálí. Díky za pohotovou odpověď. EDIT: Ještě můžu vyzkoušet otáčky motoru při rychlosti 130km/h, nebo změřit to pružné zrychlení, jestli by odpovídalo zhruba tomu, co je v článku z testu v časopisu. Editováno: 30. Listopad 2012, autor: Pavlas-Cer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 Hele,kde je,nebo případně i není ten štítek netuším. To budeš muset očíhnout sám,případně někdo kdo již Citigo má ti poradí. Ale z tohoto bych skutečně neměl obavu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 podľa čísla karosérie,respektíve podľa piateho znaku (písmena) zľava...len neviem aké písmeno určuje 44kW a ktoré 55kW motor...možno by nám mohol pomôcť člen technikus,ktorý tu má CITIGO ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 Ahoj, předem bych byl rád, když by měla Zelenáda nějakého parťáka. Ve dvou se to táhne vždycky lépe a hlavně si pak mohu vyměňovat dotazy, rady a nápady s někým, kdo Citigo vlastní. Já jsem při vyhledávání Citigo rovnou vyloučil variantu se 44 kw, přece jen jsem chtěl klimu a aby vůz spolehlivě odvezl 2 osoby z místa A do místa B a tak 55 kw varianta byla jasná volba. Nové auto jsem nechtěl, když jsem viděl ty několikatisícové slevy na předváděcí / roční vozy Škoda. Moje Elegance 55 kw ve 3.dv. provedení mě vyšla na 189 tisíc, přičemž původní cena byla 269 tisíc (má snad všechno z nadstandardu mimo elektrické střechy). Kupoval jsem ho jako 9 měsíců staré auto se 2010 km. Když jsem se s prodejcem už tehdy bavil na rozdíly mezi 44 kw a 55 kw mi bylo řečeno, že jsou naprosto totožné a jde pouze o softwarovou úpravu zřejmě jednotky (nejsem technický typ a tak se v tom nevyznám). Proto ti ani moc neporadím s nějakými rozdíly, co by bylo jednoznačné pro 44 kw variantu a co pro 55 kw. Původně se třeba na Fabiích rozlišovali barvy písmenek (černé 16v a červené 16v) a nebo třeba tachoměr do 200 / 2400 kmh na palubce, ale u Citiga jsou u obou variant palubní deska (rychloměr a otáčkoměr) stejné - stejné otáčky (max 8 tisíc), stejná max. rychlost (do 200 kmh). Dokonce ani žádná písmenka či kryt motoru, filtry apod. jsou naprosto totožná a tak sám nevím, jak ti v tomhle poradit. Rozhodně než jsem koupil vůz jsem nechal VIN zaslat jednomu známému, co mi vyjel podrobný výpis výbavy, detaily o vozu a také mi hned zjistil, že mě čeká svolávací akce. Každopádně držím palce, šťastnou ruku při výběru vozu a dej vědět, jak jsi pořídil a pak si tu vytvoř vlákno a můžeme porovnávat své dojmy s Citigem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 a aké máš písmeno na piatej pozícii zľava vo VIN čísle??...aby sme to mali aspoň u 55kW verzie ujasnené ... ešte jedna vec...na B-čkovom stĺpiku nie je žiadny štítok?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 hosi a nejde to nahodou poznat fakt z toho VINKA ? kdyz vezmes VIN cislo a zavolas do skodovky, tak tam ti to reknou bezproblemu nebo se rovnou zeptat kde je ten stitek co bejva u vetsiny skodovek v zadu v kufru na podlaze a sme doma,.... podle me v tom hledate vicemene moc slozitosti ale nevim no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 Složitosti,nesložitosti,to kolega co založil toto vlákno má obavu,že mu namísto Citigo 55 kW prodají 44 kW,ovšem za cenu toho silnějšího. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 (editace) a aké máš písmeno na piatej pozícii zľava vo VIN čísle??...aby sme to mali aspoň u 55kW verzie ujasnené ... ešte jedna vec...na B-čkovom stĺpiku nie je žiadny štítok?? Moje VIN: TMBZZZ*****600069 Nálepky s VIN jsou v Citigu alespoň 4. Dívali se na ně při evidenční kontrole. Editováno: 1. Prosinec 2012, autor: technikus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 technikus,... proc se bojis o VINKO :D aby ti ho nekdo nezkopiroval nebo procpak ? pawouk,......... jo to sem pochopil, ale jestli kupuje u nejakyho dobryho prodejce ci prinejlepsim dealer skodovky,... tak ty by to urcite neudelaly nehlede na to ze kdyby si to pak vsechno pozjistoval,... tak by asi pekne calovaly za podvod z prodeje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 1. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2012 Kdo chce nechť si ho někde před obchodním centrem opíše, ale nemusím ho sem vkládat. Nicméně VIN Citigo neobsahuje tedy alespoň u mě ani jedno číslo z motorizace - 55kw. Tohle mi vyhodil internetový dekodér VIN. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 2. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2012 (editace) Předně, jak psal Pawouk, mám obavy aby mi neprodali slabší verzi za cenu silnější. Nicméně, je to asi úsměvné, vozidlo jsem koupil v Araveru, což je oficiální prodejce značky Škoda, snad by si takovou nepříjemnost nedovolili. Pro technikus, také se těším, že nás tu s Citigem bude více, já osobně jsem zvolil také silnější 55kW verzi, v pětidveřovém provedení, vybavení Ambition, klima, rádio a další vychytávky typu Sunset, Sport design paket, černé lité kola... Zkrátka jsem si škodovku trošku vykrášlil. Hned jak autíčko bude doma, založím nové vlákno. Zatím čeká v autosalonu, doufám, že si ho budu moci odvézt co nejdříve. Editováno: 2. Prosinec 2012, autor: Pavlas-Cer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 2. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2012 Držím palce a těším se na tvé vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 2. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2012 hod mi VIN-ko do SS a já to skúsim v inom dekodére...teda,ak ti to nevadí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 3. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2012 To by bylo skvělé, jak auto dostanu, pošlu VINko do SZ a můžeš na něj mrknout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 3. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2012 takže typový štítok aj s kódom motora je na tom "B"čkovom stĺpiku na strane šoféra...u rezervy nalepený ako u ostatných vozidiel...na kryte rozvodov...a je vyrazený aj na bloku motora tesne nad spojom motor-prevodovka (ten je vzhľadom k množstvu hadíc ťažko viditelný) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 5. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Už ověřeno, vyzkoušeno, je tam 55kW.... Díky za ochotné rady. Respektive je tam asi víc, co jsem tak zahlédl testy z brzdy... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technikus Vloženo 5. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Ty jsi s tím šel rovnou na test? Muhehe, a už máš nějaké své vlákno s fotkami? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlas-Cer Vloženo 5. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2012 Nene, testík jsem si udělal soukromý. Jen orientačně, zkoušel jsem různé rychlosti a sledoval otáčky, pak porovnal se slabší verzí... 55ka je krátce převodovaná... Motor jsem ověřil ještě přes VINko. Jinak vlákno už mám, tady je - http://forum.skodahome.cz/topic/121568-skoda-citigo-redarrow/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mig Vloženo 26. Únor 2013 Sdílet Vloženo 26. Únor 2013 zajímavé detailní porovnání motorizací 44kw vs 55kw je zde http://www.motor-talk.de/blogs/all-about/vw-up-44-vs-55-kw-radzugkraftvergleich-drehzahl-bei-t3769837.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tavič Vloženo 3. Duben 2013 Sdílet Vloženo 3. Duben 2013 řekl bych,že rozdíl je pouze v nastavení řídící jednotky,motor by měl být totožný,aspoň toto tvrdili ve škodovce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.