Lukas1450 Vloženo 14. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2012 Ahojte chlapci mam otazocku mozno pre niekoho blbu mozno nie... chcem sa opytat ohladom vytacania motora .... napriklad pri predchadzani...(samozrejme zahriaty na prevadzkovu teplotu) do kolko max tocite motor ?? ja ho tocim do 4000 - 4200 ot ... nieje to vela ? samozrejme vytacam ho len v tedy ked potrebujem co najskor predist pomalsie vozidlo alebo vozidla... Pretoze mam pocit ze do tych spominanych otacok ten motor taha super a akonahle prekroci limit 4000 ot uz ten vykon klesa a samozrejme uz to nema vyznam tocit viac ... diki a prosim nehnevajte sa za moju blbu otazku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 15. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2012 Cau myslim, ze 4k je max :-) víc bych nešel Jinak ja to taky točim do max 4k třeba na trojec do kopca kdyz potrebuju vystřelit jak torpedo ... 1,9TDi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 15. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2012 ako ja som mal fabiu 1.9 TDI PD a tu som tiez tocil do 4000 ot a isla velmi dobre lenze to bola fabia .. a Superb je Superb a predsa je to nieco ine (motor) ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 17. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2012 2,5 TDi má jinou charakteristiku.Je tam tzv.turboefekt takže když to porovnáš s 1,9TDi tak ta jede lépe.JInak těch 4000 ot je ideální.Ale i tak se bát nemusíš protože tam je omezovač takže to nepřetočíš.Ideálně to poznáš když budeš předjíždět na trojku.Zátah jako prase ale najednou pokles tzn že ses dostal do max oráček a zasáhl omezovač 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 19. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2012 Vick o obmedzovaci viem ... uz sa mi to stalo len ma zaujimalo ci to nieje pre tento motor vela 4000-4200 ot ale ked aj vy tak tocite som kludny predsa je lepsie vediet nazor druhych a skusenosti... tak dik chlapci.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 19. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2012 Tak podle mě je to jedno do kolika to točíš. Od toho je tam nějaké rozmezí a kdyby jsi to chtěl vytočit víc tak je tam ten omezovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 19. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2012 Mne islo len o to ako tocite auto ked obiehate aj ked viem ze to zalezi podla situacii a tak ale tak priblizne som len chcel vediet je to diesel a ten sa nevplati tocit do obmedzovaca ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 19. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2012 Mám sice automat ale když chci předjet tak si ručně podřadím až na 3 a šlápnu na plyn. Ale podle zkušeností co mám a jezdil jsem s XYZ autama tak jsem při předjíždění nikdy nekoukal na otáčkoměr ale na cestu. A to tady nepíšu o autech co ani otáčkoměr neměli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 20. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2012 ja tiez nepozeram na otackomer ale pri jednom obiehani som tak periferne zazrel rucicku a bola pri 4000 ot ...tak len preto viem do kolko ho vytacam ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 24. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2012 Normálně vytočit, ten motor je na to stavěný. Naopak pod 2tis nejezdit, to auto potřebuje být furt v zátahu, jakmile se netočí turbo, za nějaký čas odejde. V praxi na šestistupňovém manuálu se šestka řadí defakto jen na dálnici, resp. pod 90km/hod to nemá cenu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas1450 Vloženo 26. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2012 Sup1 aj tak robim 6 stupen hadzem ked mam asi 100km/h- 110 km/h ale podla mna je ta 6tka dost silna na dialnici je to auto pan ... ked zoslapnem na 6tke na podlahu je to normalne citit ze auto ma tah ... je to skvely pocit na fabii som necitil nic ... ked som hodil 5 ku a zoslapol som a .... ono nic.... ale zas je to 6 V to je jasne ... a iny obsah .. ja som strasne spokojny s vykonom a chodom toho motora...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2012 To děláš dobře, pokud měníš pravidelně olej, není se čeho bát, točot točit točit. Jsem vychovaný z BMW 7 E32 a po hodně přemýšlení zvýtězil Sup, hlavně kvůli penězům a že je to československo německé auto, takže levné díly a velmi kvalitní vůz. Je to ta nejlepší volba pro toho, kdo chce mít tuzemské kvalitní, pohodlné, levné a rychlé auto. Motor vyniikající, zpracování interieru vynikajícící, hlavně prostě kvůli penězům, i když jsem velmi náročný na kvalitu auta, se Supem jsem spokojen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 26. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2012 To já měnil olej hned po koupi tak nemam vubec strach to vytočit vim co v autě mám :-) a necham na něm najet pouze 10 tisic a asi sundam vanu a vyčistim saci koš pro zichr a dam hned novej olej... pak už se to fakt muže přidřit nebo něco když tomu člověk bude ze startu davat plny knedlík :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.