Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

pro F II 2009 1.6 BTS jsou v Etce uvedeny zapalovací svíčky BOSCH F7HER02, číslo dílu 101 905 601 F.

Našel jsem k nim následující:

pocet polu 1

průměr v mm 2,7

průměr vlákna [mm] 19

Rozměr klíče 16

rozteč [mm] 1,25

Umisteni jiskry [mm] 7

Utahovaci moment [Nm] 28

vnejsi zavit (mm) 14

vzdálenost elektrod 0,9

Na stránkách Brisku doporučují z řady Extra svíčky DOX15LE-1, z řady PREMIUM+ svíčky P1.

Zaujala mne ta P1 - má však délku činné část 22 mm, proti 19 mm u Bosch nebo Brisk Extra.

Nebude to na závadu?

Vzdálenost elektrod je u Bosch 0,9 mm, u Brisk Extra 1 až 1,1 mm a u Brisk P1 není nikde udán.

Máte někdo prosím zkušenosti s použitím svíček Brisk P1 v tomto motoru ?

Vloženo

Ze své zkušenosti používám svíčky předepsané výrobcem. Cena není nijak vysoká a pokud je koupíš (třeba na cc-autodíly.cz) je cena srovnatelná s cenou BRISK. Vzhledem k intervalu výměny 60.000 km je cena za svíčky dané výrobce cca 400,- kč (v servisech ŠKODA cca 850,- Kč) ucházející. Zatím se mi nestalo, že bych měl se svíčkami předepsanými výrobcem nějaký problém, tak proč experimentovat.

Vloženo

Výrobce předepisuje 101 905 601 F což jsou zmiňované BOSCH F7HER02. Podle nového označení BOSCH je to FR7HC+. Jinak BRISK DOX15LE-1 EXTRA jsou originální svíčky dodávané do ŠA pod označením 101 905 618 A a předepsané jsou pro motory 1.2

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...