Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, už delší dobu řeším chcípání na volnoběh, ale po výměně spousty dílů ne a ne závadu odstranit.

Chci se zeptat, jestli tu někdo zkoušel jaksi uměle zvětšit volnoběh navrtáním menší drážky či díry do škrtící klapky. Kdesi jsem se dočetl, že stačí použít vrták cca 3-4mm. Vím, že by se raději problém měl řešit, než vrtat díry do klapky atd., ale už jsem zbytečně vyhodil dost peněz za různé díly a stálo mě to hodně času a na internetu jsem se dočetl, že to pár lidí takto vyřešilo. Když by se zvýšil vonoběh z cca 840 na cca 1000-1100, mělo by být po problému. Zvýšení spotřeby nebude taky zas tak velké. Díky.

ahoj, no já osobně bych do klapky nevrtal..... myslím si, že by se elektronika bránila a snažila by se jí zavřít (odešel by motor klapky?) a co ti to přesně dělá? co už bylo provedeno? provedl si kalibraci? jak dopadla?

Upraveno od beny250

• Autor

Chcípe to na volnoběh. O chcípání motoru 1.6 55kw AEE je toho až moc, protože je to bolest těchto agregátů. Provedeno bylo hodně. Nastavení klapky také, stejně jako její výměna atd. atd. Doma se mi válí 2 klapky, takže chci vyzkoušet vrtat. Už nechci zkoušet díly a neustále řešit volnoběh.

Ten motor už toho všeho má jednuše plné koule a chce už jen v klidu umřít. Zavřit oči, usnout a už se neprobudit.

Ani se mu nedivím, já bych taky raději volil eutanázii než toto http://forum.skodaho...nderovo-vlakno/

Upraveno od Wojnar

• Autor

To je teprve začátek. Počkej na další z mých již tak pestrých rarit.

Něco podobnýho s klapkou jsem udělal u feldy MPI a mělo to jeden nežádoucí vedlejší účinek a to ten ž když jsem za jízdy vyřadil rychlost,tak podle rychlosti se mi zvedal volnoběh. Při stání byl OK +-900 ale když jsem třeba při 50km vyřadil tak byl 1200ot a když jsem vyřadil v 80km tak byl 1500ot.

Tak nevím jestli se to nebude dít i tobě...

• Autor

No, to by mi asi dělalo také. Jen nechápu, proč v 80km/h vyřazovat rychlost? Chápu, že při dojezdu např. na křižovatku vyřadím, ale v takové rychlosti?

Na dálnici takhle vyřazuju často když jedu z prahy do berouna,je tam jeden hodně dlouhy kopec tak tam vždy vyřadím a pár minut si to jedu na volnoběh....

ok, pak napiš jak to dopadlo (docela mě zajímá výsledek toho vrtání)

taky dobrý! "wojnar - Ten motor už toho všeho má jednuše plné koule a chce už jen v klidu umřít. Zavřit oči, usnout a už se neprobudit.

Ani se mu nedivím, já bych taky raději volil eutanázii než toto http://forum.skodaho...nderovo-vlakno/ " vrtání klapky už chápu :0).

Upraveno od beny250

• Autor

Sturgeon: A jak velkou díru jsi tam navrtal?

• 2 týdny později...

Zdravím.

Nevím,jestli Ti neradím pozdě,ale hlavně nikde nic nevrtej!!! :kol-27: Čidlo teploty chladící kapaliny jsi vyměnil?

Ta underova octa je Legen... wait for it ... DARY! :))))

ona fakt chce uz asi zomriet

Upraveno od patrikcevela

Tak to je v pi.......ideální návod,jak zmršit auto!!!!!

Neboj, tohle nic není, to je malá věc s ohledem na to co už to auto vydrželo (muselo vydržet) :D

• Autor

Tak klapka provrtaná a namontovaná. Viz.

zacinam rozmyslat, ci by aj O2 vydrzala Undera... O1 bola celkom dobre spracovana a bez vyraznejsieho cost dumpingu, ale na o2 sa uz celkom podpisal :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.