Publikováno Únor 2, 201312 r vzhledem k tomu že v jiném tématu vznikla myšlenka a připomínky na změnu v umístění sekce LPG, založil jsem toto téma, abychom to tu společně probrali a nezaneřádili jiné téma nesouvisejícími věcmi ... ... Takže máte představu, že bude někde v hlavní struktuře sekce LPG a tu bychom pak mohli roztřídit na oktávky, superby, fábky, popř. motorizace? Pište názory, jak by to mohlo/mělo vypadat, já bych to pak probral s nejvyššími, zda mi nám tu hlavní sekci zřídili (já bohužel na takový zásah nemám oprávnění) a pak už bych(om) to nějak roztřídil(i). Takže nápady sem
Únor 2, 201312 r Presne takhle bych to udelal akorat bych to pridal jen k sekci motor, sice tam jsou uz udelane pod slozky typy motorizaci, ale do jejich podsekci ke kazde motorizaci bych to nezatridoval. To by bylo uz moc hluboko a vetsina problematiky techto systemu se stejne opakuje, takze to budou podobna temata, spatne ranni starty, neprepina na LPG, sviti kontrolka motoru, cukani motoru na LPG a dalsich stovky problemu :-) Upraveno Únor 2, 201312 r od Host
Únor 2, 201312 r Tak přidám svůj názor, rozdělil bych to spíše podle druhů motoru (MPI - 1.2, 1.4. 1.6, 1.8, 2.0. x TSI 1.2, 1.4, 1.8, 2.0) než podle typu Octavia, Fabia, Felda, Rapid, Yeti aby se dali problémy a zkušenosti hledat - přecijen se motory prolínají. Jinak za sebe jsem pro 5 univerzálních témat - sekcí -"Karlova poradna", "Naše plynovky", "Srazy,sleziny", "Cestopisy, aneb kde a kam všude s LPG", "Pokecovka". Upraveno Únor 2, 201312 r od mirek2007
Únor 2, 201312 r Autor ... akorat bych to pridal jen k sekci motor, sice tam jsou uz udelane pod slozky typy motorizaci, ale do jejich podsekci ke kazde motorizaci bych to nezatridoval.... tomu dost dobře nerozumím jak jsi to myslel, k jaké sekci motor?? Já měl spíše myšlenku, jak jsou hlavní složky viz printscreen "pravidla" "klub škodahome" "ostatní vozy" ..... že by bylo téma "Škoda + LPG" a tam bychom to už nějak rozsekli na podtémata, jak se tu dohodneme
Únor 2, 201312 r Autor ... sekcí -"Karlova poradna", "Naše plynovky", "Srazy,sleziny", "Cestopisy, aneb kde a kam všude s LPG", "Pokecovka". sekce Karlova poradna se mi zamlouvá , naše plynovky by teoreticky také mohla být, srazy na to už je samotná sekce, to bych asi nedubloval, pokecovku máme v Lampárni a koneckonců jsou tam i ty cestopisy
Únor 2, 201312 r OK souhlasím, mám jedinou přípomínku, v Lampárni je 150 stránek a když jsem loni hledal tvůj první cestopis z Bulharska, tak to bylo na dýl, a kdybych se to neřešilo dříve, tak o něm vlastně nevím, protože procházet v pokecovce 150 stránek za 3 roky není standard, ale je to jen návrh na zamyšlení a moje zdůvodnění proč jsem to dával, jinak srazy chápu, je na to zvl. téma pro celé fórum.
Únor 2, 201312 r Autor OK, cestopisy můžeme vyčlenit, ... pravda když jsem ho hledal také kvůli statistice srovnání nákladů, také mi to chvíli trvalo takže také dobrá myšlenka
Únor 2, 201312 r Tak já taky napíšu názor. Určitě bych sekci LPG zařadil do hlavní struktury fora, ale určitě bych jí dál nerozděloval podle typu motoru či aut atd., ale pokud by jste to chtěli rozdělit, tak podle typu LPG zařízení - Stag, BRC, Landi atd. Já celkem nejsem příznivce hodně podtémat, pro mě čím méně tím lépe. Pak se taky může řešit např. filtr plynné fáze v každém podtématu a celkově je to u všech systémů stejné či hodně podobné atd. Je otázkou, když bude to téma v hlavní struktuře, kolik zde přibyde přispěvatelů. Pokud by to zůstalo ve stejném počtu, na podtémata bych se vykašlal a jen přesunul LPG do hlavní struktury. Celkem se mi to tady zdá přehledné.
Únor 2, 201312 r Autor jo to není špatný názor, asi bych tedy vyčlenil (vyvěsil) jen témata co psal mira, plus Lampárnu a ty temata týkající se problémů bychom prozatím ponechaly a pak by se uvidělo
Únor 2, 201312 r KaJe to napsal uplne presne jak jsem puvodne myslel. Cim vice, tim hure. Motorizaci je silene moc a pak by tam na nejakych bylo dlouho klid a zadna odpoved, protoze tenhle motor s LPG vlastni strasne malo lidi a nikdo by teda neradil. Takze bych byl rad, kdyby do LPG sekce chodilo co nejsirsi pocet lidi i s jinejma motorizacema, protoze maji podobny problem a jejcih vyreseni pomuze i u jinejch typu motoru a systemu Upraveno Únor 2, 201312 r od Host
Únor 2, 201312 r Pokud budete tady řešit pouze "Škoda" možná bych to rozdělil na auta a motorizace...možná... Pokud by to bylo všeobecně LPG (což nebude, protože je to forum Škoda) tak bych to rozdělil podle systémů. Samo osobně mě ale vadí (stává se mě nepřehledným) celý blok témat jako např. "Škoda Octavia LPG", "Ranný štart Octavia 1,6MPi", "Problém Stag300", "Roomster 1,2 HTP LPG"....atd atd... Podle mě když člověk řeší nějaký problém či hledá radu nebo jen zjišťuje informace před montáží, tak mu z toho musí jebnout než aby našel odpovídající téma......to raděj založí nové a nebo se zeptá v lampárni. Osobně bych se možná přihláněl k tomu, aby tam pod sekcí LPG byl nějaký rozcestník např...."Problémy s LPG", "Informace o LPG", "Zkušenosti z provozu s LPG", "Pokec mimo LPG".....apod Do podsekce LPG "Problémy s LPG" bych pak upichl témata jako např "Problém Stag300", "Ranný štart Octavia 1,6MPi" Podsekce "Zkušenosti z provozu s LPG" by např mohla být "Roomster 1,2HTP LPG" Můj názor...
Únor 3, 201312 r Autor jj, Paule, to zní také rozumně ... přemýšlel jsem i nad tou Karlovou poradnou, ale asi to nebude také to pravé ořechové, páč každý má trochu jiný problém a kdyby na to bylo jedno vlákno, bylo by to nepřehledné a pokud by chtěl někdo hledat konkrétní problém, tak by to mohlo být, jak v Lampárni najít cestopis z BG. Takže by bylo lepší asi ta podsekce "Problémy s LPG" a tam mít každý problém svoje téma, Karel to tu stejně čte, takže pokud chce poradit, stejně tak učiní, ať už se jmenuje téma "problém s ranním startem" či nějak jinak. Takže uvidíme jak se rozhodne šéfstvo, zda toto nové hlavní téma vůbec umožní .... páč před léty jsme byli rádi, že nám umožnili díky Colinsové iniciativě, vůbec zřídit sekci LPG alespoň ve fábkách (tehdy jsme byli nejsilnější komunita)
Únor 3, 201312 r Autor chlapci, tak teď jsem dostal info, že jsme s touto myšlenkou dostali zelenou , takže máme dát dohromady náš návrh rozdělení, admini mají též nějakou vizi a po víkendu se to bude dávat dohromady
Únor 3, 201312 r Autor viděl bych to zatím takto: ŠKODA + LPG ==> Problémy s LPG ==> Podtlakové systémy (sem budou přesunuty problémy s Feldama, Fav., Šáde a některé Fábky) ==> Sekvenční vstřikování (všechny sys. Landi, BRC, Tartarini .........) ==> LPG zástavby (zde budou všechny témata, kdo založil s fotkama provedení LPG zástavby, vč. tovární zástavby Octavia) ==> Informace o LPG (sem bych přesunul vlákna svíčky do LPG, montáž v Polsku, Priemerna spotreba LPG, čerpacie stanice ..., intro-ľahký zoznam ... apod.) ==> Pokec nejen o plynu asem bych přesunul Lampáreň...., + třeba vyčlenit z Lampárni ty jednotlivé cestopisy pokud byste to chtěli rozčlenit jinak, pište, příspěvek bych zeditoval a opravil, výslednou podobu bych pak zaslal adminovi. Dáme si čas do úterý 5.2. do večera jo? edit: bohužel tu nejde udělat ročlennění adresářové struktury, takže zelené hlavní téma, modře jsou podsložky a červeně jsou podsložky modré složky. Doufám že tomu rozumíte
Únor 3, 201312 r takže po konzultaci s ostatním adminama, jsme připravili návrh, jak si představujeme, že by nová sekce mohla vypadat. v dnešní době je potřeba už koukat dopředu a jít s poptávkou a nabídkou trhu, takže mít jen sekci o LPG se nesmysl. v dnešní době už to není jediný alternativný pohon, který se do aut dáva, ale je jich více, takže tato sekce by měla být zaměřená tak, aby oslovila více uživatelu jak fora, tak i těchto pohonu zde jak by jsem si to představovali: kategorie : ŠKODA a alternativni paliva podfora: LPG neboli propan-butan CNG neboli stlačený zemní plyn E85 ELEKTRO a Hybridni pohon a toto bych tam taky asi dal Vodík, Bioetanol, Brikety a ostatni paliva (to bych dal jako jednu sekci
Únor 3, 201312 r Autor OK, to by šlo, ale chtěl bych aby do podfora LPG, bylo možno dát ty modře psané podsekce. Bioethanol je to samé co E85, ne?
Únor 3, 201312 r dát tam pod LPG tyto další podsekce určitě není problém. jak dál bude vypadat rozčlenení LPG je jedno jj, máš pravdu.moje chyba, je to stejné
Únor 3, 201312 r dal bych třeba termín do uterý večer, aby se zde co nejvíc členů vyjádřilo, co si o tom myslí a co by udělali jinak a pokud by se stím souhlasilo, pak bych připravil vše potřebné a založil sekci a pak by už bylo na Martinovi, aby napřesunul témata a nová sekce by mohla o víkendu běžet
Únor 4, 201312 r Je to dobre mysleno a serazeno, proste hlavni slozka : Alternativni pohony a pod tim teda LPG, CNG, E85 a pod. Urcite teda v tom LPG- vice vetvi, jako typ sytemu a jak bylo psano vejs a ten pokec taky nebude spatnej, spotreba, zkusenosti, tam se asi napise nejvice pismenek :-) ja jsem pro co je vejs, nemam lepsi napady, pro mne vyhovujici :-) Tak sem stim
Únor 5, 201312 r jsem rad ze se ledy hnuly... napadlo by me vice sekci rozhodnuti o smysluplnosti (cetnost) prispevku k jednotlivejm tematum necham na adminech Par navrhu: - Podtlakove systemy - diskuze - Sekvencni systemy - diskuze - Podtlakove systemy - opravy/ problemy - Sekvencni systemy - opravy/ problemy - Kapalne vstrikovani - nekonecny pribeh o FSI - rada s vyber systemu montaze - vlastni uzivatelske zkusenosti s provozem - recenze - kde tankovat/netankovat - chci se vykecat - Karel radi "BRC je nejlepsi" rozhodne bych nedelil sekci podle aut.. je mi treba jedno jestli ma nekdo 1,8T v octavce nebo superbu... kdyz uz jste podali palec tak sahnu po cele ruce Rozdeleni sekce MOTOR O1 na jednotlive motorizace by taky nebylo od veci... Benzinaky nezajima me porad cist o zatuhle regulaci vaze vzduchu magicke spotrebe TDI... Naftaku je zase volne nejake zapalovaci civky...
Únor 5, 201312 r Autor s tím rozdělením Motor O1 plně souhlasím, má to F I i F II/R, nově se to teď udělalo na konci roku i u Feldy, takže rozhodně by nebylo od věci udělat to i u Oktaviánů . Standis, bylo by to dobré nadnést u Adminů a aby to pak moderátoři pohybující se v Oktávkách roztřídili, jak jsem to udělal já u Feld
Únor 5, 201312 r není problém udělat sekce dle motoru i u Octavek. napiště mi do zprávy jaké motory se dělali a já pak udělám příslušné sekce a modi to rozčlení
Únor 5, 201312 r jsem rad ze se ledy hnuly... napadlo by me vice sekci rozhodnuti o smysluplnosti (cetnost) prispevku k jednotlivejm tematum necham na adminech Par navrhu: - Podtlakove systemy - diskuze - Sekvencni systemy - diskuze - Podtlakove systemy - opravy/ problemy - Sekvencni systemy - opravy/ problemy - Kapalne vstrikovani - nekonecny pribeh o FSI - rada s vyber systemu montaze - vlastni uzivatelske zkusenosti s provozem - recenze - kde tankovat/netankovat - chci se vykecat - Karel radi "BRC je nejlepsi" rozhodne bych nedelil sekci podle aut.. je mi treba jedno jestli ma nekdo 1,8T v octavce nebo superbu... kdyz uz jste podali palec tak sahnu po cele ruce Rozdeleni sekce MOTOR O1 na jednotlive motorizace by taky nebylo od veci... Benzinaky nezajima me porad cist o zatuhle regulaci vaze vzduchu magicke spotrebe TDI... Naftaku je zase volne nejake zapalovaci civky... zase bych osobně moc nečlenil sekce, pak by se moc muselo klikat, než by se člověk někam dobral. spíš bych udělal vyvešené témata, aby byly hned na očích
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.