janotuli Vloženo 19. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2010 (editace) Prosím o pomoc mam problém zo zadnými bubnovými brzdami na jednej strane mi to pri brzdení škrípe.Pakne a bubny sú nové.OCTAVIA 1.9TDI r.v.2003 kombi Editováno: 19. Listopad 2010, autor: janotuli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Zdraví pánové Potřebuji radu, a ta zní začli mi zadní brzdy nějak drhnout nebo spíše dřít je možné že se mezi obložení a buben dostal bordel nebo bude sjeté obložení popřípadně čím to povolím?Díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Povolíš ten šroubek s křížovou hlavou a sundáš buben. Možná budeš muset uvolnit i lana ruční brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Tak tak v bubnech může být už vyjetá drážka od obložení a pak kolikrát to přes pakny nejde dolů. Já kolikrát povoloval odvzdušňovací šroub (vypustit trochu kapaliny),aby se ty pakny stáhly k sobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 To by neměly pustit samostavy, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 No když se povolí i ručka? Já už si to moc nevybavuju,ale vím že mě vždycky rozdělávání bubnu deptalo a musel jsem povolit ručku a odvzdušňovák, aby šli ty pakny k sobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Aha, ja to prvně pochopil tak, že JEN upouštíš kapalinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 No ono údajně se musí povolit i ta matka abych sundal buben, šroub křízovej jsem měl dole a ono nic i když jsem trošku s bubnem páčil ani se nehnul... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Matka nemá s bubnem nic společného. Ta drží náboj kola.Otvorem po kolovém šroubu vidíš pružinku Na tvém foto je to ten otovor vpravo Ta pružinka stahuje klínek od samostavu Dovnitř zasuneš šroubovák trochu si pootočíš nahoru a klínek šprtneš nahoru - tím povolí samostav a čelisti se stáhnou Pokud buben nejde pobouchej trochu kladivem ,aby se uvolnil. Samozřejmě první musíš vyšroubovat ten křížový šroubek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Děkuji moc, zítra se na to vrhnu a uvidím čím to je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 No u mě povolení klínku nestačí...Asi už moc velká hrana Páč vytáhnu klínek ale prase ty čelisti k sobě stejně nepustí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 To mi připomnělo - ač už jsem repasoval xy bubnových brzd a troufnu si říct, že nejsem žádný začátečník (ovšem ani konečník), tak se mi před zimou přihlásila brzdová soustava na mém Combu. Připravil jsem si vše potřebné na výměnu a začal sundávat bubny. Po asi hodině nadávání, kujvování mi došlo proč nešly dolů - po vjezdu do garáže jsem automaticky zatáhl ruční brzdu. Trapáááás... Nikomu to neříkejte, ano? Po tomto odhalení už šlo vbše jako po Ramě. Mokros: Hodně ščestí zítra - a tu matku uprostřed opravdu nepovoluj... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 jirina5: ono stane se, nikdo není dokonalý na tom nic není jinak děkuji a matku povolovat nebudu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Pánové Všem děkuji za rady a aktivity v tomto tématu... Dám tady pár fotek ať se kouknete jak vypadal můj zadní brzdový systém no hnus problém vyřešen... První dvě fotky levá strana, a 2 další fotky pravá strana ale to je asi všem jasné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Jak to, že je tam tolik bordelu a obložení je jako nové? Neurvalo se obložení z čelisti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 No z toho jsem taky mimo... Ono nechápu kde se ten bordel vzal!!!Jako dokonce i v bubnu není vyjetá drážka jsou jako nové ty bubny... Právě že je vše v naprostém pořádku už jsem to projížděl a paráda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 ... a co to obložení, mně přijde, že vždy na jedné čelisti je nějak posunuté. Vychází mi to, že po směru otáčení kola, čili jakoby to bylo utrhnuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 tak tak..chýba tam obloženie..inak ten bordel by tam nebol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Mně se nezdá, že by to dřelo kov na kov. Však se podívej na tu druhou fotku, ten bordel je na celé čelisti, jinak by to v místě styku s bubnem bylo sedřené. @Mokros: Nemáš to na te pravé straně nějak moc mastné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 ja ani Roman nepíšem,že to derie kov na kov...myslel som to v tom zmysle,že vždy na prvej čelusti v smere jazdy chýba určitá časť obloženia..chcelo by to foto práve tejto časti obloženia,aby bolo všetko jasné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Já právě myslím, že je jen utrhnuté na nýtech a posunuté na čelisti. Však se podívej, má to "originál" hrany a přesto jakoby kus chybí. Podle mně je to urvané a posunuté. Jak to teď na čelisti drží a nespadlo to když sundal buben, nevím, ale možná tím, že jak je to mastné tak jen tím mastným bordelem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 (editace) No četl jsem vaše odpovědi a nevím na pravé a na levé straně je to stejné vypadá to jako by tam kus obložení chyběl, a mastné to není teda nebylo vůbec, jinak jsem se díval na nové obložení a tam to taky tak je. http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/brzdovy-system/desticky-celisti/808-bubnove-celisti-octavia-od-r-97.html Editováno: 17. Únor 2013, autor: Mokros Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Tvl., fakt! By mně zajímalo, proč není obložení na celé ploše. Jaký to má význam. Ještě znova můj dotaz: Nemáš to nějak mastné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Mastné?Mě to mastné nepříjde možná se to na fotce leskne ale mastné to není a ani nebylo, co by to znamenalo únik brzdové kapaliny vadným brzdovým válečkem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mokros Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Vím že rok zpátky, než jsem to auto od strejdy koupil to nechával čistit a ti to prej stříkali nějakou sračko* takže je možné že to bylo trošku chytlé mastnotou já to vše vyčistil a nějak extra mi to mastné nepřišlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.