LucasCZE Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 Pokud nekdy nekde stojis se zhasnutym motorem a treba svitis nebo dlouhodobe poslouchas radio, tak to mozna smysl ma. Jinak urcite ne... Spis bych resil startovaci proud. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.sv Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 Diky. Ja jen, ze skoda economy autobaterie 72Ah vychazi cenove draz nez ta s 85Ah (takze skoda economy)... Tak se rozmyslim, kterou koupit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 Na trhu máš spoustu jiných možností než škoda economy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NutFlush Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 Zdravím, Chtěl bych se zeptat, jaká pořádná baterie sa dá nacpat do Octavie II 1,6 MPI (MR2006)? Stará (nevím jak dlouho) tam po koupi byla nějakej noname CarFit 55Ah 480A. Před měsícem sem dobíjel a dneska sem opět nanastartoval - jen se rozblikaly kontrolky a ani ťuk, dokonce centrál ani nebyl schopnej zamknout zadní dveře.... Jezdím převážně krátké trasy po městě, někdy i tejdem nikam nejedu. 2x měsíčne jedu trasu 100km. Parkuju venku, tak abych v zimě nastartoval i po týdnu. Co třeba : Varta Silver Dynamic 63Ah, 610A ? (vyhodila mi to nějaká stránka, kde sem zadal typ vozidla) Nebo ještě vetší kapacitu? Za doporučení díky VARTA SILVER Dynamic 63Ah, 12V, D15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 Varta je to iste co bosch, osobne skusenosti nemam najlepsie s nimi...pre mna skor banner, niekedy ani noname nieje zly. Urcite sa vyraba v nejakej fabrike kde varta a ostatne...rozmyslal by som aj o Exide. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 Ja mam VARTA Silver Dynamic 77 Ah, 12 V, 780 A, E44 a nemuzu si vubec stezovat. I ve velkych mrazech naprosto v pohode (s 1.9 TDI PD). Ale mam ji teprve 2 roky a 2 mesice, po tak kratke dobe by asi nebyl problem se zadnou baterii... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NutFlush Vloženo 2. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2015 (editace) Díky za typy. Pochybuju , že mám tak silnej alternátor jako 1,9 TDi. Co sem koukal na náhradní díly, tak do 1,6 mpi "pasujou" různě silný alternátory, takže nevím, jakej tam mám já. Zkusím večer kouknout pod kapotu, jestli tam najdu nějaký označení.... Rád bych koupil co nejsilnější bateii, protože chci mít jistotu, že nastartuju, ale aby se taky stíhala dobíjet... Editováno: 2. Červenec 2015, autor: NutFlush Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 2. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2015 Ja tam mam 140A alternator. Podle me bys problem s nabijenim mit nemel. (Pokud mas teda nabijeni v poradku...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 2. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2015 Výkon alternátoru by mohl být na kodovém stítku auta (na první straně servisní knížky) Do baterie se dobíjí to co se z ní spotřebuje. Z malé baterie startováním spotřebuješ stejně jako z velké, takže vzhledem k dobíjení je to jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NutFlush Vloženo 2. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2015 (editace) Tak mi 3 různí lidé co podávají autobaterie řekli po telefonu, že do 02 1,6 benzínu nemá smysl dávat více než 63Ah baterie, že to má smysl (přes 70Ah) akorát u naftovýho motorů. No zítra nebo přes víkend něco vyberu. Editováno: 2. Červenec 2015, autor: NutFlush Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 servuste ak nabijam s nabijackou z lidlu co je myslim 6A a je to ta inteligentna s chipom je potrebne odpajat autobaterku od auta alebo to moze byt napojene a len napojim nabijacku a nabijam ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 28. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2015 Osobne sa mi zda, ak myslime tu istu nabijacku, tak je to 3,8 ampera, a nemusis odpajat bateriu. Myslim ze max nabijacie napatie tam je 13,8V somozrejme pokial myslime tu istu nabijacku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 29. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2015 no ano je to ta 3.8 A http://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2013/50/193311_UltraSpeed2013.jpg keby to bol startovaci vozik urcite pri nabijani by som to odpojil ale pri takej relativne slabej nabijacke aj ked to nevadi aspon nabija pomaly s citom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 30. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2015 Presne touto nabijeckou uz jsem (neodpojenou) baterii v OII nabijel a zadny problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 30. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2015 Tak tak, přesně s touto chytrou nabíječkou z Lidlu, nabíjím, resp. dobíjím neodpojenou baterku a bez problému! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fastet Vloženo 31. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2015 nabijal som Octaviu Fabiu a Peugeota a neodpajal som zatial vsetko v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Neví někdo jaká největší baterka se vejde do 2.0 TDI FL? Není tam už ten plastový box, ale takový ten "hadrák". Podle oka se mi zdá, že nic většího se do něj dát nedá (teď v něm mám 61 Ah) , takže větší baterie = nový fusak? A dá se tam jednoduše vrazit ta plastová škatule? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel S Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 (editace) Tak dnes jsem koupil a namontoval SILVER DYNAMIC 74AH -750A ,tak sned nějaký ten rok vydrží. Editováno: 21. Prosinec 2015, autor: Pavel S Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ccdeny Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Ahoj kluci potřebuji radu,dnes jsem šel z práce a chci nastartovat a baterka byla ko. Chci se zeptat-mám doma zánovní baterii Varta (6měsíců stará v dom.traktoru)-ale jeji kapacita je jen 56ah a startovací proud je 480A. Ráno potřebuji jet na druhou stranu republiky-můžu ji tam zatím dát-nastartuje to motor 1,9/77kw? A pak ještě nemůže se něco stát-přebití baterie při jízdě nebo něco podobného? Auto mi dobíjí 14,6V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 mělo by to nastartovat. Ke konci se dávaly 62Ah baterky. Starou 1,9 jsem startoval i ještě slabší baterií, ale nebylo to v zimě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendoo Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 ja mam 62Ah, startovanie v zime nic moc, pri extra mrazoch vypinam svetla, co trosku pomaha, ale budem buduci rok urcite menit za vacsiu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Jaký má startovací proud, kolik toho s autem najezdíš, stojíš venku nebo v garáži, jakej motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendoo Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 1.9tdi 77kw v lete najazdim 1-2 tis/mesiac, v zime bohuzial ovela menej, tak 300-400 mesacne, kratsie trasy (10-20km) auto je vonku, meral som minule baterku mala len 11.6V, trosku som auto prebehol skoncilo na 12.4V startovaci prud neviem, z hlavy myslim ze to bolo 540A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 S tímhle zimním provozem bude dostávat na prdel každá baterka. To chce častěji hodit na nabíječku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. leden 2016 Sdílet Vloženo 10. leden 2016 Tímhle jsem uklidňoval tři roky a nakonec se ukázalo, že je v háji jeden článek (a zřejmě od samého začátku). Vždycky přes léto to bylo úplně v pohodě, ale v zimě začínalo být smutno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.