Přejít na obsah

Auto nejde otevřít klíčem - nelze jej tam celý zastrčit

PetrL

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

u své staro-nové oktávky(mám ji koupenou z bazaru) mám jeden problém, na který jsem přišel až teď. Chtěl jsem otevřít auto přímo klíčkem.

Jaké ale bylo mé překvapení, když to nešlo. Ten klíček tam jde zasunout tak do poloviny a dál ne. Nejde s ním ani pootočit. Docela bych byl rád, kdyby tohle fungovalo, protože co když přestane fungovat dálkáč?

Můžete poradit jak tohle řešit. Stalo se to někomu?

Docela by mě zajímalo, jestli ten zámek je nějaký zatuhlý(prvděpodobně se auto stále otvíralo jen přes DO) nebo jestli je tam nějaká blokace.

Když koupím nový zámek, tak budu mít jiný klíč ke dveřím a jiný k zapalování. Nebo to jde nějak zkopírovat? Když to udělám přes autorizovaný servis ŠKODA, tak se určitě nedoplatím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to u auta taky nešlo a to proto, že původnímu majiteli vybrali  auto - zarazili do zámku šroubovák a potom jím násilím otočili. Mě ve Škodaservisu nabízeli opravu za 6k, jenže tam ještě chtěli měnit ŘJ na kterou je ten zámek napojený - prý byla poškozená. Tak jsem si to radši nechal zaslepit a jezdil jsem jenom na DO.

Odkaz ke komentáři

6 tisíc! Tak to je teda pěkná prda. No já bych právě chtěl to odemykání klíčkem oživit. Pravděpodobně budu mít asi stejný problém, jak píšeš ty. Někdo se tam původnímu majiteli chtěl vloupat nebo vloupal a zničil vložku. Nejlepší by bylo tu vložku vyměnit. Ale jak, když s touhle starou nijak nehnu. To asi nepůjde ven, že? A kdybych čistě náhodou sehnal jinou, tak zase nebude pasovat klíček. To bych zase musel mít dva. Jedn k zapalování a druhý na odemykání. Nebo to jde nějak řešit?

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Tak jsem se ptal v autorizovaném servisu a prý vložka asi 600,- Kč a 1000,- výměna. Předběžná cena tedy do 2 tis. ŘJ prý nebude potřeba. Auto přistavím ráno a odpoledne bude připraveno. Objednám se a pak se ozvu jak jsem dopadl.

Odkaz ke komentáři

Já měl tohle u fábie, a nešli mi ani jedny dveře. přesně jak říkáš ty.

Vzal jsem silikonový olej ve spreji s tím brčkem (jak je na řetězy) a narval jsem do zámku slušnou dávku, po pár sekundách zkoušení zámek začal opět fungovat.

Taky jsem ze začátku myslel že je zámek rozbitej, ale stačilo jen řádně promazat.

Problém nastal kdyz se mi vybila baterka a já měl zamčený auto!!! Něšlo se dostat dovnitř, naštěstí tohle pomohlo.

Odkaz ke komentáři

JJ, je to tak. Co se ti na tom nezdá? Já vím, že 1000,- je za dva šroubky dost, ale oni to nebudou jen 2 šroubky. Bude třeba také sundat tapec a já bych to dělal určitě dost douho. A taky bych se u toho dost trápil. Stačilo mně, když jsem spojoval hadičku na ostřikování zadního okna. To jsem musel vlevo v zadu také sundávat tapec a už bych to znovu dělat nechtěl. To jim raději tu tisícovku dám a vydělám si ji za ten ušetřený čas jinde.

Ta cena za vložku bude asi odpovídat. Mají ji třeba zde za 730,-Kč: http://www.amd-autodily.cz/karoserie-narazniky-skla/vlozka-zamku-dveri-lp-leva-predni.html

Editováno: , autor: PetrL
Odkaz ke komentáři

To Ustecak21:

JJ promazat tímhle sprejem jsem už taky zkoušel, ale bezvýsledně. Ten klíč tam prostě nezasunu celý a otáčet s tím nemá smysl. Dostanu ho tam tak do půlky a dál to nejde. Zkoušel jsem po promazání přiměřené násilí, ale nejde to. Možná, kdybych ho tam dostal celý a potom se ho pokoušel otáčením rozhýbat, tak byto šlo, ale takhle ne.

Bojím se právě toho, že se z nějakého teď nepředvídaného důvodu do auta nedostanu. A jak se znám, tak to bude zrovna v tu chvíli, kdy budu auto nutně potřebovat.

Odkaz ke komentáři

JJ, je to tak. Co se ti na tom nezdá? Já vím, že 1000,- je za dva šroubky dost, ale oni to nebudou jen 2 šroubky. Bude třeba také sundat tapec a já bych to dělal určitě dost douho.

čo sa mi nezdá??..tých 1000Kč za 2 šróbky a do 5.min práce...neviem načo dávať dolu tapacír,keď sa mení len vložka zámku  :kol-44:

Odkaz ke komentáři

To Libero:

Máš pravdu. Teď pročítám na fóru výměnu vložky. Ale vlákno se týká FI. Je to u OII s těmi dvěma šroubky stejné? Koukám, že mám ve dveřích také dvě dírky(záslepky tam nejsou), takže by to mohlo být.

Že bych to zkusil vyndat i když vložku nemám? :kol-28:

Odkaz ke komentáři

Tak vrchní šroubek jsem povolil(3xpootočením) a spodní šroubek povolil 4 otáčky. Vložka drží, ani se nehne. Zkoušel jsem to páčit a "cvičit" s tím s klíčkem uvnitř. Mám páčit jen ten vnitřek nebo i s tou krytkou kolem? Nerad bych poškodil lak kolem.

Odkaz ke komentáři

spodný povolujem až nadoraz (ten nevypadne)...vrchný povolím takmer nadoraz a až zacítim,že je úplne voľný,tak ho našróbujem naspäť asi o 1 otáčku (proste,len aby tam držal a nevypadol)...

je jasné,že počas toho povoľovania je treba kľučku držať trochu povytiahnutú...

Odkaz ke komentáři

Včera mně kontaktoval autorizovaný servis, že vložka je připravena(VIN měli již nahlášeno) a  dnes mně vložku vyměnili na počkání(opravdu to nebylo déle než 5 minut). Celková cena i s montáží 825,-Kč.

Ne že bych jim chtěl dělat reklamu(oni to nepotřebují), ale kdyby měl někdo stejný problém, tak Havex Semily(Směrem na Železný Brod).

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...