Přejít na obsah

Účinnost brzdy při vysokých otáčkách motoru

jahoda2

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

Mám octávii I ,1,6 74 Kw Rok 2001.Od začátku pozoruji problém s účinností brzdy při vysokých otáčkách.Příklad co se mě stal,vytočil jsem Trojku chtěl zařadit čtyřku a v tom mě do cesty vběhla srnka,šlápnu na pedál brzdy a nic úplně tvrdá toto je tak dvě sekundy,jak spadnou otáčky níže brzda zafunguje jak má.Prostě brzda funguje úplně normálně,ale nastane-li takováto krize,že potřebuji brzdit zrovna když více vytočím motor je zle.Mám kamaráda,který shodou okolností to má na octě to samé.

Logicky bych předpokládal že při otáčkách bude účinnost větší,páč bude větší podtlak.

Kdo má zkušenost hoďte sem nějaké rady a nebo si to prostě na svém autě vyzkoušejte a podělte se Díky Jahoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že benzínovou. V tom případě se podtlak v sacím potrubí (a posilovači) udělá největší až po uzavření škrtící klapky, což je normální. V hadici od posilovače je jednosměrný ventil, který by měl podtlak v posilovači držet i když je například motor vypnutý. V něm by mohla být chyba, že netěsní. Když máš motor vypnutý, tak jde pedál normálně (lehce) nebo je "tvrdý" jako při těch vysokých otáčkách?

Odkaz ke komentáři

To je hadička, která v něm ten podtlak vytváří, ne?

Takže buď by byla prasklá tak, že nevytvoří žádný anebo je v dírka jen malá a podtlak vytvoří, ale obtížně.

To by ale, pravděpodobně nějaký vytvoření v posilovači bez nastartovaného motoru podtlak mohl vždy zůstat. Ten ventil je posilovači, hadička na udržení podtlaku v něm nemá vliv.

Takže McMatej tipuje celkem logicky správně.

Nicméně hadičku zkontrolovat, případně vyměnit, lze vždy.

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy,přiznám se že jsem v tom žádnou poruchu nehledal,protože jak jsem psal octa.jinak brzdí naprosto bezvadně a když jsem slyšel od svého kolegy to samé, myslel jsem spíš na nějakou konstrukční vadu.Hned jak se udělá o něco lépe venku,(teď zrovna prší a padá sníh),ověřím ten ventil a hadičky okolo a určitě se podělím s výsledkem.Zatím díky za nakopnutí :-D

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Ahoj,

tak jsem se na to podíval a zjištěno : hadička na třech místech prasklá podél,vždy na konci tam kde je nasazená,na posilovači a z obou stran na jednosměrném ventilu.činnost ventilu nezjištěna objednal jsem ji komplet i s ventilem cena 1200 kč,nemají ji skladem ,takže ještě nenasazena.Sám jsem zvědav zda už bude klid,včera zase srna přes cestu,bylo to o fous....

budu rád pokuď to bude ono,dám pak vědět.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...