Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

mám problém s parkovacími senzory a vůbec nevím kde najít závadu. Chvilku vše funguje a potom zase ne. Při zařazení se neozve kontrolní pípnutí a díval jsem se, že nesvítí ani bílá zadní světla. Nevíte někdo prosím, čím by to mohlo být. Třeba je to jen nějaká hloupost a nerad bych potom vyhazoval peníze za servis.

Předem děkuji za nápady.

Vloženo

Ja som si asistenta montoval sám. Univerzál. Napája sa priamo na el. vodiče spiatočiek. Občas mi to vypadávalo, lebo nebol dobrý kontakt. Mimochodom super vec, veľakrát som ušetril zadný nárazník.

Vloženo

Tak pojistku jsem překontroloval a nic jí není. Včera to chvilku fungovalo a teď zase ani ťuk. Vypadá to na nějaký kontakt, ale který a kde? Nevíte někdo čím by to mohlo tedy být.

Vloženo

ja som si to napájal priamo u koncových svetiel, skús rozobrať tapacír a nakuknúť tam, či tam náhodou nie sú aj iné káble ako tie pôvodné - ale patilo by to iba vtedy asi ak by bol asistent montovaný dodatočne

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím. Nechal jsem si namontovat tažné zařízení. Někde jsem četl, že parkovací asistent se odpojí při zapojení přívěsu. Mně to samozřejmě tak nefunguje, při zpátečce to stále píská. Poradí někdo, prosím, jak to má být udělané, aby se to automaticky vypnulo? Ten asistent je origo ze škodovky. Díky za radu.

Vloženo

Jo, díky, jasný. Bohužel mám koncovku bez spínače, ale to by nebyl až takový problém, jen mi ještě, prosím, poraďte, kde najdu tu jednotku parkování, abych natáhl ten drát. Nebo možná je vytažený někam dozadu už z fabriky? Dík.

Vloženo

Jednotka je přišroubovaná na levný zadní podběh z vnitřní strany - pod kobercem. Ten drát bude s velkou pravděpodobností vyveden z konektoru a ustřižen, stačí se k němu připojit....

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Může někdo poradit a poslat schéma zapojení park.asistenta na octavii combi.Chci si ho dodělat.Koupil jsem nárazník s čidlama řídící jednotku a pípák.Jak to dát do kupy?Dík za odpovědi :)

Vloženo
Našel jsem tam jak navrtat nárazník,ale jak to el.zapojit jsem nevyčet ;)

no ja to mam dokupene z prislusenstva a zapojenie je nasledovne:

konektor od cidiel do RJ, konektor od pipaku do RJ a 2 draty z RJ na ziarovku spiatocky ...

Vloženo

moj popis bol na model asistenta dokupovaneho ;) lebo ako vidim podla schemy, ten z vyroby je troska komplikovanejsie zapojeny. ale co je hlavne, moj pipa a funguje uz na druhom aute skvele ...

• o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...