Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Kolega má na OII FL r.v. 02/2009 (najeto 45 000 km) na obou předních mlhovkách popraskaný čirý plast, viz foto. Od odletujících kamínků to nebude. Setkal se s tím už někdo? Má to už po záruce, ale servisované v autorizáku. Tak zkusí, zda z nich něco nevyrazí při výměně. Počítám, že nejde vyměnit jen ten čirý plast, ale mění se celý světlomet?

post-32075-0-47210000-1365690855_thumb.jpost-32075-0-89824400-1365690858_thumb.j
post-32075-0-87199100-1365690863_thumb.jpost-32075-0-12482900-1365690868_thumb.j

Ja mam to iste... od kamienkov to podla mna nebude mam cez hmlovku hrubu tmavu foliu... mam mesiac do konca zaruky a rozmyslam ci ist reklamovat... 

Je to od šutrů, mám to taky. Vemte si kde ty mlhovky jsou a jak jsou velké. Na předchozí O1 jsem měl od šutru prdlou směrovku (doslova pavouka).

Stačí se podivat na přední masku a kapotu, já už ty záseky ani nespočítám...Je to hlavně z dálnic.

Folie je prd platná, ještě tak na plechu, ale na plastu to neuchrání nic.

Upraveno od Clint

Podla mna to od kamienkov nie je, farba na narazniku a kapote nie je az taka opukana.. sem tam nejaky oderok... ta folia je dost hruba.. myslim ze urcite tie narazy tlmi... a von koncom... ked je to aj kvoli kamienkom tak " inzinieri " v skodovke asi zvolili zly material.. lebo nie je normalne aby po dvoch rokoch bol ten plast v takom stave.. na jednotkovej fabii su tiez hmlovky dole a taky popraskany som ho nemal.. a bola o niekolko rokov starsia.. 

No jako tak hodně jako je to na fotce to nemám, jen sem tam nějakej zásek

• Autor

Zítra to vyfotím foťákem, tady to je z mobilu a je to naprd vidět. Ale skutečně to od šutrů nevypadá.

No každopádně počítej, že se nekoupí jen kryt, ale celé světlo. Tak je to se vším....

neni to od kaminku je to proste plast na hovno, urcite na reklamaci, je to stejny jev jako se staval na O2 pred fl u xenon svetlometu ;)

Necistil to nejakou agrasivnou chemiou (odstranovac hmyzu a pod.)?

Odstraňovačem hmyzu to beru pokaždé a tohle mi neudělal nikdy....Spíš bych to viděl na benzín....ten udělá tyhle mapy na plastu.

• Autor

Do prvního příspěvku jsem vložil poněkud lepší fotky.

To není naleptané, jsou to takové prasklinky. Od kamínků to nevypadá, není tam nikde vidět žádný "kráter", který by musely zanechat. A na obou světlech je to prakticky stejné.

Tak to je fakt zvláštní, to jsem ještě neviděl. Jako kdyby byly ty kryty vystaveny nějakému tlaku...

• Autor

Taky proto se ptám, zda se s tím již někdo nesetkal. On to auto celkem opečovává, takže nějaké násilí, třeba při mytí nehrozí. Nebo je to jen nekvalitní plast, který stárnutím/vlivem zahřívání od žárovek/slunečním svitem, takto popraskal? Je to auto ze začátku výroby OII FL, takže třeba novější to již nepotká, nebo ještě nepotkalo? :kol-32:

něco podobneho jsem viděl u svoji dvojkove fabie ale na zadni lampě, mam za to že to špatnym spasovanim lampy a pomoci řekněme počasi , zima slunko a tak to popraskalo , ale je to jen moje teorie ;)

Nedal tam třeba silnější žárovky?

• Autor

Tak to nevím. Na to se ho zeptám. Vzhledem k tomu, že se v autech vyzná, tak o tom pochybuji.

• Autor

Nedal tam třeba silnější žárovky?

Žárovky jsou původní. Aušus plasty... :kol-32:

Ako som spominal mal som cez hmlovku zatmavovaciu foliu ktora bola dostatocne hruba nato aby aspon trochu tlmila narazy kamienkov... Na fotke vidiet ze popraskane to je hlavne tam kde svietia ziarovky, jednak denne svietenie a potom halogen, bol som s tym dneska v skodovke zobrali mi to na reklamaciu a piatok mi to vymenia... podla mna zle zvoleny material... pozeral som si vcera hmlovku na Superbe mojho znameho a ani naznak po prasklinke... 

post-59322-0-87634400-1366624697_thumb.j

post-59322-0-48635700-1366624714_thumb.j

Taktéž nemám tyhle praskliny. Sice tam je jeden malej zásek od šutru, ale tohle je opravdu zvláštní.

je to urcite nevhodny material, pretoze mimo tych prasklin vino male zaseky od kamienkov.... mozno to bola len nejaka vadna seria mozno ze to uz odstranili... uvidi sa 

Uz sa to tu riesilo tak pred dvoma troma rokmi na hlavnych svetlometoch O2....skuste pohladat . Nie je to bezna chyba, ale stava sa to. Vadny material, ktory nezvlada teplo pri svieteni beznymi ziarovkami...este to moze sposobyt aj ziarovka bez UV filtra.

• 3 týdny později...

zacina sa mi to tiez robit, auto nema ani 2 roky mam reklamovat alebo este pockat kym sa to zvacsi ? hmlovka.jpg 

Lidi nestrašte, já se snad půjdu taky podívat :D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.