Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj všem,
nevím, jestli je to problém a je-li to třeba řešit, ale pozoruju následující:

Mám:
Octavia 1.9 TDI PD, rv. 2008, BXE, 116tis km, vše původní.

Na volnoběh jde motor normálně, pokud ale začnu zvolna šlapat na plyn, tak v rozmezí cca 1000-1300 ot/min se z motoru ozývá celkem značné dunění a auto se dost klepe (na neutral i s kvaltem a spojkou na podlaze). Od těch 1300 to přestane a zvuk je normální. Při jízdě nepozoruji žádné snížení výkonu, jen možná ty rozjezdy jsou horší.

Věděl by někdo, jestli je to normální nebo to mám nějak řešit? V těch nízkých otáčkách se to klepe a duní celkem dost (i bez zátěže), ale na volnoběh OK.

Apropo, ještě je tu druhá věc: Když mám neutrál a stojím třeba na semaforu, tak jde slyšet, že auto nemá uplně pravidelný chod... Otáčky nepadají, ale občas se to celkem zachvěje.. Je to normální?

Díky všem smile.gif

V dieslech se nevyznam, ale co se tyka druheho dotazu - muze to byt dira ve vyfuku.

Normální to není....Podle toho chvění na neutrál kdy jsou otačky +- stejné na volnoběh a motor sem tam zaškube soudím že je to dvouhmota..Je toho tu už napsáno o tom dost.Stačí hledat.... Pokud budeš měnit tak vyměn uplně komplet i s ložiskem.....

Nikdo ti přesně neřekne protože příčin může byt mnoho....Vlastní skušenost....

Mě něco taky vibruje mezi 100 - 120 km/h. Vyměnil jsem komplet přední tlumiče,pružiny,silenbloky,tyčky řízení,držák spodního motoru...Děla to pořád. spojka je prý naprosto v pořádku jen lehce zavzdušněná.... Ve finále jsem se dozvěděl že to mohou být pneumatiky,že jak byli špatný tlumiče tak se nerovnoměrně sjižděli....na zimákách to nedělalo a ted na letních jo,takže kupuji nové pneu a pak uvidím co dál....

Oni totiž  autorizovaný servisi vědí uplně hovno a jen vyměnuji systemem " pokus - omyl " a my platíme a platíme...

PS : kdo by to řekl že možná pneumatiky když na těchto mám najeto cca 35 tkm,ale zkusím a uvidíme :-)

Upraveno od Klon

Pridavam taky nazor, ze to je dvouhmota. Taky jsem to mel, po vymene ok.

• Autor

No já jsem tady dost pročítal příznaky odcházejícího setrvačníku a většinou se tu píše, že to nějak chrastí nebo vydává "kovový zvuk" ... to ale můj případ není...

Prostě to jen při 1000-1300 duní a auto se klepe. A na neutral při volnoběhu se občas otřese, ačkoliv se nezdá, že by se hýbaly otáčky.

• 1 měsíc později...

koupil sem O II 1.9 tdi 77kw. 230 000 najeto.. odešla dvouhmota.. vyměněno komplet.. i s ložiskama.. vše co k tomu patří.. chod motoru se znatelně uklidnil ale poslední dobou auto začíná vydávat divný zvuky.. a občas se zaklepe když stojim na místě. na noví spojce najeto 20 000 mam ji tam rok a pul  myslíte že to dělá zase ten setrvák? mechanik říkal že je v pohodě.. měřil to a vůle prí je o 4 zuby vpřed a 3 dozadu..

• 5 let později...

najeto 185k km. Při rozjezdu a nebo pomalé jizdě do 1500ot/min jednicka i dvojka uvnitř auta silene rezonuje co se dá, z venku je také slyset rachot. Na volnoběh motor klidný, zvuk pravidelný. Rozvody nové ve 180k km, problém s rezonováním i před. motor BJB bez chipu, tovarní stav. Jde taky o dvojhmotný setrvačník?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.