Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravím všechny

koupil jsem roomstera r.v. 2007 s Columbusem a má tradiční vady. Navi nemluví, vypíná se za jízdy, nefunguje maxidot atd. Je už v současné době vyřešen tento problém? Prolezl jsem spousty fór, ale většinou jsou odpovědi staré. Moc díky za rady.  

Vloženo (editace)

tak jsem nakonec odmontoval columbuse a zjistil jsem, že tam nějaký převodník je. Jenže je úplně jedno jestli je rádio zapojeno přímo do kabeláže z auta nebo do toho převodníku. Dokonce jsem zjistil, že navi naběhne po zapojení rádia, ale do minuty zase nefunguje a ukazuje mi jen kudy jedu. Nereaguje, když se vychýlím z trasy. Takže nevim, jestli je převodník vadný nebo kde je chyba. Dokáže někdo poradit?

Editováno: , autor: panJindra
Vloženo

špatný převodník

dobře, vycházím z toho, že je tam namontovaný špatný převodník. ale v tom případě si říkám, proč by ho tam firma montovala, když nefunguje. Buďto firma okradla původního majitele auta nebo důvod montáže špatného převodníku nechápu

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdravim odborníky :-)

Mam radio z číny, ale poblemy stejné. Radio jsem zkoušel v Oct2 a tam komunikace funguje. V mojí fabii před Fcl ale nefunguje..... usuzuju tedy že potřebuju převodnik CANu 2,0 1,6.... Nemá někdo možnost ho výhodně prodat? Vím že občas a lidi co to dělají, mají lepší ceny jako origo servis :-)

Díky

Vloženo

Tak prevodnik jsem nakonec koupil novej... Ale ejhle, pořad se nic neděje.... Jen pro kontrolu, mam ho zapojen spravně?

Dal jsem z auta oranžovohnědý na CAN1L

z auta druhej oranžovo zelenej na can1H

na 30 jsem dal napájení

na 31 kostru

No a do radia jsem zapojil svorky CAN2L a Can2H z převodníku.

Je to správně, že???

post-23616-0-23973200-1372181258_thumb.j

• o 4 týdny později...
Vloženo

zahod tu čínu a dej tam originál radio! to ti s převodníkem pojede pokud bude can2.0... nebo dance a nepotřebuješ převodník.. originál převodník škoda funguje bez problémů včetně maxidotu na radiích Nexus, Cruise, Amundsen..  s Bolerem funguje také, ale maxidot tam nejde korektně.. s Columbusem nefunguje..

Vloženo

Dance jsem tam měl, ale pravě mi prestalo chodit CD,  tak sem se poohlidnul už po něčem lepším.....

No kašlu na to, nastesti jde jen o maxidot, a za ten mesic co sem to řešil, tak jsem si na to uplně zvykl že mi neukazuje nazvy stanic :-)

Ale kazdopadně díky za pomoc

• o 4 týdny později...
  • o 5 týdny později...
Vloženo

Mám ve svém roomstru rádio dance a chci si pořídit barevné  Nexus, Cruise, Amundsen,  Bolero, Columbus, jaké mi doporučíte vím že columbus je špička, jaké doporučíte líbí se mi nexus

Vloženo

Takže jsem se rozhodl pro Bolero, je možné pouze vyměnit kus za kus nebo vzniknou nějaké komplikace ?? V autě mám MaxiDOT, Climatronik, zadní parkováky, ovládní radia pod volantem , a CD čenžr ...  mělo by vše fungovat jak má nebo budou komplikace.... dík

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...