plazboz Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 (editace) Ahojte, mám takový problém, že mi úplně dobře nefunguje stahování okýnka u spolujezdce. Otevírání je v pořádku, ale při zavírání - pokud se okýnko při zavírání dostane do cca třetiny, tak automaticky zase sjede dolů - jako kdyby zapracovala ochrana proti sevření. Když to konkrétní místo přeskákám - mačkám otevírání přerušovaně, tak se pak okýnko normálně dovře. Přikládám videa: Ostatní okýnka fungují bez problémů. Už jste někdo řešil stejný problém? Dal by se problém odstranit aniž bych rozdělával tapec? Pokud už budu muset rozdělat tapec, čím by to mohlo být způsobeno - na co se zaměřit a zkontrolovat? Díky moc za info. Editováno: 22. Květen 2013, autor: plazboz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendoslav Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Ahoj, já mám od novoty to samé, taky jen u spolujezdce, ostatní v pohodě, okna ani neotvírám, jelikož to není potřeba díky klimě, ale jednou za čas musím a sere mě to, ale nechci to řešit v servisu, bojím se, že to víc rozmrdají takže to nechávám plavat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Mohl by to dělat spínač okna, řešil jsem přesně takovou věc. Spínač je rozebíratelný a pod gumovou krytkou je tištěný spoj, který ovládá otevírání, který byl totálně zalepenej humusem a zoxidovanej, vyčistil jsem to okno funguje normálně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 22. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Spinac okna? To asi ne, protoze to dela i spinac u spolujezdce a take kdyz stahovani a vytahovani oken spustim dalkou v klicku....ma jeste nekdo nejaky napad? Viditelne tam zadna necistota neni, ani poslechove to tam do niceho nenarazi, zkusim tu sparu jeste projet necim tenkym kolem dokola, jestli nevydloubnu nejaky kaminek, ale hadam, ze kdyby pak jelo sklo pres nej, tak by to bylo slyset.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 (editace) bez rozebrani to neporesis, je tam spatny motor stahovaku. Na jedny firemni jsem to resil a nakonec stacilo jen prehodit motor z leva do prava a vsechno fachalo. Editováno: 22. Květen 2013, autor: jakub benes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 22. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Jak prehodit? Jako prendat do druhyho okna a zas mi nepujde to druhy? Tomu nejak nerozumim...se mnou musis polopaticky Nemuze to delat nejaka ta pojistka proti sevreni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendoslav Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Teď konečně vidím videa (v práci mi to nechtělo běžet) a chová se to na chlup stejně. no každopádně, kdyby si příšel čím to je, tak to tu nezapomeň napsat Měj se a zdar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 tam zadna pojistka jako takova neni Me pomohlo prendat motor z jedne strany na druhou a vse funguje. Ono kdyz ten tapec rozdelas tak uvidis motor a v nem je jeste nastrcena jednotka, jednotku nechas motor prehodis a nebo vymenis Cele je to tam na tri srouby. Je zajimavy, ze blbnou jen spolujezdcova okna. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dyzoon Vloženo 23. Květen 2013 Sdílet Vloženo 23. Květen 2013 Ja mam úplně stejný problem jak tady pisete...sem premyslel o nové stahovacce... me to celkem hodne stve Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JMcz Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 mam uplne stejny problem, Octavia II (rv2006, mr2007), taky okno u spolujezdce a dela mi to od novyho. Jednou jsem to resil v autoservise a vratili mi to, ze nic nenasli. Dela mi to tak ve 30-40% pokusu. Na opravu jsem uz rezignoval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 24. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 tam zadna pojistka jako takova neni Me pomohlo prendat motor z jedne strany na druhou a vse funguje. Ono kdyz ten tapec rozdelas tak uvidis motor a v nem je jeste nastrcena jednotka, jednotku nechas motor prehodis a nebo vymenis Cele je to tam na tri srouby. Je zajimavy, ze blbnou jen spolujezdcova okna. A ty motorky jsou mezi sebou zamenitelne? Tos myslel jako to prohodit mezi dvema okny? To zas bude blbnout to druhy, ne? Sorry, ale jsem z toho jelen...asi se poohlidnu na vrakovisti po jinem motorku...umel by nekdo podle Etky zjistit jaky by tam mel presne byt? Nebo jsou ty motorky obecne ve VW zamenitelne? Dal by se napr. pouzit treba z GOLFu nebo Passatu? Kdyz uz to budu mit rozebrany, tak abych tam rovnou soupnul jinej.....O2 Combi,MR2007, pravy predni...diiiky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wlkus Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Mám stejný problém, podle mechanika je problém v motorku stahování, lehce se v vyměnit nedá, je až pod plechovek, který je prinytovany ke dveřím. Prý stačí motorek jen promazat a vyčistit a pak to pojede, řešit to ale budu až s příští výměnou oleje. Mě to však navíc ještě jakoby píská při otevírání,zavírání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mzama Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Vyzkoušejte tzv.aktivaci automatiky spouštění oken, kterou je třeba provádět vždy po odpojení a připojení akumulátoru: Postup obnovení funkčnosti je následující: • zapněte zapalování, • stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej, dokud se okno nezavře, • spínač uvolněte, • znovu stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej asi 3 s. Takto dle manuálu. Doporučuji následně provést totéž pro dolní polohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 24. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Diky za tip, ale tohle na to zkratka nefunguje...asi to bude mechanicka zalezitost.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mzama Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Měl jsem podobný problém u téměř nového auta a taky na okně ve dveřích spolujezdce. Zpočátku, při postupu dle manuálu, se nedařilo. Teprve, když jsem v jednom cyklu provedl uvedený postup pro horní a následně i dolní polohu, je vše OK. Postup provést po zapnutí klíčku a ukončit vypnutím klíčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 24. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Ok, nedá mi to tak to ještě jednou zkusím jak píšeš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wlkus Vloženo 28. Květen 2013 Sdílet Vloženo 28. Květen 2013 fungovalo ti to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marthass Vloženo 25. Červen 2013 Sdílet Vloženo 25. Červen 2013 Stejný problém. Hlavně za teplých dnů. Vyřešeno? Ze zvědavosti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dyzoon Vloženo 29. Červen 2013 Sdílet Vloženo 29. Červen 2013 Chtěl jsem se zeptat ještě ide nebo kolik je interval když zamknu auto a mam dole okna za jak dlouho se samy vytáhnou nahoru?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 29. Červen 2013 Sdílet Vloženo 29. Červen 2013 Tohle jsem nikdy nezkoušel a myslím, že to snad ani nejde (ale můžu se mýlit). Buď při zamykání ovladačem přidržím tlačítko delší dobu a okna vyjedou nahoru hned a nebo se potom zavřou v případě, že začne pršet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dyzoon Vloženo 29. Červen 2013 Sdílet Vloženo 29. Červen 2013 Me to ide po nějaké době samy vyjedou nahoru ale nevím přesně jaká je to doba a jestli ten interval ide měnit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Rychta Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Měl jsem stejný problém se stahovačkou ale dělalo to u pravého zadního okna, nejdříve jsem po rozebrání zjistil, že ve dveřích mám pomačkanou a zkroucenou takovou malou bužírku, která je vespod u okna a tím jak se okno zatahovalo, nebylo schopno překonat odpor té gumy a samo se stáhlo zpět. Musel jsem tedy vyměnit celou sametku i s malým zadním trojuhelníkovitým oknem což mě stálo asi 2tis. Pak jsem na okně znovu nastavil dorazy (jde to i přes dálkáč) a ted zatím vše jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drass Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Mne to robi to iste u spolujazdca MR10 rv 2010 zaujmave ze pocas jazdy to ide normalne stve ma to mam metu a ta zatvara sama okna ked zamknem auto a nemozem to vyuzivat lebo u spolujazdca to nezavre zapipa ze sa nezavrelo a musim ho zavriet rucne asi na 3x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixx Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 napoj na diagnostiku a sleduj, co to bude hlasit primo pri chodu okna - typicky to treba zahlasi, ze to nesmyslne dojelo do koncove polohy (pak je problem s tim, ze nemas naucene/nebo se to odmita z nejakeho duvodu naucit koncove polohy), nebo uvidis, ze to zahlasi aktivaci pojistky proti priskripnuti a pak tam nekde muze byt mechanickej problem. V obou pripadech se asi nevyhnes rozebrani dveri a prekontrolovani, jestli tam neco mechanickeho nevadi, ze je spravne usazeno sklo okna v uchytech atd. Az pak ma cenu jit po jednotkach a motorech (original servis to dokaze bohuzel objednat jen jako celek - motor+jednotka za cenu kolem 6500 KC/kus) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plazboz Vloženo 15. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 Tak uz to mam opraveno, u me to byl motorek, vymenil jsem jej a uz to funguje jak ma....cena 800Kc za motorek i s jednotkou z bazaru , demontaz a montaz dle dilenky,samodoma, je to opravdu jednoduche, takze vzhuru do toho a smele Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.