Přejít na obsah

wlkus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    166
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Oznámení wlkus

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Ano, plne s tebou souhlasim, tuto skutecnost jsem se dozvedel az z telefonu od nich, ze at si turbo demontuje a opravi ten, kdo ho spatne udelal. Pricemz demontaz a zpetnou montaz mohli te firme prefakturovat a mne jako zakaznika do toho vubec netahat. A ano, prokazat neco bude pravdepodobne nerealne. Repasi nabidl sam servis a take ji zaridil a napsal do servisni knihy auta.
  2. Samotny servis mi nabidl alternativu noveho dilu v podobe turba repasovaneho. S tim jsem souhlasil (cena), po demontazi meho turba a dodani noveho, zjistili ze nesedi priruba, takze se repasovalo me turbo, za dva dny bylo hotovo (servis a i firma, ktera to delala jsou ze stejneho mesta), nasledne probehla montaz tohoto meho repasovaneho turba na auto, zbytek je popsan vyse. A ano, s tim DPF tomu take neverim, ze ho natolik zregenerovali - to bylo takove to bla bla, 1000 stupnu, 2x regenerace, bla, bla, nyni 0 procent sazi v DPF, ble ble. Vzhledem k tomu, ze jsem si turbo nedonesl sam, ale vse za mne vyridili oni, tak za to ruci a z toho duvodu nyni poskytli zdarma (vcetne PHM) toho Rapida.
  3. Ano, je to BLS jak píše Libero. Aktuální vývoj je takový, že prý odešlo nějaké čidlo teploty, které vyměnili. Následně prý provedli dvakrát regeneraci DPF, který je teď prý zaplněný na 0% . Když jsme si pro auto měli jít, tak volali, že auto zase nejezdí, že prý je špatně zrepasované turbo. Následně mne dostali tím, že řekli, ať si tuhle věc řeší ta firma, která to turbo zrepasovala a to auto odvezli k nim! ať turbo vymontují, opraví a dají zpátky, tohle udělal prosím autorizovaný servis Škoda. Jako náplast nám dali zdarma Rapida v nějaké základní výbavě. Trochu šok pro manželku, která je zvyklá na DSG,naftu a parkovací senzory.... To vše bylo včera, jsem tedy zvědav, čeho se dočkám zítra ......
  4. Přátelé, aktuálně mám docela zajímavý zážitek, se kterým bych se chtěl podělit. Ná mé OCT 2 rv.07, najeto cca 153 tis, 1.9TDI (77kW) se stala taková věc. Cca měsíc zpátky se po dojetí domů začalo kouřit z prostoru motoru, tmavý kouř.Smrdělo to jakoby se pálila spojka. Druhý den šlo auto normálně nastartovat a vesele se s ním jezdilo. Dva týdny poté to udělalo znova, stejné symptomy, auto se však nechovalo nijak divně, jezdilo jak ďas ( v rámci jeho výkonových možností ). Když to udělalo potřetí, auto šlo do autorizovaného servisu Škoda. Diagnóza byla známa po chvíli, prý přes turbo jde olej, který stříká na horký motor a toto je příčina kouře z motorového prostoru. Ok, že vymontují staré turbo, udělá se repase, vymění olej a filtr a bude vše zase ok. Takže jsme si plácli - repase vyšla na 7500 s DPH, servis okolo + výměna oleje + geometrie (prý se při výměně turba sundává nápravnice a je třeba udělat geometrii? ) vyšlo na dalších 7200 s DPH. Auto jsme si převzali, ujeli 300 m, rozsvítila se kontrolka motoru, teplota vyletěla z nuly na cca 50st a auto začalo cukat. Proběhl návrat do sevisu, s popisem co to dělá. Technik si auto vzal, projel se a začal ho tůrovat až do doby, než se zase začalo kouřit z motoru. Odpověď že je asi špatně zrepasované turbo. Auto si tam nechali, dnes po několika urgencích a hnusných telefonů z nich vypadlo, že prý je olej ve výfuku a ve filtru pevných částic a že je třeba jej zregenerovat. Na diagnostice prý teď svítí všechny možné závady. Mou otázkou je 1) byla prvotní závada vůbec v turbu (při těchto km?), nekapal jen olejk z nějaké hadice na motor? 2) pokud ano a jeho repase je oprávněná, je možné že něco servis zkurvil při jeho výměně? 3) může tato situace v důsledku vyústit v poškození motoru či jiných částí (DPF atd..) Podotýkám že auto až do doby, než jsem ho dal do servisu nejevilo žádné závady, cukání, svícení divných kontrolek atp.. (mimo teda zmíněný kouř z motorového prostoru). Prosím někoho fundovaného o radu jak postupovat dále vůči servisu, mě to upřímně přijde, že závada byla jinde a že došlo ke špatné specifikaci závady popřípadě nedodžení pracovního postupu při výměně turba (nevyčištěny svody, neprolití turba olejem při montáži atd..). Předem díky.
  5. Ahoj, rád bych se tě zeptal, jakou tu řadičku v Octě máš ...je ze SII nebo OII FL ... a jestli máš originál nebo tuhle náhradu http://www.obautodily.cz/eshop/novinky-v-obchode/skoda-octavia-05-radici-paka-s-manzetou-kozenka-dovoz-id:8397.eshop ...

    1. Honza_B6

      Honza_B6

      Ještě prosím, jsi spokojený s Pollodotem nebo jít rovnou do maxíku :) ...díky!

      Honza

  6. Tak jsem to vyzkoušel, cosik to udělalo a světě div se, pomohlo to. Sice jsem se toho nezbavil úplně,ale necvaka to už tolik a tak často. Díky :-)
  7. To camel, přesně jdi to vystihnul,to je přesně co to dělá i me.
  8. Dovolím si použít toto téma, začalo mi jakoby cvakat ve ventilacnim systému, tady na fóru jsem se dočetl že stačí nastavit klimu na výchozí hodnoty klapek. Byl tu i popsán postup na FL, já však mám model 07 ,existuje nějaký takový postup i v mém případě? díky :-)
  9. ja nevim jak je to u tebe ale v manualu od mehoo auta (1.9 TDI 77kw) mam napsane ze se doporucuje spaleni sazi rychlou jizdou 140kmh po dobu 5ti minut. O tom tvem postupu jsem se tam nedocetl.Tak to zkus a uvidis .
  10. vidím že jsi z Ostravy, máš kontakt na někoho kdo mi to odblokuje? Díky
  11. Ano v jakémkoliv Škoda servise, stojí to 200 kč cca jim to vezme 20 minut, dělají to na počkání. Ale je to pěkná zlodějna to jejich komfortní kódování :-( Jo a samozřejmě, auto musí být u toho :-)
  12. Když už se tady o tom píše, já mám podobný problém, mám doma nexuse, ale bez PINu, je tady někdo kdo by mi někoho poradil v okolí Ostravy aby mi pin z rádia zjistil? Kód co měl původní majitel v servisce bohužel nefunguje. Počítám že ve škoda servisu mi to bez auta odkud je vymontován neporadí :-( Předem díky.
  13. Mám stejný problém, podle mechanika je problém v motorku stahování, lehce se v vyměnit nedá, je až pod plechovek, který je prinytovany ke dveřím. Prý stačí motorek jen promazat a vyčistit a pak to pojede, řešit to ale budu až s příští výměnou oleje. Mě to však navíc ještě jakoby píská při otevírání,zavírání.
×
×
  • Vytvořit nový...