Přejít na obsah

Fabia classik

Kulda_5

Doporučené příspěvky

Hoj, chci se zeptat: 

Mám fabii 1.4 MPI classic takže absolutně bez výbavy, a tak jsme si chtěl dodělat alespoň centrál (originální) , a stahování oken, jenže proto potřebuju komfortku a tady někde na forum jsem se dočetl, že když je fabie z výroby bez výbavy že nemá ani kabeláž pro komfortní jednotku, tak mě napadlo kabeláž přetahat, jenže vím, že to nejni jen tak. Tak se chci zepat jestli někdo neví jestli je to vůbec reálná myšlenka. A prosím zdržte mě komentů,  že je lepší auto prodat, byl to dárek tak ho prodat nemůžu. Děkuji  :kol-31:  :kol-47:  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kabeláž v autě, pro to co tam není tam určitě nebude, ta doba je už dávno pryč, kdy se to takto montovalo do auta :(

Jediné co tam asi budeš mít navíc je svorkovnice pro světýlko v popelníku...

El. schémat na fábíí se válí po internetu hafo, stačí hledat - co třeba google? ;)

Odkaz ke komentáři

úplně nejlepší máš z nějaké bouračky koupit kompletní kabeláž (alespoň z výbavy comfort) a z toho si potřebné kabely a svorkovnice vypreparovat..

Budeš potřebovat svorkonvice do A sloupků, do komfortky, možná do BSG, nevím co je v klasiku z výroby. Pak budeš potřebovat kompletní stahovačky, včetně kabeláže, centrálové zámky, ovladače do dveří, a pokud nechceš díru ve dveřích tak i tapecy.

Elektriku budeš tahat z pojistek a BSG do dveří a do komfortky.

Druhá varianta ještě je mít LINový centrál, kde teoreticky není nutná komfortka, ale tam zas nedoděláš dálku (leda s LINovou komfortkou a to už je lepší ta CANová)

Je to hodně drbačky, ale ani nevíš jak rád bych se do toho pustil být na tvém místě :-)

Odkaz ke komentáři

hej, moje auto mělo dálku a lin stahovačky a bez výměny komfortky předělaný na CAN - komfortka je pro obě verze stejná - s indexem E

takže komfortka musí být taková, která umí dálku, LIN CAN se komfortkou neřeší, ale ty to budeš muset řešit u stahovaček, protože budeš muset sehnat správnou kabeláž buď vše LIN nebo CAN

CAN lepší

Odkaz ke komentáři

úplně nejlepší máš z nějaké bouračky koupit kompletní kabeláž (alespoň z výbavy comfort) a z toho si potřebné kabely a svorkovnice vypreparovat..

Budeš potřebovat svorkonvice do A sloupků, do komfortky, možná do BSG, nevím co je v klasiku z výroby. Pak budeš potřebovat kompletní stahovačky, včetně kabeláže, centrálové zámky, ovladače do dveří, a pokud nechceš díru ve dveřích tak i tapecy.

Elektriku budeš tahat z pojistek a BSG do dveří a do komfortky.

Druhá varianta ještě je mít LINový centrál, kde teoreticky není nutná komfortka, ale tam zas nedoděláš dálku (leda s LINovou komfortkou a to už je lepší ta CANová)

Je to hodně drbačky, ale ani nevíš jak rád bych se do toho pustil být na tvém místě :-)

Ono já bych se do toho taky rád pustil ale nerad bych abych si ukousl velké sousto :-D, 

když jsme tahal elektriku tak jsem dělal celého simsona a pak maximálně nějaké dodělávky na autech :-D, takovouhle rozsáhlou montáž jsem ještě nedělal, ale vše je jednou poprvé :-D, 

A chtěl bych se zeptat, proč svorkovnice do A sloupků a pak co že je BSG ?? 

Odkaz ke komentáři

Nějak musíš tu kabeláž dostat do dveří.. samozřejmě to jde natvrdo přetáhnout průchodkama, ale být potom někým, kdo po tobě ty dveře bude sundávat, tak bych vraždil :-D V originále se to dá hezky rozpojit.. tak proto...

Jinak BSG je něco jako "centrální řídící jednotka elektroniky" .. z té se musí natáhnout CAN-K aby to mělo jak komunikovat a možná ještě něco, z hlavy nevím a schémata se mi teďka zkoumat nechce :-)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Už jsi se do toho pustil? Já to plánuji tak mě zajímají postřehy někoho kdo už to dělal ať nejsem až tak překvapen a hlavně co všechno jsi tam tahal a nakoupil. Mám možnost teď koupit přední stahovačky a kompletní centrál s kabeláží za 3 000Kč :-) 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...