Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdárek,

zřejmě budu pokárán za opakovaný dotaz, ale nenašel jsem ve Fóru obdobný problém, ač pečlivě hledaje - jsem majitelem Octavie I 1,9 TDi. Bezprostředně po nastartování , když uvolním klíč zapalování - ozve se z motoru krátký ječivý zvuk, jakoby pastorek zůstal po roztočení setrvačníku v ozubení. Nestává se to pokaždé.

Dále mám dotaz - opět budu pokárán editorem - napadá mne zařadit do el. vedení magnetické cívky stratéru pomocí níž se zasouvá  pastorek  - ukrytý vypínač a tak zvýšit možnost obrany před odcizením.

Díky za odpověď. Tadeáš

Vloženo

Ten zvuk vydává startér a je to způsobeno tím, že se po nastartování nestihne vrátit pastorek a protočí se s motorem. Řešení je vymontovat startér, vyčistit ho a promazat ložiska, pak budeš mít klid. Jinak u Octavek je tento problém častý, co tak poslouchám u ostatních majitelů co startují :D

Vloženo

A já přidám k tomu vypínači - zbytečná snaha. Motor, i když se ro nemá, se dá natočit roztažením. To už lépe je vypínat přívod pro ventil paliva. "Zájemce" o auto, tak nic netuše, to po pár pokusech vzdá.

Jinak co? Nějak zapne zapalování a...... nic, vidí zapalování jede, zkusím do toho šťouchnout a hle, jede to :)

• o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

klucí,co vás nemá,když bude někdo krást octávku tak si jí prostě veme :D i kdyby jí měl na laně táhnout :D jinak je to starter,vyndat,rozebrat a namazat :)

Editováno: , autor: Jantarvočuch

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...