Přejít na obsah

koroze výklenku pantů pátých dveří

Jizera-CZ

Doporučené příspěvky

Ahoj vespolek,

tento problém jsem řešil již minulý rok hned po zakoupení auta. Takže obroušení až na kov, odmaštění, nástřik akrylovým základem s plničem, přebroušení a odmaštění, finální nástřik škoda sprejem (modrá dynamic). Teď po zimě jsem nástřik kontroloval a bohužel se to odloupalo. Barva praskla až na holý kov, takže budu muset začít od začátku. Nevím kde se stala chyba, možná špatně odmaštěno, nebo blbě zvolené barvy (Motip) nebo.... :D

Rád bych znal Váš názor na to co s tím? Hlavně aby to už vydrželo pár roků, ne jednu zimu.

Mám pár variant:

1. znovu obrousit i část toho tmelu co tam je od výroby, ta koroze je i trochu pod ním, odmastit, nanést pružný karosářský tmel, vzít syntetickou základovou barvou, nástřik škoda sprejem a vrchním lakem.

2.obrousit i se stavajícím tmelem až na kov, odmastit, vzít syntetickým základem, poté aplikovat karosářský tmel, nástřik škoda sprejem a vrchní lak.

3. to samé, jen tmel nanést až na vrchní barvu. Bude to blbě vypadat ale účel to snad plnit bude.

Jsou to blbosti ?, pokud ano, máte lepší nápad jak to provést?

Je tam zkrátka ten problém, že v těch místech se kastle trochu šponuje a navíc tam zatéká voda ze střechy vozu. Ten tmel z výroby bych pochopil, ale nepochopím to, proč to nedotmelili až nahoru, kde se stýkají plechy, ta voda by se tam pak nemohla držet, nerezlo by to.

Do servisu kvůli tomu nepojedu, je to maličkost, udělám si to doma sám, jen nevím, jaký zvolit postup pro delší výdrž.

Díkybohu je to dobré místo na opravu obyčeným malým škoda sprejem, jsou tam všude hrany a jde ten nástřik vzít do ztracena, takže to ani není poznat.

Přikládám foto oč jde (není moje, vypůjčeno z netu)

Díky za případnou radu.

J-CZ

post-75495-0-21128000-1370457731_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď :) Šel by tedy jako základ použít zinkový sprej? Něco jako toto?http://www.barvyonline.cz/zinkovy-sprey-400ml/

Je přetíratelný, takže by to mohlo být ono.

Když jsem to poprvé brousil, snažil jsem se to vzít dost důkladně, tedy až na lesklý kov, zinek by měl být asi již pryč. No uvidím, pokud se nápady nepohrnou, vezmu to tím zinkovým sprejem a uvidí se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...