Přejít na obsah

Hlučení v palubní desce při zapnutí a následném vypnutí zapalování


memory2

Doporučené příspěvky

U mě stačí nastoupit do auta zapnout zapalování-hned ho vypnout (bez natočení motoru a v motoru něco pár minut hučí (zřejmě větrák) 

Opravdu stačí jen sepnout elekriku a hned vypnout a hučení v motoru pár minut vždy. 

 

Neřeším to ..

A není to benzínové čerpadlo, které předčerpává palivo? I když je pravda, že to u OII 1.6 MPI dělalo jen pár vteřin, ale zase to už dělalo při otevření dveří. U FI 1.4 16V to trvá cca 10s po zapnutí zapalování, než předčerpání skončí.

U nafty v SII to nedělá vůbec, tam není slyšet žádné čerpadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta pumpa na 1,8 má v tom složitém thermomanagmentu více funkcí. Když funguje jako doběh po jízdě běží i když ti zhasnou budíky. Když ne jen než usne celé auto. Tak se rozběhne a chvilku i když třeba jen otevřeš dveře a probudí se CAN. Je to složité a asi ji bude řídit jak topení tak motor tak centální elektronika.

 

Jak to maj malé TSi netuším.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Není v rádiu z důvodu chlazení větráček? 

 

mechanika Columbuse větrák pouští, obzvláště při aktualizaci map hodně hločné, úplně jsem se toho lekl a myslel jsem že se zapnulo nezávislé topení, jaký to byl hukot... (neměl jsem nastartováno) otevřel jsem okno, z venku nic, otevřel schránku před spolujezdcem a bylo jasno odkud to jde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak větrák to není. Když otevřu kapotu neslyším nic. Je to hučení v palubovce takovej zvuk jako kdyby trafem procházel proud ale tišší. o to je to víc divný. 

 

Takže jsem to taky vysledoval, po vypnutí zapalování je slyšet někde u budíků takové vysoké tenoučké jakoby pískání ale opravdu hodně slabě, pokud jsem nevěděl na co se přesně zaměřit tak bych si ani nevšiml, něco jako trafo u staré televize, jak popisuje memory2 ale stačí jinak pootočit hlavu a už nic neslyším jak je to slabé. Poznatek je ale takový že když zavřu dveře a zamknu (sedím uvnitř abych to slyšel) tak v okamžiku kdy zhasnou budíky cvakne nějaké relátko a je ticho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to ještě poslouchal a asi to opravdu bude nějaké to čerpadýlko, uvnitř se to jeví jako to tenounké pískání ale když poslechnu zvenku, (ucho tak někam ke stěračům), tak se to jeví jako nějaký motůrek, každopádně po chvilce zhasnou budíky, cvakne relátko a je ticho....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...